Prima pagină » Actualitate » Eduard Novak a obţinut medalia de argint la Jocurile Paralimpice. Chiar dacă bugetul era mai mare, ministrul nu ar fi obţinut aurul
Eduard Novak a obţinut medalia de argint la Jocurile Paralimpice. Chiar dacă bugetul era mai mare, ministrul nu ar fi obţinut aurul

Eduard Novak a obţinut medalia de argint la Jocurile Paralimpice. Chiar dacă bugetul era mai mare, ministrul nu ar fi obţinut aurul

27 aug. 2021, 10:08,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Carol Novak, a obţinut vineri, 27 august 2021, medalia de argint la Jocurile Paralimpice din acest an. Oficialul nu ar fi obţinut medalia de aur la proba de urmărire individuală 4.000 m în cadrul concursului de ciclism, chiar dacă bugetul federației era mult mai mare.

Este bine cunoscut faptul că ministrul Sportului a avut o declaraţie neinspirată în dată de 27 iulie 2021, în contextul în care sportivă Ana maria Popescu a luat medalia de argint la proba de scrimă, la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo.

Novak mai are în palmares trei medalii la Jocurile Paralimpice, la ediţiile trecute ale competiţiei: aur în 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4), argint, în 2008, la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) şi la Londra, în 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4).

Declarația ministrului Eduard Novak transmisă sportivei olimpice Ana Maria Popescu

Ministrul Tineretului și Sportului Eduard Novak a transmis că sportiva nu aducea aurul în țară chiar daca bugetul federației de scrimă era mai mare cu 5 milioane de lei.

„După părerea mea şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri. Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a afirmat Novak după performanța Anei-Maria Popescu.

Replica Anei Maria Popescu, după primirea ministrului Novak

Ana Maria Popescu, românca medaliată cu argint la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, i-a dat o replică acidă ministrului Sportului, Eduard Novak. Oficialul a făcut o declaraţie neinspirată, menţionând faptul că sportiva nu ar fi luat medalia de aur nici dacă bugetul federaţiei de scrimă ar fi fost mai mare cu 5 milioane de lei.

„Înainte de toate, mulțumim pentru frumoasă primire. Mă bucur să vă văd pe toți aici, este foarte important pentru noi, pentru sport în general. Măcar la Jocurile Olimpice să ne întâlnim și să ne vedem. Mă bucur că după 13 ani am văzut mai puține titluri cu „Brânză a pierdut aurul”, dar încă mai sunt. Mă bucur că o parte dintre voi ați înțeles mesajul că un loc la Jocurile Olimpice se câștigă, oricum ar fi el. Simplul fapt că te-ai calificat acolo este un loc câștigat.

Mă bucur și mi-aș dori ca de acum înainte asta să vorbim despre sportivii români, indiferent că sunt la fotbal și sunt cei din echipa a doua probabil, indiferent că sunt la alt sport, să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult. Am citit toate comentariile și toate declarațiile din ultimele zile. Am rămas cu același gust de la Rio, din 2016, înainte să luăm aurul”, a transmis Ana Maria Popescu, medaliata cu argint la spadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *