Prima pagină » Local » Ei sunt cei doi tineri care se află în Terapie Intensivă după ce un şofer beat a intrat cu maşina într-o casă, în Iași

Ei sunt cei doi tineri care se află în Terapie Intensivă după ce un şofer beat a intrat cu maşina într-o casă, în Iași

13 aug. 2022, 11:30,
BZI.ro, în Local

Ei sunt cei doi tineri care se află în Terapie Intensivă după ce un şofer beat a intrat cu maşina într-o casă în localitatea Chicerea din judeţul Iași.

Ambii pasageri se aflau în mașină, unul în dreaptă față, iar al doilea pasager din spate dreapta. Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, din totalul persoanelor rănite, 2 dintre ele sunt în stare gravă:

” A fost un accident rutier care s-a soldat cu rănirea a patru persoane. O mașină a intrat în zidul unei case din zona Tomești. Două persoane au ajuns la UPU din cadrul spitalului Sf. Spiridon, iar alte două la UPU din cadrul Spitalului de Neurochirurgie.

Primul pacient, George în vârstă de 26 de ani a suferit o politraumă un traumatism cranio cerebral deschis sever cu extravazare de substanță cenușie, acesta a suferit și un pneumotarax stâng minimal, dar și o contuzie hepatică. Așteptăm rezultatului computerului tomograf complet. Acesta se află în stare comatoasă de gradul 3

Al doilea pacient, Cosmin în vârstă de 19 ani a suferit o politraumă. Acesta era pasagerul spate dreapta. Se află în stare comatoasă de gradul 3 și prezintă o otoragie bilaterală, un epistaxis, un traumatism cranio cerebral sever cu fractură înfundare temporopatietală. dar și o contuzie toraco abdominală. Așteptăm rezultat complet de la computerul tomograf. Pacienții au fost evaluați la Neurochirurgie care au fost internați la secția de Terapie Intensivă.” a explicat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Ce spun polițiștii despre accidentul rutier de la Chicerea

Accidentul rutier de la Chicerea s-a produs pe 11 august 2022, în jurul orei 03.00, iar în total au fost rănite patru persoane, dintre care două dintre ele se află în stare gravă. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat faptul că șoferul autoturismului marca Renault consumase băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 0,8mg/l alcool pur în aerul respirat. Nu se cunosc cu exactitate circumstanțele producerii accidentului rutier, dar conform primelor ipoteze, șoferul ar fi pierdut controlul autoturismului și a derapat până în zidul casei care era locuită:

În urma accidentului, șoferul și trei pasageri din autoturism au fost răniți. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate”, explică cei de la IPJ Iași.

Casa era locuită de mai multe persoane care au fost trezite din somn de sunetul impactului. Din informațiile deținute până în aceste momente, nicio persoană aflată în casă nu a fost rănită. Așadar, două persoane se află în Terapie Intensivă după ce s-au urcat în mașină cu un șofer inconștient care consumase băuturi alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *