Prima pagină » Lifestyle » Dragoste » Efectele pozitive si negative ale masturbarii
Efectele pozitive si negative ale masturbarii

Efectele pozitive si negative ale masturbarii

03 nov. 2015, 10:06,
în Lifestyle
a:3:{s:7:"site_id";i:6;s:6:"old_id";i:36656;s:8:"site_url";s:16:"lifestyle.bzi.ro";}
Masturbarea te ajuta sa dormi
 
In timp ce sa te gandesti la sex te poate tine treaz toata noaptea imaginandu-ti cum s-ar intampla, masturbarea este o modalitate foarte buna de a trata insomnia. Intr-un studiu de 2000 de femei americane 32% dintre ele au declarat ca in ultimele trei luni s-au masturbat ca sa poata adormi. Indiferent ca e datorita hormonilor si endorfinelor care le elibereaza ulterior organismul sau beneficiilor limpezirii gandurilor ori in urma micului exercitiu de cardio, masturbarea care se termina cu orgasm este o modalitate foarte buna de a adormi fara pastile, televizor sau numaratul oilor.
Amelioreaza durerea
 
Indiferent ca experimentezi dureri temporare sau cronice cum ar fi cele de articulatii, de cap, crampe menstruale sau altele, masturbarea si orgasmul pot, in anumite cazuri, sa ofere ameliorare naturala. Desi nu stim exact de ce, cercetarile au aratat ca excitarea si orgasmul reduce durerea. Merita sa subliniem ca in cazul anumitor afectiuni (precum migrenele) orgasmul poate sa amelioreze sau sa intensifice durerea.
 
Te scapa de stres 
Mai multe studii au cercetat efectele de relaxare ale masturbarii induse de orgasm. In afara de beneficiile fizice, masturbarea, atunci cand o faci cum trebuie, e despre „timp cu tine”. Sa-ti oferi timp sa te concentrezi asupra ta este un mod minunat de a elibera stresul unei vieti ocupate. In special atunci cand te folosesti si de fantezii, masturbarea poate fi o reala abandonare. Si desi poate sa nu fie suficienta, ea reprezinta o modalitate gratuita, sanatoasa, non-farmaceutica si la indemana.
 
Poate preveni cancerul
 
Doua studii recente au gasit o legatura intre numarul ejacularilor unui barbat si probabilitatea de a dezvola cancer de prostata. Aceasta produce si stocheaza lichidul seminal ce se poate „depune” in prostata daca un barbat nu ejaculeaza mult timp. „Depunerea” nu e intotdeauna o problema dar, in urma studiilor s-a ajuns la concluzia ca barbatii care au ejaculat mai des au fost mai putin susceptibili sa fie diagnosticati cu cancer de prostata. Un alt cercetator a propus ideea ca orgasmul poate oferi protectie impotriva cancerului de san prin oxitocina eliberara in timpul orgasmului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 decembrie 2024
18 decembrie 2024