Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Care sunt efectele kombucha asupra sanatatii
Care sunt efectele kombucha asupra sanatatii

Care sunt efectele kombucha asupra sanatatii

21 iul. 2020, 09:55,
în Sanatate

Efectele kombucha asupra sanatatii. Kombucha este o băutură asiatică apropiata de ceai. Ușor alcoolica, aroma sa este o reminiscență a cidrului.

Originara din Asia, kombucha este o băutură preparată cu ceai dulce și fermentată de o ciupercă numită kombucha, care a dat numele produsului. De fapt, această ciupercă este rezultatul simbiozei bacteriilor și a drojdiilor. Rezultatul: o băutură spumoasă, galben-chihlimbar, ușor alcoolică (2%), a cărei aromă amintește de cidru.

Kombucha conține bacterii, enzime și acizi organici benefici pentru flora intestinală. „Kombucha stimulează tranzitele leneșe, facilitează digestia alimentelor și, astfel, ajută organismul să asimileze nutrienții potriviți și să evacueze deșeurile”, notează Laurence Salomon, naturopat. Preparata din ceai, conține și antioxidanți și substanțe foarte stimulante.

Efectele kombucha asupra sanatatii

Nu beți litri, deoarece este un produs activ. Băută în timpul unei mese bogate, faciliteaza digestia. Unul sau două pahare pe zi timp de două-trei săptămâni, la momentul schimbărilor de sezon, promovează buna funcționare a organismului în general și a florei intestinale în special, spune Laurence Salomon, bucătar și naturopat francez, potrivit Top Sante.

Kombucha se prepară cu ceai, în timp ce kefirul se prepară cu lapte (uneori suc de fructe) fermentat de microorganisme, care se prezintă sub formă de pepene albe mici.

Pentru a face komucha, aveți nevoie de o ciupercă care are forma unui disc vâscos, care este așezat pe suprafața preparatului. Cel mai adesea se obține prin relații, dar puteți găsi kombucha în magazinele ecologice. Are loc o dublă fermentare, lactică și alcoolică: drojdiile și bacteriile transformă zahărul în acizi, alcool și dioxid de carbon. Vă rugăm să rețineți: a face kombucha de casă necesită unele precauții. Asigurați-vă că mâinile sunt curate atunci când manipulați ciuperca. Acoperiți bine preparatul cu o cârpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024