LIVE VIDEO – Ediție-dialog BZI LIVE specială alături de membri ai echipei care a participat la cea mai mare competiţie de robotică din România: Mirela Țibu și liceenii Victor Gabriel Tcaciuc (clasa a X-a) și Codrin Crîșmariu (clasa a X-a) – Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” Iaşi – FOTO

02 mai 2022, 15:00
BZI.ro, în BZI LIVE

Marţi, 3 mai 2022, începând cu ora 15.00 în Studioul BZI LIVE este programată o editie-dialog specială sub genericul ”Top Educaţional” alături de membri ai echipei care a participat la cea mai mare competiţie de robotică din România: prof. Mirela Țibu și liceenii Victor-Gabriel Tcaciuc (clasa a X-a) și Codrin Crîșmariu (clasa a X-a) – Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” Iaşi (LIIS). Alături de aceştia vor fi abordate elemente legate de această performanţă, pasiunea pentru Informatică, proiecte şi planuri de viitor, munca în echipă, experienţe educaţionale.
Dăruim valorile STEM (Ştiinţa, Tehnologie, Inginerie şi Matematica) pentru o Educaţie de viitor

De reamintit că, în perioada 2 – 3 aprilie 2022, s-a desfăşurat la Bucureşti, etapa naţională a Concursului de Robotică ”BRD-First Tech Challenge”, cea mai mare competiţie de robotică din România la care au participat aproximativ 200 de echipe formate din elevii din clasele IX-XII. Elevul Victor-Gabriel Tcaciuc din clasa a X-a de la Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” Iaşi, membru al echipei CyLiis, a primit distincţia ”Dean's List Finalist” din partea organizaţiei ”Naţie Prin Educaţie” şi va participa la etapa internaţională a compettiei împreună cu coordonatorul echipelor de robotică – prof.

Mirela Țibu. Victor a fost apreciat pentru abilităţile de lider, capacitatea de a-şi îndruma coechipierii, echilibrarea competentelor tehnice cu cele non-tehnice, valorile şi principiile după care se ghidează în tot ceea ce face pentru dezvoltarea roboticii.

Echipa Peppers a LIIS, coordonata de prof. Mirela Țibu împreună cu mentorii Andrei Avram şi Cătălin Puricoi, alumni iniţiatori ai Atelierelor de robotică CyLiis

Echipa Peppers a LIIS, coordonata de prof. Mirela Țibu împreună cu mentorii Andrei Avram şi Cătălin Puricoi, alumni iniţiatori ai Atelierelor de robotică CyLiis, a obţinut locul al III-lea la categoria ”Think Award”. Această distincţie este oferită echipelor care demonstrează competenţe şi abilităţi complexe prin soluţiile ingenioase de construire a unui robot performant. Premiul III ”Inspire” (cel mai râvnit şi cel mai greu de obţinut din cadrul concursului BRD-FTC), completează panoplia rezultatelor remarcabile obţinute de echipa Peppers în sezonul 6, 2022.

Competiţia naţională de robotică ”BRD – First Tech Challenge” a fost un prilej pentru membrii echipelor noastre de a interacţiona cu alţi elevi pasionaţi, mentori, profesori şi companii care fac eforturi extraordinare pentru educaţia STEM din România. Echipa Peppers a câştigat fiecare meci şi a obţinut locul 12 în clasamentul naţional. La emisiune va participa, din cadrul echipei Peppers şi Codrin Crîșmariu, clasa a X-a, Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil”, coordonator al Departamentului tehnic, designer-ul robotului şi unul dintre “inginerii” care l-au construit, testat şi îmbunătăţit astfel încât în fiecare etapă a competiţiei să fie tot mai bun. Ideile lui inovative şi stilul de lucru plăcut au insuflat forţa şi energie creativă tuturor coechipierilor. Codrin Crîșmariu este şi olimpic naţional la Informatică, a participat la Olimpiada Naţională de Informatică atât în clasa a IX-a, cât şi anul acesta în clasa a X-a.

Mirela Țibu – coordonatorul echipelor de robotică, dar şi un antrenor al elevilor cu performanţe înalţe în Informatică este un mentor, un dascăl inspirational

Vor fi prezenţi în emisiune şi prof. Mirela Țibu respectiv elevul Victor-Gabriel Tcaciuc, participanţi la competiţia internaţională ”First Tech Challenge World Championship”, care s-a desfăşurat în perioada 17-25 aprilie 2022 în Houston, Texas, Statele Unite ale Americii (SUA). Prof. Mirela Țibu – coordonatorul echipelor de robotică, dar şi un antrenor al elevilor cu performanţe înalţe în Informatică este un mentor, un dascăl inspirational, un susţinător al inițiativelor elevilor şi un creator de scenarii de învăţare care stimulează creativitatea şi producerea de inovaţii.

Victor-Gabriel Tcaciuc, elev în clasa a X-a şi membru al echipei CyLiis a impresionat mereu prin competentele sale tehnice, marea dorinţa de a învăţa permanent, spirit antreprenorial, creativitate, dar şi dorinţa de a împărtăşi cu ceilalţi experienta învăţării, de a derula activităţi cu impact pentru comunitate, de a motiva colegii de echipă. Criteriile de selecţie pentru FIRST DEAN’s LIST includ, dar nu se limitează la: leadership şi angajament demonstrate faţă de valorile FIRST; eficacitatea în creşterea gradului de conştientizare a FIRST în şcoală şi comunitatea lor; interesul şi pasiunea pentru un angajament pe termen lung faţă de FIRST; contribuţiile individuale în derularea activităţii echipei lor; expertiza şi pasiunea tehnică; spirit antreprenorial și creativitate; capacitatea de a motiva şi de a conduce colegii de echipă.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *