Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Vaccinul contra Covid-19: ce trebuie să știți despre efectele sale secundare foarte probabile
Vaccinul contra Covid-19: ce trebuie să știți despre efectele sale secundare foarte probabile

Vaccinul contra Covid-19: ce trebuie să știți despre efectele sale secundare foarte probabile

30 iul. 2020, 12:55,
BZI.ro, în Sanatate

Efectele secundare ale vaccinului contra Covid-19. Vaccinarea pare a fi una dintre singurele soluții pentru a pune capăt coronavirusului. Dar, ca orice vaccin sau medicament, vaccinul Covid-19 ar putea provoca reacții adverse. Oamenii de știință recomandă deja să se informeze populația despre efectele secundare foarte probabile pentru a evita o respingere totală a vaccinării.

Pe măsură ce epidemia de coronavirus lovește aproape întregul glob, laboratoarele și cercetătorii din întreaga lume se chinuie de luni întregi pentru a găsi un vaccin împotriva Covid-19. Mai multe studii clinice sunt în prezent în curs în întreaga lume. Deocamdată, niciun vaccin nu și-a încheiat dezvoltarea. Cu toate acestea, ideea de vaccin este departe de a fi unanimă.

Cercetătorii precizează că vaccinul împotriva virusului este supus unor incertitudini care pot ridica îndoieli cu privire la posibile efecte secundare.

Efectele secundare ale vaccinului contra Covid-19

Este posibil să apară roșeață, durere sau umflare ușoară acolo unde a fost injectat vaccinul, la câteva ore după vaccinare. Pacientul vaccinat poate avea, de asemenea, febră, dureri de cap sau dureri corporale. Aceste reacții sunt frecvente și inofensive. Nu durează mai mult de două zile după vaccinare.

Deci, ca orice vaccin, cel împotriva Covid-19 poate provoca, de asemenea, reacții adverse. „Cred că unul dintre lucrurile pe care trebuie să le conștientizăm este că toate aceste vaccinuri vor fi reactogene. Toate vor fi asociate cu reacții”, a declarat Kathryn Edwards, directorul programului de cercetare al vaccinului Vanderbilt din Nashville, Tennessee, SUA, potrivit femmeactuelle.fr. Oamenii de știință cred că are sens să se pregătească populația acum pentru posibilitatea ca vaccinurile Covid-19 să fie reactogene.

Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a publicat rezultatele unui studiu clinic la un vaccin pe site-ul său web pe 21 iulie. Niciunul dintre participanți nu a prezentat efecte secundare grave ale vaccinului. Cu toate acestea, mai mult de jumătate au raportat oboseală, dureri de cap, frisoane sau dureri la locul injecției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *