Prima pagină » Sanatate » Efectele neașteptate ale infecției COVID-19 asupra vederii. Iată explicațiile prof. dr. Camelia Bogdănici – VIDEO

Efectele neașteptate ale infecției COVID-19 asupra vederii. Iată explicațiile prof. dr. Camelia Bogdănici – VIDEO

07 mart. 2023, 10:23, 1 ,
în Sanatate

Dacă nu știi care sunt efectele infecției COVID-19 asupra vederii, ai ajuns în locul potrivit! În acest articol, prof. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, a discutat despre semnele care pot anunța o afecțiune oculară, apăruta în urma infecției cu noul coronavirus.

Coronavirusul este o parte integrantă a familiei de șapte tipuri de virusuri. De pildă, SARS și MERS, care au cauzat la rândul lor epidemii, sunt și ele niște forme de coronavirus. În ceea ce privește noul coronavirus, acesta provoacă o afecțiune respiratorie, cunoscută sub numele de COVID-19.

Simptomele coronavirusului pot fi de la ușoare până la severe, în funcție de cât de puternic sau cât de slăbit este organismul afectat. Sunt cazuri în care boala poate fi asemănătoare unei banale răceli, dar și cazuri ce impun spitalizarea. De asemenea, sunt și persoane care se confruntă cu efectele neașteptate post-COVID-19, cum sunt strabismul sau alte afecțiuni oculare.

Care sunt efectele neașteptate ale infecției COVID-19 asupra vederii?

După infecția cu noul coronavirus, multe persoane s-au confruntat cu conjunctivită, o afecțiune care duce la iritații ale ochiului, înroșire, mâncărime, scurgeri și cruste în jurul ochilor. De precizat este că, din aproximativ 56,000 de cazuri documentate în China, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) rapoartează conjunctivita ca simptom la 0.8% din pacienții cu COVID-19.

Cu toate acestea, și mai mulți oameni au dezvoltat strabism paralitic, care poate fi în strânsă legătură și cu vaccinul făcut împotriva COVID-19. Potrivit medicului Camelia Bogdănici, sunt și cazuri în care există modificări retiniene, asemenea unei ocluzii de venă, care duc la scăderea acuității vizuale.

„Avem cazuri măcar o dată pe săptămână. Sunt cazuri care sunt legate direct de infecția COVID, sunt cazuri care suspicionăm că sunt legate chiar și de vaccin. Am avut recent și o persoană tânără, un bărbat frumos, care, după o infecție COVID a făcut și o paralizie. Bineînțeles că a făcut și un strabism paralitic. Avem cazuri în care sunt modificări retiniene, gen ocluzie de venă, care duc la scăderea acuității vizuale, persoane intelectuale, care au făcut vaccinul, la o săptămână, prin modificări de coagulare practic, pentru că și aici este o problemă, că nu ne cunoaștem organismul, nu am făcut analize la timp, persoane adulte au făcut ocluzie de venă.”, a declarat medicul Camelia Bogdănici, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Prof. dr. Camelia Bogdănici: „Sunt persoane cu infecții la nivelul orbitei, cu celulită orbitală”

Șefa Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași susține că întâlnește tot mai multe persoane cu infecții la nivelul orbitei, cu celulită orbitară.

Celulita orbitală este o boală destul de rară și incredibil de periculoasă. Ea se manifestă prin inflamația țesutului grăsos din interiorul orbitei, generată de numeroase cauze. O formă puțin mai ușoară este celulita preseptală, o inflamație care apare numai la grăsimea din pleoapă – partea ei anterioară. Aceasta apare, cel mai adesea, în urma înțepăturilor de insecte, la nivelul tegumentelor din apropierea pleoapelor. De asemenea, la baza celulitei preseptale poate fi un orjelet (ulcior) cu evoluție complicată și de lungă durată.

„Sunt persoane care au avut și le-am legat de COVID cu infecții la nivelul orbitei, cu celulită orbitală. Deci, în mai vom aveam, din nou, reuniunea anuală a oftalmologilor și chiar vorbeam recent cu colegii, din nou să prezentăm câteva astfel de cazuri, pentru că an de an și aproape lună de lună avem fiecare câte un caz și atunci să vedem să ne împărtășim aceste păreri, tocmai pentru a putea să le cunoaștem și aceste modificări, modificări care, să știți, sunt din ce în ce mai mult descrise și în literatura de specialitate.”, a adăugat prof. dr. Camelia Bogdănici.

Comentarii
  • Eu, dupa ce m-am vaccinat cu trei doze am facut covid. Anul trecut in septembrie. Una dintre urmari, cam la doua luni distanta de boala, a fost caderea parului. Si nu s-a mai regenerat asa cum mi s-a spus. O boala tampita care ne-a atacat pe mai multe planuri. Vaccinurile care ne-au slabit cardiac si intregul sistem imunitar. Am crezut mult in Dumnezeu, dar se pare ca ne-a uitat si ne-a lasat pe mana criminalilor de medici care si-au jucat rolul de calai asa cum li s-a spus. Pacat sutele de mii de morti cu zile si vad ca nimeni nu este tras la raspundere. Ii intreb pe preoti care, aici pe pamant il reprezinta pe Dumnezeu, cu DRACU , Dumnezeu a ingaduit un astfel de genocid!? Sa nu-mi spuneti de Satana pentru ca si el este creatia lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024