Prima pagină » Local » Eduard Boz, liderul grupului PNL din Consiliul Local Iaşi spune adevărul despre Marius Bodea: „Are o ură personală care transpiră prin toți porii lui. Nu poate reprezenta partidul”
Eduard Boz, liderul grupului PNL din Consiliul Local Iaşi spune adevărul despre Marius Bodea:

Eduard Boz, liderul grupului PNL din Consiliul Local Iaşi spune adevărul despre Marius Bodea: „Are o ură personală care transpiră prin toți porii lui. Nu poate reprezenta partidul”

27 feb. 2020, 19:30,
în Local

Încă un ales al PNL Iaşi iese la rampă şi cere ca Marius Bodea să facă un pas în spate şi să nu mai atace în mod josnic colegii de partid care au altă părere decât a sa. Liderul grupului de Consilieri Locali PNL Iaşi, Avocatul Eduard Boz, a prezentat pe larg situaţia din organizaţia municipală distrusă de Marius Bodea. Iată în rândurile de mai jos ce a spus pe şleau Eduard Boz despre cum a ajuns Bodea să distrugă PNL din interior:

„Scrisoare deschisă tuturor colegilor membri ai Partidului Național Liberal
Dragi colegi,
Înaintea altor acțiuni din concursul ”care este cel mai antipesedist dintre noi” vă invit să reflectăm putin, la rece, asupra situației în care ne aflăm:
1. În 2016, PNL a obținut un scor național de aprox 25%, iar candidatul PNL la PMI a obținut 22%;
2. În 2020, PNL este cotat în Mun. Iași la 40%, iar candidatul PNL între 12-15% (16 în sondajul nostru); Deci, după 4 ani de opoziție, Marius Bodea a reușit performanța de a pierde și dintre votanții din 2016.
3. Practic, dintre ieșenii liberali, doar 30% ar vota candidatul Marius Bodea. Restul (70%), se prezintă la vot si pun stampila pe alti candidați, pe care îi consideră chiar mai liberali decât ”vârful de lance al PNL” sau, cel puțin, nu văd o incompatibilitate între votul lor pentru PNL și votul pentru un alt candidat la Primăria Mun. Iași.
4. Pe lângă paradoxul de la punctul 2, mai sunt alte două: Deși nu a făcut absolut nimic pentru Iași, Tudor Ciuhodaru se clasează al doilea, cu 18%; Deși în 4 ani de zile USR Iași nu a făcut nici un fel de opoziție, nu a dezbătut absolut nici o temă de interes local, ba chiar reprezentantul lor în CL – Andrei Postolache a votat multe proiecte controversate, totuși USR este perceput ca un partid ”mai în opoziție, mai radical” decât noi.

Toate aceste rezultate au explicații logice:
a) În 4 ani de zile PNL Iași nu a făcut absolut nici un sondaj de opinie pentru a vedea temele de interes pentru ieșeni;
b) Pe lângă faptul că Marius Bodea a evitat orice oglindă care să ne arate tuturor realitatea, a căutat să o deformeze: amintiti-vă de câte ori am solicitat în Biroul Politic Local astfel de măsurători, orice discuție se oprea la ”știu eu, mergem pe drumul cel bun”, ”am eu informații”, ”oamenii ne apreciază” etc; în 2016, la o discuție cu toți colegii consilieri și cu MB le-am spus că simt că nu facem bine, că mergem în orb, că sunt dispus să împărțim costurile unui sondaj la cele 9 persoane (8 consilieri și MB) numai să fim coerenți în acțiunile noastre. Din acel moment MB s-a considerat trădat, a apreciat că ”am scăzut motoarele” și a încercat schimbarea mea din poziția de lider al consilierilor liberali. A și existat o ședință ”fulger” cu toți consilierii, iar votul a fost de 4 la 3 pentru rămânerea mea (eu neputând sa mă votez).
c) A urmat campania internă pentru desemnarea candidatului PNL la primărie. Marius a fost lăsat să alerge liber pe culoarul opoziției pentru a nu naște alte discuții publice privind eventuale frământări ale filialei;
d) Marius a avut libertate deplină în a-și alege subiectele de presă, comunicarea publică, nimeni nu l-a îngrădit cu absolut nimic. De multe ori am simțit că în cadrul conferințelor eram ridicoli (măști de gaze și alte scenete care creează repulsie unui public educat);
e) De multe ori subiectele nu au fost bine pregătite, au fost ”centrări” ale unor jurnaliști preluate de Marius sau diferiți consilieri locali;
f) Am ajuns în situația în care nu mai știam dacă noi cream subiecte pe care le prelua presa, sau de fapt eram portavocea unor jurnaliști cu agendă proprie și reprezentând diferite interese;
g) În timpul acesta, oamenii de afaceri din Iași (care teoretic ar trebui să fie susținătorii unui partid de dreapta) au fost numiți în fel și chip: mafioți, cumătri, membri de clan, și tot felul de invective, doar, doar va prelua cineva știrea;
h) Exasperați, unii dintre ei au solicitat să fie primiți la ședințele noastre de birou pentru a fi ascultați, pentru a-și prezenta problemele. Amintiți-vă că v-am cerut să îi primim. Au fost chiar și angajați din primărie care și-au exprimat o astfel de disponibilitate. Dar nu… ”Marius știe, noi știm … acolo sunt interese”;
i) Am ajuns în punctul în care votul consilierilor în ședințe era deja statuat de Marius anterior, în conferințe de presă fără o minimă consultare;
j) Unii s-au îmbătat atât de tare cu apă rece, încât au considerat anul trecut că dacă le cer ieșenilor să claxoneze împotriva PSD, oamenii nu claxonează și împotriva PNL. Acum, cu oglinda în față, trebuie să ne întrebăm realist împotriva cui claxonau ieșenii.

În final, vreau să-i recunosc un merit lui Marius: a muncit. A muncit mai mult decât toți ceilalți candidați la primărie ai PNL de la revoluție până în prezent. Dar a făcut-o fără cap, cu superficialitate, fără să-și pună întrebări, marginalizându-i pe cei care și-au exprimat îndoielile și cu URĂ. URĂ personală care transpiră prin toți porii lui. Iar cetățenii au simțit asta. Nimic nu se poate construi pe un discurs al urii.
Iar astăzi, dacă am ajuns unde am ajuns, vă reamintesc tuturor că PNL nu e pe persoană fizică. PNL suntem noi toți. PNL înseamnă mulți, mulți ieșeni care nu au completat vreodată o adeziune de partid, nu se află în ”bula” noastră de comunicare, dar care se exprimă prin vot. Iar 70% dintre ei au alte opțiuni pentru primar. Liberalismul nici nu a început și nici nu se sfârșește cu Marius Bodea.
Consider că tocmai atacurile sale din ultima săptămână ne-au împiedicat să mai putem face o analiză și asupra altor soluții și ne-a adus în punctul de a decide doar între două opțiuni.

Vă invit să reflectăm cu înțelepciune și să luăm cea mai bună decizie!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *