Prima pagină » Local » Ei sunt agenţii de Poliţie care au îndrăznit să-l deranjeze pe baronul de la CSM, Daniel Horodniceanu! Surse: Au fost chemaţi să dea explicaţii în fața superiorilor de la Control Intern – Exclusiv
Ei sunt agenţii de Poliţie care au îndrăznit să-l deranjeze pe baronul de la CSM, Daniel Horodniceanu! Surse: Au fost chemaţi să dea explicaţii în fața superiorilor de la Control Intern - Exclusiv

Ei sunt agenţii de Poliţie care au îndrăznit să-l deranjeze pe baronul de la CSM, Daniel Horodniceanu! Surse: Au fost chemaţi să dea explicaţii în fața superiorilor de la Control Intern – Exclusiv

08 mai 2023, 12:58, 62 ,
în Local

Cei doi poliţişti care au îndrăznit să-l deranjeze pe baronul Daniel Horodniceanu au fost deja chemaţi la sediul IPJ Iaşi pentru a da explicaţii în faţa superiorilor de la Control Intern, precizează surse ale reporterilor BZI.

Cei doi agenţi, Petru D. şi Tudor L. au acum de explicat modul în care au reacţionat atunci când l-au oprit pe procuror.

Astfel de poliţişti ar trebui apreciaţi de superiori şi nu cercetaţi disciplinar pentru că datorită lor atitudinea unor astfel de magistraţi ar putea să dispară.

O eventuală sancţiune aplicată celor doi polititi ar stârni cel mai probabil un val de revoltă împotriva opiniei publice. Astfel de poliţişti care au curaj să aplice legea indiferent de funcţia pe care o are cel din faţa lor ar trebui felicitaţi, nu sancţionaţi.

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul lui Daniel Horodniceanu

Fostul șef DIICOT Daniel Horodniceanu a avut un dialog în contradictoriu cu polițiștii care l-au oprit în județul Iași pentru un control de rutină, potrivit unei filmări. Deranjat de faptul că i s-au cerut actele la control, Horodniceanu le atrage atenția agenților că el a condus structura de combatere a crimei organizate și că toți polițiștii din județ îl cunosc.

„Faceți cu mine chestii d-astea?”, le-a transmis fostul șef DIICOT.

În urma acestor imagini, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu și îl vor ancheta pe Horodniceanu.

”În urma apariției înregistrării video în care domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost oprit pentru control de către un echipaj de poliție, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârșirii vreunei abateri disciplinare și va efectua verificări pentru a clarifica circumstanțele incidentului și a evalua comportamentul magistratului în timpul interacțiunii cu echipajul de poliție.”, arată Inspecția Judiciară.

Comentarii
  • Smekeru de karton cu haini di firma

    Titlu corect „Ei sunt fostii agenti”

  • Daca nu l-au filmat cu bodycam-ul, asa cum afirma Horo, vor avea o mare problema.

  • Să mori tu, Eva, că are vreo legătură?! Este pe domeniul public. Este egal cu zero cu ce l au filmat, talalauco cu informații de „tictac”.

  • Au greșit polițiștii că nu l-au testat pe procuror ptr consum de alcool sau alte chestii
    În cazul în care era depistat pozitiv avea o scuză.Dar dacă asta e starea lui naturală e jale.E și șef ,vă dați seama cum sunt ceilalți

  • Circ ieftin cu personaje jalnice si de-o parte si de cealalta. Cei doi politisti vor sa se faca remarcati , iar de cealalta parte ,, domnul” se crede Mesia pe pamant , cand de fapt nu e chiar deloc asa

  • Nu mai vrem astfel de personaje în Justiție. Cine se crede Dumnezeu? Schimbați-vă atitudinea Domnilor, ca și asa sistemul trebuie sa va susțină pensiile nesimțite! Dar o sa se schimbe foaia și pt voi !

  • AFARA DL PROCUROR IAR CEI DE LA INTERNE LA SAPA CU VOI.E plin de ………

  • Agentii vor plati cu functia pentru ca, nu au inteles cum functioneaza sistemul.

  • Agentii vor plati cu functia pentru ca, nu au inteles cum functioneaza sistemul.

  • Fost jurnalist iesean

    Daniel Horodniceanu este un procuror cinstit si corect. Se vede ca a deranjat pe multi de-a lungul carierei. Mai ales milionari de carton ai Iasului, dezvoltatori imobiliari corupti din cercul de apropiati ai lui Chirica, si nu numai. Evident a gresit in comportament dar nu a vorbit urit si nu a jignit. Personal, cred ca totul a fost , aranjat,. O regie intreaga. Are dusmani puternici financiar care ii poarta Simbetele. Iar unii politisti si oameni ai legii sunt pe statul de plata ascuns al unor mari corupti din Iasi. De cercetat si verificat cum a ajuns filmarea respectiva la un site obscur iar tv-urile s-au grabit toate sa preia facatura. Da, a reactionat inadecvat, trebuia sa discute cu calm, dar asta este..Atunci cind esti si un pic provocat reactionezi astfel. Nu ii scuz comportamentul dar personal cred ca a fost oprit in trafic ,,la comanda,, cuiva. Spun aceste lucruri pentru ca am colaborat cu el din postura de jurnalist pe investigatii. Horodniceanu si-a facut intotdeauna treaba cu profesionalism si seriozitate. Iar in discutiile cu cei doi politisti a avut oarecum dreptate. Sunt oameni ai legii care fac sluj in fata interlopilor si le pupa acestora mainile, iar oamenii corecti sunt opriti in trafic pentru te miri ce. Horodniceanu va iesi pina la urma din aceasta poveste urita. Personal cred ca a fost o facatura pentru a-i distruge reputatia. Observati, va rog, reactiile obsesive-impulsive ale unor asa-zisi formatori de opinie ce colaboreaza cu tv-urile unor moguli penali, si care, cind aud de DIICOT si DNA fac atacuri de panica si puseuri de hipertensiune. Sunt convins ca voi fi criticat aspru de neaveniti si necunoscatori in ale domeniului. Dar, va spun clar. Nu puteti arunca cu pietre intr-un anchetator care si-a facut intotdeauna treaba cu profesionalism si curaj. Intrebati printre colegii lui procurori din Iasi, ce fel de om este Daniel Horodniceanu. Iar mai apoi comentati.

  • „”Fostul șef DIICOT Iasi”? mare sef DIICOT a mai fost ce sa-ti povestesc… ce crima organizata a condus el cand interlopii fac ce vor in Iasi de 33 ani?

  • de ce mereu imbuibatii au cele mai mari figuri pe ei? dupa ce ca arata ca niste scrofoi mai sunt si tare-n clanta si se mai pisa si pe ea de lege si pe cei care le aplica

  • „Procurorii de la DIICOT au anchetat personaje grele din oraș, inclusiv primarul și așa-ziși dezvoltatori imobiliari. Indivizi foarte bogați și cu relații au fost deranjați de anchetele procurorilor, de unde e posibil să provină și suspiciunea lui Horodniceanu că totul a fost o înscenare.” https://ziaristii.com

    si au pus sa-i faca o inscenare pe 2 racani deabia iesiti de pe bancile scolii de politie?
    ce aluzie besinoasa pe Horo.

  • Daca ar avea putin, foarte putin bun simt, si-ar fi dat imediat demisia. Era contrariat ca nu-l cunosc politistii. Acum stim toti cine este- un neam prost!

  • Subscriu ce a spus un fost jurnalist!

  • aici ar trebui sa intervina direct Iohannis si sa-i rupa contractul de munca in fata. de maine sa-l vedem la AJOFM Iasi cautandu-si de munca.

    dar pe Iohannis il doare la banana. mai are maxim 1 an si se pensioneaza dupa 2 mandate de presedinte de stat unde a frecat lulu cu sotia pe banii fraierilor de romani.

  • 1, Baaaaa…voi nu ma cunoaasteti pe mine???? Cine-s io???
    2. Baaaaa…da” ce cautati voi p-aicia, la ora asta, ca sa ma opriti???
    3. Baaaaa… ia cautati-mi voi asigurarea auto!!!
    4. Baaaaa… io am vorbit cu P-lea Spatarul… si v-am dat 15% in plus la salariu!!!
    TREBUIA PUS SA SUFLE IN ETILOTEST, SAU VAZUT DACA NU A CONSUMAT SUBSTANTE INTERZISE (POATE ASA MAI AVEA O SCUZA CA ERA BAUT SAU DROGAT), ALTFEL…NASPA, MARE OM … MIC CARACTER!

  • Sa inteleg ca fostul sef al politiei iasi Ioan Hudisteanu la un control ” de rutina ” a fost gasit baut.tot o facatura a fost? Inainte fusese sef la politia de frontiera Suceava. Aproximativ an 2004. Marile mistere ale politiei. Sau tot la neelucidate vila primita in dar de un fost judecator de la interlopi etc.

  • Sa inteleg ca fostul sef al politiei iasi Ioan Hudisteanu la un control ” de rutina ” a fost gasit baut.tot o facatura a fost? Inainte fusese sef la politia de frontiera Suceava. Aproximativ an 2004. Marile mistere ale politiei. Sau tot la neelucidate vila primita in dar de un fost judecator de la interlopi etc.

  • Creita Vasile

    Din experienta proprie, acești polițiști, sunt tipic polițiști „șpăgari ieșiți la drumul mare „.
    Aveau în planul de activitate a zilei această activitate?
    Rog foarte mult să depună marturii cei ce au avut interacțiune cu acești polițiști.
    Câte dosare nerezolvate au la sertare?

  • Niste kakaciosi semianalfabeti care s-au gandit ei ca trebui sa opreasca un cetatean la ora 01,30 pentru ca,pe un drum comunal au fost depasiti cu peste 50 km la ora!.Ba ciobenilor,voua nu va e rusine ba?Credeati ca poate mai pica un fraier pe care sa-l mulgeti? Voi nu va uitati in curtea voastra sa vedeti ce nenorociri se intampla cu permise vandute la taraba(Suceava,Arges,Constanta,Vaslui etc.) sau la politia de frontiera?.Nesimtitilor!

  • politistii sunt prietenii lui Zamosteanu!!! cand politistul Asoltanei Valentin de la Serv Rutier Pascani la deranjat pe Bolobita, politistul a fost mutat la Iasi la Serv Arme si Explozibil! cei 2 agenti de la taranoaia sunt niste gunoaie. Bravo Horo, ai forta si valoare

  • mai e un golan de politist din Tg Misto. a vrut sa ia un set de numere pe motiv ca nu erau conforme, cica erau prea apropiate literele intre ele si era o distanta semnificatica intre litere si numar. un pulitist blondut, inalt, slabut si sa-l foot in gît desculț. Mai rapanosule, te uiti la numar, la masina, la sofer apoi actionezi!!!!

  • Pai nene Jupinule…ala a fost slab ca nu ti-a luat numerele.
    Fii sigur ca unul cu vina si sange-n instalatie, tot te face, daca ai nr. de inmatriculare neconfome. PARIU!

  • Unul din polițiști are spate ma mir ca nu i-a zis si el baaa tu stii cine e tata ?

  • Horodniceanu a gresit si a fost mojic cu saracii politisti. EI si-au facut treaba ca la carte. Cu doua exceptii: au filmat interventia cu un mijloc neautorizat si au facut filmarea publica. Pentru asta sunt sigur ca peste vreo doua-trei saptamani isi vor cauta locuri de munca. Asta daca nu le-or fi obtinut deja cand au facut filmarea publica.

  • @Ion!!! suji poola, esti slab. numarul e un MAE. nu-l ia nimeni. decat un gunoi de la taranoaia care scrie cu mana stanga!

  • Vai da cum a îndrăznit s-a luat de Tudorică Lupu ,chiar nu stie cine e tăticu lui, care s-a plimbat cu crema PSD in weekend ?

  • Politia a ajuns sa dea explicatii sefilor, pentru ca isi face treaba. Asta e Romania. Pe cei de la CI, cine plm ii ancheteaza? Sa raspunda pentru asta.

  • Pentru fostul jurnalist iesean: „Sunt convins ca voi fi criticat aspru de neaveniti si necunoscatori in ale domeniului”. Bre, da tu cum de esti „cunoscator in ale domeniului”, ai? Ai cumva studii juridice? Nu uita ca specatorii de la fotbal nu sunt nici sportivi, nici fotbalisti. Doar ca tu cam asta sustii 🙂

  • Bravo domnilor politisti.

    De asta au aparut si filmarile. Ca au fost persecutati de sefi. De Gatlan. Si cum sa se apere si ei? Oricum, dictia i-a dat clasa pilosului.

  • „…ar stârni un val de revoltă „impotriva” opiniei publice”?! Eu zic ca „un val de revolta a opiniei publice”…

  • Valeriu-Stelian Dumitrascu, 54 de ani, iesean, muncitor

    Cu riscul de a ajunge la puscarie pentru ca scriu acest comentariu si fac aceasta afirmatie, vreau doar sa intreb… daca un cetatean obisnuit e oprit noaptea in trafic si are parte de un abuz din partea organelor (nu cei din articol) zic in general… ce poate face? Cui reclama? si ce sanse are sa castige sau sa scape? Nu acuz pe nimeni, repet, doar intreb. Intreb pentru ca prin presa in anii trecuti au mai fost cazuri de abuzuri patite de cetatenii de rand (oameni saraci, Loganisti, etc.)… ce se poate face in astfel de cazuri? Cum se poate apara cetateanul lipsit de potenta financiara si relatii. In cazul de fata, cu siguranta nu pare a fi un abuz, doar un control legal, ba chiar unul ffffffffffffffff. bland as spune. Succes!

