Prima pagină » Titlurile zilei » Ei sunt cei doi polițiști implicați în accidentul rutier de la Iași! Goneau cu autospeciala pentru a ajunge la o solicitare prin 112 – EXCLUSIV, UPDATE

Ei sunt cei doi polițiști implicați în accidentul rutier de la Iași! Goneau cu autospeciala pentru a ajunge la o solicitare prin 112 – EXCLUSIV, UPDATE

23 sept. 2022, 02:00, 8 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Andi Aman și Marian Anușca sunt cei doi agenți de poliție răniți în urma accidentului rutier produs pe raza localității Războieni. Acum, colegii celor doi au deschis un dosar penal și fac verificări pentru a stabili cum s-a petrecut accidentul

UPDATE: Poliţistul Andi Aman este în ATI în continuare.

„Este conștient și a primit mult sânge și produse de sânge, perioada critică nu a trecut încă. E un moment să încurajam donarea, nu doar pentru el, ci pentru foarte mulți pacienți pentru care este nevoie de sânge”, a spus prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

UPDATE: Marian Anușca, unul dintre cei doi polițiști răniți în accidentul rutier, a mers la domiciliu și revine la control la secția de Chirurgie Maxilo în ambulator, susține prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Știre inițială

Andi Aman și Marian Anușca sunt cei doi polițiști implicați în accidentul rutier din Iași. Miercuri, 21 septembrie, cei doi agenți de poliție se îndreptau către localitatea Balș pentru a soluționa un apel la 112. Aceștia se aflau într-o autospecială de poliție, marca Dacia Logan. Din spusele reprezentanților IPJ Iași, autospeciala avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar accidentul s-a produs din cauza unei șoferițe ce nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga.

Astfel, a avut loc un impact violent ce i-a trimis pe cei doi agenți pe paturile de spital. Atât Aman, cât și Anușca au fost răniți destul de grav, dar, din fericire, au scăpat cu viață. Colegii celor doi agenți au deschis un dosar penal și fac verificări pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

Dosar penal deschis în urma accidentului rutier

Femeia care ar fi provocat accidentul este asistent medical, fiind prima care le-a acordat primul ajutor agenților. Dacă se va dovedi că este vinovată, va avea de dat explicații în fața legii.

„La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 15:30, pe raza localității Războieni, comuna Ion Neculce, din județul Iași, a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din verificările efectuate la fața locului a rezultat faptul că între un autoturism și o autospecială de poliție ce avea semnalele luminoase în funcțiune a avut loc o coliziune. În urma accidentului rutier a rezultat rănirea celor doi colegi aflați în autospecială, aceștia fiind transportați la spital. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Polițiștii sunt din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Tg. Frumos și se deplasau la un eveniment sesizat prin apel 112”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În ce stare se află polițiștii

Medicii ieșeni spun că starea de sănătate a celor doi polițiști este una stabilă.

„Şoferul a suferit o fractură de bazin, cu hematom cu sângerare activă. A fost internat, în final, pe secţia de Ortopedie. A mers în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI). Celălalt rănit, pasagerul din dreapta faţă, este policontuzionat. Prezintă plagă parietal dreapta, contuzie toraco-abdominală, contuzie genunchi stâng, contuzie mână dreaptă, hematom submandibular drept. Trebuie să mai facă o radiografie de craniu, o reevaluare la secţia Buco-Maxilo-Facială și consult la secţia plastică”, au transmis medicii ieșeni.

Trebuie precizat faptul că agentul Andi Aman are nevoie de sânge, așa că toți cei care vor să dea o mână de ajutor o pot face donând la Centrul de Transfuzii Iași. Râmâne de văzut cum va evolua starea de sănătate a polițiștilor Andi Aman și Marian Anușca.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *