Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Ce efecte devastatoare are stresul provocat de pandemia de coronavirus asupra sănătății noastre
Ce efecte devastatoare are stresul provocat de pandemia de coronavirus asupra sănătății noastre

Ce efecte devastatoare are stresul provocat de pandemia de coronavirus asupra sănătății noastre

18 mai 2020, 13:37,
în Sanatate

Efectele stresului de coronavirus asupra sănătății. Stresul constant provocat de pandemia de coronavirus afectează mai mult decât sănătatea mentală și corpul.

„Trăim într-o mare de hormoni de stres”, a spus expertul în managementul stresului, dr. Cynthia Ackrill, redactor pentru revista „Contentment”, produsă de Institutul American de Stres.

„Nu suntem conceputi pentru o aplicare constanta a acestor substante chimice”, a spus Ackrill. „Cortizolul ca hormon de stres face doar ravagii în corpul nostru atunci când este aruncat în sistemul nostru în mod repetat.”

Proiectate pentru a vă menține funcționarea pe parcursul zilei, nivelurile de cortizol sunt menite să crească dimineața și să scadă pe măsură ce ziua avanseaza. Scopul hormonului este de a menține nivelul de zahăr din sânge pentru a vă menține creierul și mușchii funcționând și pentru a suprima sistemele non-vitale, cum ar fi digestia care v-ar putea trage energia în jos.

Efectele stresului de coronavirus asupra sănătății

Dar când sunt declanșate de o apariție stresantă, nivelul cortizolului crește brusc și poate dura ore întregi pentru a se disipa. Dacă stresul este constant, aceste niveluri nu scad, ceea ce duce la o defecțiune a cortizolului și la o boală care crește inflamația.

„Inflamația sta în spatele diabetului. Inflamatia este în spatele bolilor de inimă. Este în spatele tuturor bolilor autoimune. Este în spatele astmului și alergiilor, iar lista continuă”, a spus Ackrill.

Dacă aveți risc genetic sau aveți deja o afecțiune inflamatorie, stresul constant din aceasta perioada vă poate declanșa sau agrava simptomele.

„Predispozițiile pe care oamenii le au, fie că este astm sau istoric de migrenă sau factori de risc cardiovasculari subiacenți, stresul pentru toți aceștia este cu atât mai acut acum”, a spus neuroștiințistul Peter Kaufmann, fost șef adjunct al Filialei pentru Aplicații Clinice și Prevenire de la Institutului Național de Inimă, Plămân și Sânge din SUA.

In munca noastra, am descoperit ca persoanele care arata raspunsuri fiziologice la stresul mental au aproximativ o mortalitate de doua sau trei ori mai mare in urmatorii cinci ani, a spus Kaufmann.

Iată cum poate afecta stresul inima ta!

Tensiunea poate crește direct ritmul cardiac și fluxul sanguin și determină eliberarea colesterolului și a trigliceridelor în fluxul sanguin. Tensiunea arterială poate să se ridice din cauza stresului acut și poate rămâne ridicata, deoarece stresul continuă.

Cu toate acestea, hipertensiunea arterială și alte simptome ale bolilor de inimă sunt silențioase, fără semne reale că ar putea intra într-o zonă de pericol.

Apoi, există frica reală că putem pierde pe cineva pe care îl iubim din cauza coronavirusului. Toate acestea pot crea o furtună perfectă de defecțiuni fizice care poate chiar să ne scurteze viața.

Există chiar și un atac de cord legat de stres, adesea numit „sindromul cordului rupt”. Apare atunci când inima este uluită de stres brusc, iar ventriculul stâng slăbește.

„S-a dovedit că acesta este declanșat de evenimente acute severe, cum ar fi pierderea bruscă a unei persoane dragi sau un cutremur”, a spus Kaufmann, potrivit CNN. În cele mai multe cazuri, când stresul emoțional acut se disipează, inima se redresează și revine la forma normală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`