Prima pagină » Actualitate » Eduard Novak, fostul ministru al Sportului, se retrage din competiția de la Jocurile Paralimpice de la Paris
Eduard Novak, fostul ministru al Sportului, se retrage din competiția de la Jocurile Paralimpice de la Paris

Eduard Novak, fostul ministru al Sportului, se retrage din competiția de la Jocurile Paralimpice de la Paris

05 sept. 2024, 20:00,
în Actualitate

Eduard Novak, fostul ministru al Sportului, care participă în aceste zile la Jocurile Paralimpice de la Paris, a anunțat că se retrage din competiția de vineri. „Acest concurs nu este egal și just în niciun fel”, a spus el.
Eduard Novak susține că doar trei dintre cei 26 de sportivi care vor lua vineri startul sunt sportivi cu proteză.

„M-am gândit foarte bine la concursul de mâine, cursa de fond cu cele două categorii – C5 și C4 – comasate. Din totalul de 26 de sportivi de la start, doar 3 sunt sportivi cu proteză. Cred că acest sport nu se mai poate numi paracycling, mă simt în plus și consider că acest concurs nu este egal și just în niciun fel. Tocmai de aceea, cu părere de rău vă anunț că mâine nu voi mai lua startul”, a scris joi pe Facebook Eduard Novak.

Eduard Novak se retrage din acest sport

El a anunțat că se retrage din acest sport.

„Mă retrag din cursă și mă retrag oficial și din acest sport care nu mai este pentru oamenii cu dizabilități și care a ajuns acum victima intereselor politice ale unor țări dominante. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul!”, a mai scris fostul ministru pe rețeaua de socializare.

„Această nouă direcție a paraciclismului este una foarte gravă, pentru că, în timp, sportivii cu dizabilități nu vor mai avea loc în sport. Toate categoriile de ciclism sunt câștigate acum de sportivi cu două mâini și două picioare, care concurează cot la cot cu noi. Competiția nu e justă”, spunea în urmă cu câteva zile Eduard Novak.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sport, Eduard Novak are 48 de ani, 5 medalii paralimpice (1 de aur și 4 de argint) și 23 de medalii la Campionatele Mondiale de Paraciclism (5 de aur, 13 de argint și 5 de bronz). El se află la a șasea participare la Jocurile Paralimpice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *