Prima pagină » Local » Ediție aniversară a Raliului Iașului! De 40 de ani, ieșenii se bucură de cursele de mașini
Ediție aniversară a Raliului Iașului! De 40 de ani, ieșenii se bucură de cursele de mașini

Ediție aniversară a Raliului Iașului! De 40 de ani, ieșenii se bucură de cursele de mașini

15 aug. 2024, 02:00, 5 ,
Petronel Ștefan în Local

Au trecut 40 de ani de la prima ediție a Raliului Iașului, iar organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru spectatori. Ieșenii vor avea parte de un eveniment spectaculos

La finalul verii, ieșenii vor putea admira mașinile de curse care vor ajunge în oraș. Pe 30 august, vor începe oficial cursele, iar pe 1 septembrie va fi festivitatea de închidere. Totuși, spectatorii vor putea vedea mașinile cu câteva zile înainte, în fața Palatului Culturii. Pentru Super Speciala Râpa Galbenă vor fi restricții de trafic în oraș.

Raliul Iașului se desfășoară de 40 de ani

Raliul Iașului face parte din Campionatul Național de Raliuri. Deja, zeci de piloți, copiloți și arbitri din toată lumea sunt pregătiți pentru a face deplasarea la Iași. Anul acesta, va fi o ediție la superlativ, deoarece sărbătorim 40 de ani de curse cu mașini în Iași. În total, vor fi opt probe și Super Speciala de la Râpa Galbenă. Pe Cioca Boca, este un traseu de 14,55 km, iar la Mădârjac – de 23,80 km. Cu siguranță, cea mai așteptată probă va fi cea de la Râpa Galbenă, fiind și cea mai spectaculoasă, care va avea loc pe 30 august, de la ora 21:00. De organizarea evenimentului se ocupă cei de la XS Motorsport Iași, precum în anii trecuți.

„Vineri seara (n.r. – 30 august 2024), în fața Palatului Culturii, le spunem bun venit oaspeților noștri la Startul Festiv, apoi ne mutăm repede pe Super Speciala Râpa Galbenă! Sâmbătă, lupta cu secundele se mută pe macadamul impecabil de pe cele șapte probe speciale, patru distincte. Duminică, sunt cele două treceri pe proba ce se întinde între Dobrovăț și Ciurea, celebră pentru cele două săritori artificiale și bucatele tradiționale pe care spectatorii le apreciază la fiecare ediție. Ca de obicei, la final de raliu, va avea loc festivitatea de premiere, duminică, după prânz, tot în fața Palatului Culturii”, a transmis Dan Codreanu, managerul Raliului Iașului.

Surprize pregătite pentru spectatori

Marea surpriză din acest an va fi o probă de noapte, Resonance, care va fi programată sâmbătă seara, 31 august 2024, iar la final va fi făcut un foc de tabără. Anul trecut, italianul Simone Tempestini a câștigat etapa de la Iași.

„Marea noutate a acestui an, prin care vrem să marcăm ediția aniversară, este proba de noapte Resonance, programată la finalul zilei de sâmbătă, după câte două treceri pe Cioca Boca și Mădârjac. La începutul și la finalul probei, am pregătit locuri foarte bune pentru spectatori, cu tot ce au nevoie pentru o seară de neuitat, inclusiv foc de tabără care să condimenteze spectacolul oferit de echipaje”, a mai precizat Dan Codreanu, managerul Raliului Iașului.

Raliul Iașului aniversează 40 de ani, iar ediția aceasta va fi la superlativ.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Excelent! Raliul este soluția tuturor problemelor

    Degeaba țipă lumea că nu este nici necesar, nici igienic un raliu in mijlocul unui oraș plin de clădiri istorice/cu risc seismic, plin de beciuri și hrube și străzi care se surpa.
    Oraș de cretini condus de un cretin.
    Iașiul – cetatea țiganilor

  • Cei de la Garda de Mediu vor trebui sa dea raspunsuri clare in acest sens si sa fie prezenti la rapa Galbena cu toata aparatura sa verifice dezastrul. Daca nu o vor face, iesenii vor iesi in strada si vom boicota permanent activitatea acestei institutii care isi da avizul cat si a Primariei. Nesimtirea primarului este la cote maxime, nu se tine absolut deloc cont de semnalele iesenilor, face doar ce vrea.

  • Este bine venit

    Sunteti jalnici.
    In loc sa va bucurati ca Iasul poate gazdui o etapa din campionatul national de raliu,unde putrti vedea spectacol,chiar si pt cei mici,in care sunt pfezenti piloti romania care au adus podium in Erc,si masini de ultima generatie.
    Daca nu e fotbal,nu e romanul multumit.
    Rapa Galbena ca si proba se face de zeci de ani,si in tarile nordice ,unde este civilizatie la nivel maxim,unde raliu este sport national.
    Ce este drept,majoritatea iubitorilor de sport cu motor sunt cu un nivel de gandire mai elevat fata de comentacii astia de mai sus.

  • tiganeala, iar se aduna toti pripasii din Nicolina, Pod Ros, Alexandru in centru, sa caste gura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`