Prima pagină » International » Egiptul a introdus reguli noi! Românii au obligația de a prezenta un test COVID-19 negativ
Egiptul a introdus reguli noi! Românii au obligația de a prezenta un test COVID-19 negativ

Egiptul a introdus reguli noi! Românii au obligația de a prezenta un test COVID-19 negativ

10 aug. 2020, 22:00,
Bianca Rebegea în International

Egiptul a introdus reguli noi! Românii au obligația de a prezenta un test COVID-19 negativ.

Luni, autoritățile din Egipt au făcut publice noile măsuri referitoare la condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt. Aceste măsuri intră în vigoare pe 15 august 2020.

Egiptul a introdus reguli noi! Românii au obligația de a prezenta un test COVID-19 negativ

Potrivit informațiilor anunțate de către autoritățile egiptene, persoanele străine care vin în Republica Arabă Egipt, aici fiind incluși și românii, au obligația de a prezenta la punctele de trecere a frontierei un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior efectuării călătoriei. Această măsură nu se aplică persoanelor care sosesc prin intermediul curselor aeriene directe pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam și Marsa Matrouh.

De asemenea, conform cu noile măsuri, persoanele care vor să realizeze deplasări în/din Guvernoratul Sinaiul de Sud din/către alte localități aflate în Republica Arabă Egipt trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, în condițiile menționate mai sus.

Italia extinde carantina obligatorie de 14 zile pentru persoanele venite din România

Italia extinde carantina obligatorie pentru români. Guvernul din Italia a hotărât să nu renunţe la măsura carantinei obligatorii de 14 zile pentru persoanele venite din România. Aceasta a fost prelungită până pe 7 septembrie. Aceeaşi măsură a fost luată şi pentru cetăţenii din Bulgaria care, la fel ca romanii, au obligația de a sta 14 zile în izolare la domiciliu. Decretul care a fost publicat pe 8 august în Gazeta Oficială, prevede şi ca persoanele care vin din cele două țări să sune autoritățile sanitare.

Decizia guvernului italian vine din cauză că România este considerată o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. După ce Italia a fost extrem de afectată de epidemia noului tip de coronavirus, pentru a evita importarea unor noi focare, autorităţile sunt acum foarte precaute. La intrarea în Italia, persoanele care vin din România şi Bulgaria vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Unele regiuni din Italia pot introduce măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii coronavirusului. Un exemplu în acest sens este regiunea Lazio care a hotărât să îi testeze pe românii care sosesc cu autocarele din România. Iniţial, testarea era voluntară şi a fost organizată în gara Tiburtina. În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către conaţionalii noştri, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma. De exemplu, vineri au fost testaţi pasagerii a trei autocare cu numere româneşti, dar toţi au fost negativi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *