Prima pagină » National » Edward Iordănescu, după ce tricolorii au obţinut calificarea în optimile de finală ale Campionatului European: „Ce am trăit aici probabil trăieşti o dată în viaţă”

Edward Iordănescu, după ce tricolorii au obţinut calificarea în optimile de finală ale Campionatului European: „Ce am trăit aici probabil trăieşti o dată în viaţă”

26 iun. 2024, 22:00,
BZI.ro, în National

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, miercuri seară, după ce tricolorii au obţinut calificarea în optimile de finală ale Campionatului European, că el şi toţi jucătorii săi sunt mândri că sunt români şi au avut parte de o susţinere incredibilă din partea suporterilor.

„Încep prin a face o reverenţă în faţa suporterilor echipei naţionale. Ce am trăit aici probabil trăieşti o dată în viaţă. Cred că în istoria echipei naţionale suporterii nu au fost atât de apropiați de naţională cum au fost acum. Pentru noi cea mai mare preocupare asta este, dorim să nu îi dezamăgim. E momentul nostru, e seara noastră, e seara României, e şi ziua drapelului şi este o bucurie în plus. Suntem mândri că suntem români”, a spus Iordănescu la Pro Arena.

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0.

România a încheiat grupa E pe primul loc. Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

Golul României a fost marcat de Răzvan Marin, din penalti, în minutul 37 (penalti), în timp ce pentru slovaci a punctat Duda (24).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iunie 2024
29 iunie 2024