  • Valeriu, cand esti abuzat de/cu organe, se numeste viol 🙂

  • Spune cineva ce Evaaa…poți detalia? Suna interesant și se lega cu mai multe abuzuri știute de dl Horodniceanu care au fost măsluite.

  • Spune cineva ceva in legătura cu EVa…poți detalia?

  • i-a “deranjat” atât de tare pe dezvoltatorii imobiliari din Iasi de nici nu s-au oprit din construit. De daramat ceva nici vorba la noi

  • Horodniceanu a fost vânat și provocat. Agenții erau cozile de topor. Aveau în spate, pe cel care a organizat și întins capcana. Procurorul a fost naiv și a picat. Agenții nu aveau bodycam și înregistrarea a ajuns în spațiul public imediat, ei nu au respectat procedura standard,predarea probelor instituției abilitate, ci au vomitat imediat în presa și în spațiul public. Sifonari, plătiți și ținuți în spate. Procurorul are mulți dușmani, e firesc, a belit mulți borfasi, era urmărit. Presa plătită de borfasi, doar a sunat goarna, să-și ia banul.

  • Poți să ai funcție de funcție dacă nu ști să vorbești și să te porți tot un ra….t rămâi. De obicei la ăștia din csm, la judecători li se pare că ei sunt dumnezeu pe pământ. Degeaba au carte că au și prostie și grandomanie multă. Un om de ra….t.

  • Nu vreau sa ii iau apararea, dar si eu am fost oprit de politie pentru ca am avut curaj sa ii depasesc.

  • Ce facem cu actele care au apărut în spațiul public???? Se vede inclusiv adresa de domiciliu. De ce ??? Aveau voie? De ce l au oprit? Cumva la comandă politică???? Câți ani are de concediu de paternitate unul dintre polițiști?! De ce ?! Al cui fiu ,,rătăcit” este? Pe bune?! De ce tot au bâlbâit motivul opririi???? Serios?! Au văzut ei sun lumina farurilor că nu a semnalizat el depăsirea?! Pe bune?! Câte spargeri de case, furturi si alte fapte sunt în zona respectivă rurală cu autori neidentificați??? Cate mașini au mai oprit în seara/noaptea respectivă domnii politiști???? Că dacă e singura, clar, la mijloc există o problemă! Făceau activități de circulație în momentele alea, sau erau ,,doar în așteptarea acelei mașini?!” Vedeți că ceva nu prea se leagă!!!!

  • Nu scuză cu nimic comportamentul lui…

  • Polițiștii circulau legal? Dacă da , care este motivul pentru care i a depășit? Provocare? Devorare ca da. Unde e capcana? Doar in capul magistratului îngâmfat cu gușă talie mareee. Domnule procuror, dacă ai buna simt, demisionează. Vezi ca este un post liber la Raducaneni.

  • Pulitistul teolog angajat acum 6 luni, prieten cu dezv. imobiliari a filmat pe ascuns cu telefonul(nu cu bodycam), asta după ce l-au urmărit (v-am văzut în oglinda cum nu ați semnalizat)

  • Asteptam sa faca si Politia filmarea publ8ca sa vedem daca e trunchiata sau nu,pe ea se vede momentul anterior opririi etc. Daca nu exista filmare cu dispozitivul BODY CAM e o problema, deoarece este obligatorie folosirea lui si te poti intreba de ce la asa o ora politistii fac rutiera fara a folosi Body camul, au ceva de ascuns? Acest dispozitiv are rolul de a ajuta, proteja politistul de a proba dar si de a-i responsabiliza.
    Incalificabila atitudinea lui Horodniceanu fara discutii, dar curios cum taman fiul Baronului PSD Lupu Catalin , primar in comuna Ciurea este unul din protagonisti, sigur tati este impecabil sau el f integru.
    Sa nu ne miram daca vor fi sanctionati si politistii daca nu au folosit disspozitivul, practic nu au respectat legea care e pentru toti, iar daca au facut publice imagini in presa cu dispozitive proprii nu au respectat principiul confidentialitatii. Sanctionati toti 3 si dati exemplu

  • ASTA SE VEDE

    Măgărie pusă la cale să îl provoace și să îi creeze probleme. E cusută rău cu ață albă! Singura mașină oprită de ei în cursul nopții și pe care o așteptau. De ce au apărut imediat imaginile în spațiul public???? Cine le-a dat???? De ce??? Conform legii, nu aveau deloc voie să facă asta! Este total ilegal! A cui provocare și răzbunare este?!

  • Cred ca daca i sar anula definitiv legitimatia si locul de munca (platite de noi ) ar descoperi repede si el cine este el in realitate pe lumea asta

  • asa se cred cei mai multi cand ajung pe posturi de conducere…au impresia ca=s pe mosia lor……….Horodniceanu este personificarea multora ………

  • Greseala lui ca s-a coborat la nivelul lor. Treaba sa le arate legitimatia si sa plece. Avand in vedere nivelul la care este, nu poti sa te opresti sa stai de vorba cu toti tilicarii care te tin de vorba. Este vorba in primul rand de securitatea lui datorita sau din cauza functiei pe care o detine si a informatiilor pe care le detine, fiind o persoana de rang inalt. Data viitoare sa nu mai faca greseli din astea.

  • Or avea si procurorii imunitate sau ce , este mai presus de lege? Ce ar fi sa mearga toti procurorii magistratii etc care cum vor in tara asta, sa le arate legitimatia si sa isi vada de drum, beti drogati fara permis etc. Bai costel tu te auzi?

  • Politistii trebuie premiati si acest umflat scos din magistratura(procuratura).

  • Rușine politiei ca a trimis inregostrarea la presa!
    Asa ajung informații din dosar la infractori!
    Rușine politiei!

  • Dan Stroescu

    Toti trei au actionat incorect, ilegal, provocare, escaladarea provocarii.
    Toti trei trebuie dati afara din structurile unde lucreaza si trimisi pe un santier sa scape de energiile frustante pe care le degaja.

  • conform legii nu exista ,,control de rutina,,…filmare neautorizata si dat pe post……prostie mare politia romaca niste cacati care nu stiu legea……tara lui nimeni…..
    sunt de acord cu antevorbitorul meu…..la munca tpti trei….

  • Nu știam ca înregistrările politiei pot fi puse pe you tube. Atunci orice persoana poate sa-i filmeze și pe ei. Toți trei tb sancționați, iar polițiști ultimativ pentru ca au pus inregistrat în mediu public. Dacă erau corecți, sancționau (dacă aveau argumente) și se vedeau în instanta

  • FELICITARI POLITISTILOR.
    RAHAT JUSTITIE,
    RAHAT DEMOCRATIE,
    RAHAT VALORI UMANE.

  • DEMISIA!!!
    „Din cauza” unor jeguri ca asta, care se crede mai presus de lege, deși el ar trebui sa fie primul care sa o respecte, tara asta merge prost.
    Polițiștilor le a fost frica, se vede, trebuia kktul asta testat preventiv , ca am senzația ca era băut sau drogat, la fel cum el retine preventiv pe oricine 24 de ore…
    In alta ordine de idei, de unde morții lui are mașina aia, dacă e bugetar, ca tata după 40 de ani de justiție ca judecător, încă mai plătește rate la o casa mai ieftina decât mașina ăstuia, și conduce un Renault laguna din 2004 luat tot în rate..
    De-mi-si-a!!!!

  • ANONIMII INTRA IN CATEGORIA LASILOR, TRADATORILOR, JEGURILOR CARE SE ASCUND SUB FUSTELE MAMELOR CARE II CONSIDERA BURICUL PAMANTULUI, ZEII ZEILOR SI CARE IN REALITATE NU AU NICIUN FEL DE DEMNITATE UMANA.

  • FELICITĂRI tinerilor polițiști ‼‼‼Asta trebuia da fie prima replică a unui procuror cu integritate morală si profesională. Apoi sa si ceară scuze pentru greșeală și, in fine, sa le ceară să si facă datoria. Numai un astfel de comportament dovedește respect pentru sine, pentru prestigiul funcției, al justitiei si pentru ceilalti. Este absolut josnic să ți declini functia pentru a intimida …

  • Gunoierul blocului

    Uitandu-ma in cv-ul acestui domn Horodniceanu am costatat ca in loc de o facultate consacrata din sistemul de stat, acolo unde si in prezent se da concurs de admitere, daramite in anii ’90, a facut ,,dreptul pe stanga” la un SRL particular, adica la ” taxa pe prostie”. Obtinand o diploma platind cateva sute de dolari la vremea respectiva, adica prin putina munca comparativ cu examenele din facultatile de stat, mai ales in acei ani in care domnia sa era student, normal ca are impresia ca i se cuvine orice. Ca sa fi admis la drept, trebuia sa dai la o parte alti 20 de concurenti, in timp ce la SRL-urile particulare se depune dosarul si se da concurs ” de imprejurari”. Daca se inscrie si un mort, are toate sansele sa termine o astfel de facultate.

  • Nu contează cine ești. Dacă ai greșit cu orice abatere SA RĂSPUNDĂ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *