Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Modul de purtare si materialul unei măști pot reduce răspândirea Covid-19: experiment inedit – VIDEO
Modul de purtare si materialul unei măști pot reduce răspândirea Covid-19: experiment inedit - VIDEO

Modul de purtare si materialul unei măști pot reduce răspândirea Covid-19: experiment inedit – VIDEO

01 iul. 2020, 18:45,
în Sanatate

Eficienta mastilor de protectie a fost testata! Deși măștile de față nu vă pot împiedica să va infectati cu noul coronavirus, utilizarea lor pe scară largă a devenit o parte integrantă a încetinirii răspândirii pandemiei. Acoperindu-ne nasul și gura cu o formă de mască, reducem numărul picăturilor de apă pe care le eliberam pe suprafețe care ar putea conține particule de virus SARS-CoV-2. Acest lucru îi menține pe alții în siguranță, mai degrabă decât pe noi înșine, dar dacă facem cu toții, efectul general face interacțiunile publice mai sigure pe măsură ce pandemia continuă.

Cu toate acestea, nu toată lumea stie cum sa poarte aceste măști pentru a fi eficiente. Sfaturile în acest sens au fost slab comunicate în unele părți ale lumii și au existat, de asemenea, orientări neclare cu privire la ce material este cel mai bun.

Pentru a cerceta acest lucru, un studiu publicat în Physics of Fluids a folosit un cap de manechin gol pentru a examina eficacitatea diferitelor tipuri de mască atunci când sunt purtate acoperind atât nasul cât și gura. Au căptușit cavitatea goală, astfel încât formele interne ale gurii și nasului erau similare cu cele ale unui adult, potrivit iflscience.com. Capul a fost montat la 1,72 metri pentru a simula un adult de sex masculin și instalat cu un impuls de presiune care a dat efectiv o tuse sintetică sau de strănut.

Eficienta mastilor de protectie a fost testata

O mașină de ceață a fost utilizată pentru a emite particule din jeturile respiratorii pentru a trece în revistă modul de răspândire a picăturilor de apă. A fost folosit un laser verde pentru a crea un efect de răspândire.

Fără mască, manechinul ar putea arunca picături mult mai departe decât distanța socială de 2 metri. Cel mai îndepărtat pe care l-au înregistrat a parcurs 3,7 metri, iar 12 picături ar putea rămâne suspendate în aer până la trei minute.

Concluziile au relevat că măștile textile simple nu au fost prea eficiente pentru a opri cele mai mici picături, care ar putea rămâne în aer multe zile. Cele mai eficiente pentru a preveni răspândirea picăturilor au fost măștile cu mai multe straturi, precum și măștile conice care nu sunt sterile, ceea ce a încetinit viteza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *