Prima pagină » Stiri si curiozitati » Efect de ondulator fără căldură. Metode prin care poți obține buclele mult visate fără a afecta sănătatea părului

Efect de ondulator fără căldură. Metode prin care poți obține buclele mult visate fără a afecta sănătatea părului

13 sept. 2023, 09:56,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Probabil că ești familiarizată cu metodele clasice de ondulare, cum ar fi ondulatorul sau bigudiurile, care oferă bucle frumoase și voluminoase, dar aplicarea de prea multă căldură pe păr poate deteriora textura naturală a acestuia. Dacă dorești să obții efect de ondulator fără căldură și fără a altera textura părului, ar trebui să încerci una dintre următoarele tehnici super ușoare. Puteți folosi articole uzuale, cum ar fi dresuri sau bentițe, sau poți testa metode chiar mai practice, cum ar fi împletiturile franțuzești sau tehnica Plopping.

Efect de ondulator fără căldură. Folosește dresuri sau colanți

Colanții sunt un articol de îmbrăcăminte multifuncțional care pot fi îmbrăcati în momentele în care ai chef să te simți confortabil, pot fi purtați cu tocurile preferate atunci când dorești să fii ceva mai cochetă, sau pot fi purtați la sală pentru că oferă libertate de mișcare nelimitată. Peste acestea, ei ne pot ajuta să obținem buclele mult visate. Este recomandat să testezi această metodă pe un păr super hidratat în prealabil.

Începe prin pieptănarea și secționarea părului. Poți aplica un balsam leave-in pe toată lungimea părului, de la rădăcină până la vârfuri. Deși marca dresurilor nu e importantă, materialul din care sunt confecționați colanții sau dresurile este foarte important. Alege ceva cu care este ușor de lucrat și care nu dăunează părului. Vă propunem un material din bumbac. După ce secționezi părul, așezați jambierele deasupra capului, în mijloc, pe orizonatala. Ia secțiunile de păr, începând cu cele din față și împletește-le sau înfășoare-le în jurul dresurilor. Leagă și fixează părul cu un elastic moale. Așteaptă aproximativ 2 ore, iar apoi îl poți lăsa liber. Aceste bucle tind să fie puțin mai largi, așa că îți poți lăsa părul liber sau să îl prinzi în diferite moduri, după bunul plac.

Bucle rezultate din împletituri

Una dintre cele mai ușoare moduri de a obține acele bucle tip valuri fără căldură este să îți împletești părul și să să dormi cu el așa peste noapte. Astfel, când te trezești dimineața, trebuie doar să desfaci împletiturile și să aplici un ulei de păr pentru a netezi firele rebele.

Piaptănă părul, descâlcindu-l cât mai bine, spre zona din care dorești să înceapă împletitura. Secționează-ți părul în 3 șuvițe de aceeași lățime. Suprapune șuvițele exterioare peste cele din mijloc și apoi repetă procesul cu șuvița rămasă. Ai grijă să netezești părul în timp ce îl împletești. Împletește șuvițele până la vârfuri, pentru a nu rămâne cu ele drepte, iar apoi fixează împletitura cu un elastic.

Tehnica Plopping

Deși a fost popularizată destul de recent pe TikTok, plopping-ul este unul dintre cele mai bine păstrate secrete de frumusețe. Prin utilizarea acestei metode, vei reuși să obții bucle naturale în valuri peste noapte, cu ajutorul unei spume de păr. Această metodă este recomadat să fie aplicată atunci când părul este puțin umed, deoarece uscarea naturală este cheia reușitei.

După ce ți-ai spălat părul, descurcă-l folosindu-te de un pieptene cu dinți largi, iar apoi aplică un spray sau o spumă pentru ondulare. Întinde un prosop din microfibră sau un tricou larg pe pat, iar apoi, cu capul în jos, în timp ce strângeți ușor părul cu mâinile, tapează vârfurile părului pe prosop pentru aproximativ 15 secunde, repetând de câteva ori procesul. După aceea, stând în aceeași poziție, cu capul pe prosop, rulează parul în interiorul acestuia, asemenea unei rulade din aluat, începând din față, apoi din spate, iar bucățile de material din laterale trebuie legate astfel, încât să fixați cât mai bine, asemenea unui turban. Odată ce prosopul (sau tricoul) este fixat, lasă părul să se usuce astfel timp de până la două ore. După aceea, poți scoate turbanul și să lași parul să se usuce singur. La final, aplică un ser hrănitor pe lungimi, strângându-ți șuvițele în pumni pentru a defini și hidrata buclele, obținând un efect de ondulator, dar fără căldură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *