Haosul deciziilor de la Ministerul Educației și lipsa investițiilor Statului român provoacă o criză majoră și în școli, respectiv licee din Iași! Deja, sute de părinți din Iași acuză faptul că nu se fac cursuri on-line și că trebuie să semneze o hârtie, chiar dacă copiii nu au făcut lecții video. Chiar dacă un școlar din învățământul primar ar fi trebuit să facă cursuri față în față, cu respectarea normelor sanitare pe protecție COVID-19, lucrurile nu stau deloc așa. Inspectoratul Școlar Județean Iași intervine și anunță că managerii trebuie să semnaleze orice disfuncționalitate și să se caute soluții viabile pentru ca procesul educațional să aibă loc normal și copii să nu aibă de suferit
Ministerul Educației și lipsa investițiilor Statului român provoacă o criză majoră și în școli, respectiv licee din Iași. După o săptămână, în unități de învățământ din județul Iași, chiar dacă ar fi trebuit să facă cursuri on-line, sute de elevi nu au avut parte de așa ceva. Cu toate acestea, părinților li se cere să-și dea acordul că solicită ore video, chiar dacă acest lucru nu a avut loc.
„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă…. Cum să semnez că vreau așa ceva, atâta timp cât al meu copil nu a beneficiat de asta. Vom face petiții, deoarece este viitorul copiilor noștri! Vrem educație de calitate, în siguranță. Ce să facem acum? Să sponsorizăm noi școlile și liceele cu infrastructură IT? Școlarii din primar ar fi trebuit să facă ore față în față, directorii să găsească soluții, împreună cu noi, cu administrația locală și cu cei de la Ministerul Educației ca școală să funcționeze normal și cu asigurarea normelor de siguranță sanitară. Este halucinant ceea ce face Ministerul Educației… Unde sunt tabletele, măștile, «pepsiglasul», ca să o citez ironic pe doamna ministru Anisie. Vom face petiții pentru a semnala totul…”, a răbufnit un părinte.
Inspectoratul Școlar Județean Iași intervine și anunță că managerii trebuie să semnaleze orice disfuncționalitate
Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Iași intervine și anunță că managerii trebuie să semnaleze orice disfuncționalitate și să se caute soluții viabile pentru ca procesul educațional să aibă loc normal și copii să nu aibă de suferit.
„Am avut numeroase întâlniri de lucru cu managerii de școli, în care au fost dialogate și așteptate soluții pentru buna derulare a cursurilor. Directorii trebuie să semnaleze dacă au probleme și să găsim soluții, alături de autoritățile locale și cu Ministerul Educației. Monitorizăm toate situațiile și intervenim acolo unde este nevoie. În învățământul primar, cu toate măsurile de protecție, orele trebuie să aibă loc față în față, cu distanțare și tot ceea ce presupune siguranța sanitară”, le-au transmis oficialii IȘJ, reporterilor Cotidianului BZI.
„Sunt deficiențe legate de lipsa pregătirii tehnice și a dotărilor din această vară…”, declară prof. Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași
Prof. Laviniu Lăcustă, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași, arată că situația este legată de deficiențe cauzate de lipsa pregătirii tehnice și a dotărilor din școli și licee, din aceasta vară, atât din partea Ministerului Educației, dar și a autorităților publice locale.
„Sunt dificiențe legate de lipsa pregătirii tehnice și a lipsei de dotări, din aceasta vară atât din partea Ministerului Educației, dar și a autorităților publice locale. Sunt puține unități de învățământ care au capacitate pentru învățământ hibrid. Apoi, toate dispozitivele IT trebuie să fie pretabile pentru platforme elaborate. Așadar, lipsa Investițiilor din învățământ duce la un risc epidemiologic uriaș în sistem”, declară prof. Laviniu Lăcustă, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași.