Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Efectele secundare ale tratamentelor cu scorțișoară
Efectele secundare ale tratamentelor cu scorțișoară

Efectele secundare ale tratamentelor cu scorțișoară

10 mart. 2021, 14:36,
în Sanatate

Scorțișoara este un condiment excelent pentru sănătate și are beneficii excepționale pentru sănătate. Cu toate acestea, în unele cazuri, la fel ca toate medicamentele pe bază de plante, scorțișoara poate provoca anumite efecte nocive nedorite, motiv pentru care este important să știm care sunt aceste efecte nocive și când pot apărea.

Care sunt contraindicațiile pentru scorțișoară?

Scorțișoara din Ceylon este așa-numitul condiment „sigur”, totuși, ca măsură de precauție, scorțișoara este contraindicată în:

  • boli de inimă
  • ulcer de stomac
  • persoanele alergice la această plantă
  • femeile însărcinate și bebelușii (înainte de 6 luni)

Rețineți că scorțișoara, sub formă de ulei esențial, este dermocaustic, adică poate provoca iritații, chiar arsuri ale pielii și ale mucoaselor. Prin urmare, este important să nu o folosiți pura pe piele, ci să o diluați la cel puțin 3% și să evitați cu adevărat să o luați pe cale orală, chiar diluata.

Care sunt efectele secundare ale scorțișoarei?

Efectele secundare ale scorțișoarei sunt rare sau inexistente. Potrivit cercetărilor medicale, efectul condimentului în alimente este inofensiv. Cu toate acestea, în doze mari, poate provoca unele reacții adverse, dar fără consecințe grave, cele mai frecvente sunt:

  • Greaţă
  • Durere de cap
  • Palpitații cardiace
  • Efect hipertensiv punctual

Interacțiuni probabile între scorțișoară și medicamente

Antidiabetice

Scorțișoara este binecunoscută pentru proprietățile sale anti-diabetice, este chiar numită insulina omului sărac, astfel încât combinarea condimentului cu administrarea de medicamente antidiabetice ii crește efectele și acest lucru poate duce la efecte secundare precum hipoglicemia, transpirația excesivă, tremor, vedere încețoșată, amețeli, anxietate etc.

Prin urmare, ar trebui să fiți deosebit de atent în acest caz, deoarece efectele scorțișoarei asupra zahărului din sânge sunt foarte puternice.

Printre cele mai frecvente antidiabetice se numără biguanidele, sulfonilureele, meglitinidele, tiazolidindionele, inhibitorii DPP-4, inhibitorii SGLT2, inhibitorii alfa-glucozidazei, sechestranții acidului biliar etc.

Aveți grijă, nu numai medicamentele pot avea o acțiune asupra nivelului zahărului din sânge, unele plante sau condimente pot avea și aceleași proprietăți, printre cele mai frecvente: schinduf, moringa, chlorella etc.

Anticoagulante

Scorțișoara are proprietăți anticoagulante, astfel încât consumul, hrana și terapia acesteia, asociate tratamentului anticoagulant sau antiplachetar, trebuie să se facă cu sfatul unui medic.

Într-adevăr, efectele anticoagulante ale scorțișoarei vor crește efectele de subțiere ale medicamentelor, care pot avea consecințe grave (sângerări, hemoragii, vânătăi etc.).

Printre cele mai frecvente medicamente anticoagulante și antiagregante se numără aspirina (acid acetilsalicilic), clopidogrel (Plavix), dipiridamol (Persantin), AVK (anti-vitamina K), ticlopidină (Ticlid), warfarină (Coumadin)), enoxaparină (Lovenox), heparină , etc.

Aveți grijă, nu numai medicamentele pot fi anticoagulante, unele plante sau condimente pot avea, de asemenea, aceleași proprietăți, printre cele mai frecvente: usturoi, ghimbir, ginkgo, ginseng, fasole tonka etc.

Alte interacțiuni

În general, nu este recomandat să luați scorțișoară în paralel cu tratamentul medicamentos prescris pentru bolile cardiovasculare fără aprobarea unui medic.

Dacă luați medicamente pentru slăbit, aveți grijă, deoarece scorțișoara are proprietăți de slăbire care se pot adăuga la cele ale medicamentelor.

De asemenea, consumul acestuia nu este recomandat persoanelor care urmează tratament pentru ulcer.

Scorțișoară în timpul sarcinii și alăptării

Ca principiu de precauție, se recomandă să nu luați scorțișoară în timpul sarcinii sau alăptării, cu excepția celei din alimente. Așadar, nu există nicio problemă în a pune puțină scorțișoară în alimente, ci într-o cantitate mică.

Într-adevăr, scorțișoara este utilizată pentru a trata absența menstruației și pentru a ajuta la eliminarea sângelui stagnant, în plus, în India, este recomandabil să consumați lapte de scorțișoară pentru a accelera nașterea prin stimularea contracțiilor uterului, de aceea trebuie evitată în timpul sarcinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`