Prima pagină » Local » Ei sunt cei care intră în cursa pentru Senat și Camera Deputaților din partea PNL Iași
Ei sunt cei care intră în cursa pentru Senat și Camera Deputaților din partea PNL Iași

Ei sunt cei care intră în cursa pentru Senat și Camera Deputaților din partea PNL Iași

03 sept. 2024, 18:05, 1 ,
în Local

Partidul Naţional Liberal Iaşi a decis cine intră în cursa pentru Senat și Camera Deputaților.

Candidații pentru Camera Deputaților sunt:

Alexandru-Iulian Muraru
Sorin Afloarei
Sorin Năcuță
Antoci Luciana
Constantin Dolachi
Minea Marius
Cabalau Maria
Acostoaiei Adrian
Ioana Dănilă
Stanciu Cosmin
Ciubotaru Florentin
Bogdan Iliescu

Candidații pentru Senat sunt:

Lucian Rusu
Romeo Vatra
Petronela Nechita

Alegerile parlamentare din 2024 vor avea loc pe 1 decembrie, Ziua Națională a României

Conform deciziei din luna iulie, alegerile parlamentare din acest an, care vor determina componența Senatului și a Camerei Deputaților, se vor desfășura pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Românii își pot exercita dreptul de vot atât în țară, cât și în străinătate.

Românii din străinătate care doresc să voteze la secții sau prin corespondență se pot înregistra pe site-ul votstrainatate.ro. Data limită pentru înregistrarea cu opțiunea de vot la secție este 16 septembrie, iar pentru votul prin corespondență termenul este 17 octombrie. Înregistrarea a început la 1 aprilie.

Campania electorală începe pe 1 noiembrie și se încheie pe 30 noiembrie la ora 7:00, odată cu deschiderea secțiilor de votare în străinătate. În străinătate, votul se desfășoară pe 30 noiembrie și 1 decembrie, iar în țară doar pe 1 decembrie, între orele 7:00 și 21:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 dacă sunt încă alegători în secție sau la coadă.

Cetățenii români pot vota în baza unor documente de identitate valabile în ziua votării, cum ar fi cartea de identitate, pașaportul (diplomatic, de serviciu, simplu, temporar, electronic), sau alte acte specifice. Pentru românii cu domiciliul în străinătate, sunt necesare documente care atestă domiciliul respectiv.

Astfel, alegerile parlamentare din acest an oferă cetățenilor români din țară și din diaspora oportunitatea de a-și exprima opțiunile politice într-un context simbolic, chiar de Ziua Națională.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *