Efectele secundare ale contraceptivelor. Ati ales sa luati contraceptie orale? Fiecare femeie este libera sa aleaga solutia care se potriveste cel mai bine cu ajutorul unui medic. Cu toate acestea, nu ar trebui sa pierdeti niciodata din vedere faptul ca acesta ramane un medicament. Si ca orice medicament, pilula vine cu partea sa de efecte secundare nedorite. Din fericire, cateva gesturi foarte simple pot ajuta la calmarea acestor simptome neplacute.
Sangerari neregulate
Acest lucru se poate intampla in special intre doua perioade de menstruatie. Imprevizibila, aceasta sangerare poate fi, prin urmare, foarte deranjanta. Adesea, problema nu este pilula in sine, ci cand iei pilula. Intr-adevar, trebuie sa aveti disciplina pentru a lua pilula intotdeauna in acelasi timp. Setarea unei alarme pe telefon va permite sa evitati sa uitati. In plus, o doza prea mica de hormoni poate provoca si sangerare intre perioade. Medicul va va sfatui cu privire la doza daca considera ca este util.
Balonare
Inainte de da vina doar pe pilula, revizuiti-va dieta. Intr-adevar, acest lucru poate fi legat de consumul de produse lactate. Deci, puteti incerca sa limitati lactoza pentru un timp. In plus, anumite legume care umfla burta umflata pot fi, de asemenea, reduse (broccoli, varza de Bruxelles, conopida etc.). Dimpotriva, opteaza pentru alimente diuretice: castraveti, pepene verde, telina, rosii. Consumul de ceai verde si sportul pot ajuta si ele.
Efectele secundare ale contraceptivelor. Sanii sunt durerosi
Simtiti sanii umflati, tensionati si foarte sensibili? Pentru a face fata, alimenteaza-te cu vitamine si nutrienti buni. De la surse de omega-3 la alimente bogate in calciu sau vitamina B si vitamina E, toate pot calma balonarea, umflarea si durerile de san. Vitamina B se gaseste in drojdia de bere, fructe, produse lactate, cereale integrale sau seminte, carne de organe, nuci si legume sau verzi. Vitamina E este excelenta pentru ameliorarea tuturor micilor probleme menstruale. Se gaseste in nuci, seminte, uleiuri vegetale si legume cu frunze verzi, precum si suplimente (vitamina E sintetica este mai putin bine absorbita).
Dureri de cap, chiar migrene
A lua contraceptivul seara este cea mai buna optiune pentru a nu fi nevoit sa suferi de dureri de cap in timpul zilei. Daca, insa, durerea se repeta sau se poate transforma intr-o migrena, cel mai bine este sa schimbati metoda contraceptiva. Uneori, o simpla reducere a dozei de estrogen sau o modificare completa a prescriptiei poate calma acest lucru.
Greata sau varsaturi
Aici, din nou, este mai bine sa luati pilula seara. In mod ideal, luati-o intotdeauna dupa masa! Si, desigur, trecerea la un alt contraceptiv mai putin bogat in hormoni poate face diferenta. Optand pentru un sterilet, contraceptia ta nu trece prin stomac, ceea ce reduce riscul de greata.
Efectele secundare ale contraceptivelor. Contraceptia te indispune
Hormonii si emotiile merg adesea mana in mana, dand nastere la episoade care uneori sunt dificil emotional. Uneori dormim prost, avem zero libido, suntem sensibili la ceea ce se intampla in jurul nostru. Desigur, cineva poate fi tentat sa ia antidepresive sau sa ia plante anti-depresie. Va puteti calma sindromul premenstrual cu ulei de primula. Cu toate acestea, in loc sa apelati la o forma de medicament pentru a va trata starea, este mai bine sa schimbati ceea ce o provoaca (si, prin urmare, sa opriti pilula in cauza)!
In cazul pilulelor contraceptive, unele dintre reactiile adverse pot fi explicate foarte simplu. Glanda hipofizara este o glanda din creier care declanseaza ovulatia. Hormonii contraceptivi fac corpul tau sa creada ca esti deja gravida pentru a „pune glanda pituitara la somn” si, prin urmare, a opri ovulatia. Crezand ca sunteti gravida din cauza pastilei, corpul declanseaza reactii adverse asociate cu sarcina! De asemenea, tine cont de faptul ca organismul are nevoie de timp pentru a se obisnui cu hormonii oricarui contraceptiv hormonal.