Prima pagină » Local » Edilul Iașului, Mihai Chirica, dă vina pe companiile de utilități pentru lipsa drumurilor modernizate

Edilul Iașului, Mihai Chirica, dă vina pe companiile de utilități pentru lipsa drumurilor modernizate

10 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a mai găsit o scuză pentru drumurile pline de gropi din oraș. Acesta dă vina pe firmele de utilități

Deși ani de zile nu au fost efectuate lucrări importante de reabilitare la nivelul municipiului, Mihai Chirica bagă la înaintare firmele de utilități care lucrează pe străzile din Iași. Acesta susține că din cauza companiilor sunt întârzieri majore în modernizarea drumurilor din oraș.

Edilul Iașului, Mihai Chirica, dă vina pe companiile de utilități pentru lipsa drumurilor modernizate

Primăria Municipiului Iași a început asfaltările pe repede înainte prin tot orașul, chiar înainte de alegerile din 9 iunie 2024, pentru a lua ochii cetățenilor.

Primarul Iașului a demarat proiecte de modernizare a zecilor de străzi, însă după ce a văzut că bate pasul pe loc, a mai găsit o scuză. Vinovate se fac firmele de utilități care modernizează infrastructura.

„Cu toate că Primăria Municipiului Iași a venit în întâmpinarea deținătorilor de utilități și a permis execuția lucrărilor pe străzile aflate în curs de modernizare, de foarte multe ori, constructorii contractați nu au demarat sau finalizat lucrările în intervalele de timp în care s-au angajat, astfel că în prezent se înregistrează întârzieri în finalizarea lucrărilor de modernizare a străzilor”, a spus Mihai Chirica.

Deci edilul nu scoate în evidență lipsa de comunicare pe care o are cu companiile, nu spune nimic despre faptul că el a fost cel care a semnat autorizațiile pentru începerea lucrărilor și nici de faptul că nu a intervenit, în atâtea luni, pentru remedierea situației. Mihai Chirica doar se scuză și îi anunță pe ieșeni că străzile modernizate din oraș vor întârzia să apară.

Primarul Iașului nu va semna procesele-verbale de recepție

Mihai Chirica a semnat o dispoziție privind „desfășurarea activității de emitere a graficelor de execuție a lucrărilor de modernizare/reabilitare/înlocuire rețele de utilități subterane și supraterane executate pe domeniul public”. Lista cuprinde nouă reguli pe care companiile de utilități care efectuează lucrări pe drumurile din Iași trebuie să le respecte.

„Activitatea de emitere a graficelor de execuție a lucrărilor menționate va presupune următoarele condiții: După validarea graficului de execuție, parte obligatorie a autorizației de construcție / a autorizației de demolare, grafic care include și condițiile Municipiului Iași privind respectarea modalității de refacere a amplasamentelor, a condițiilor de mediu și a celorlalte obligații privind desfășurarea lucrărilor (zona de protecție, semnalizare pe timp de zi și noapte), se va proceda la predarea -primirea amplasamentelor afectate de lucrări. Predarea – primirea amplasamentului lucrărilor se va face pe bază de proces verbal de predare – primire încheiat între reprezentanții Municipiului Iași și ai constructorului/investitorului (stradă cu stradă, amplasament cu amplasament), la care se va atașa nota de constatare cu privire la starea tehnică existentă a străzii, inclusiv fotografii. La întocmirea procesului verbal de predare – primire vor participa și reprezentanții Poliției Locale. Reprezentanții Municipiului Iași nominalizați pentru predarea – primirea amplasamentelor lucrărilor sunt cei care au în administrare domeniul public”, se arată în dispoziția emisă de primarul Mihai Chirica.

Graficele de execuție vor fi urmărite de Poliția Locală

Potrivit informațiilor transmise, Poliția Locală va urmări desfășurarea lucrărilor de pe drumurile din Iași, executate de companiile de utilități.

„Urmărirea desfășurării lucrărilor conform graficelor de execuție va fi făcută de reprezentanții Politiei Locale pe tot parcursul executării lucrărilor, în vederea respectării condițiilor din autorizația de construire și în special cele privind protecția mediului, a avizelor privind circulația rutieră și semnalizarea de siguranță a zonei de lucru. Orice neclaritate cu privire la documentația de autorizare, a condițiilor înscrise în avizele privind protecția mediului, a celor din avizele privind circulația rutieră vor fi clarificate de către inspectorul care a emis autorizația de construire și inspectorii care au emis avizele privind protecția mediului, cele privind circulația rutieră. Nerespectarea condițiilor expuse anterior obligă reprezentanții celor doua instituții (Primăria Municipiului Iași și Politia Locală) să refuze semnarea procesului verbal de recepție și să aplice sancțiuni conform prevederilor legale în vigoare. Serviciul Corp Control Primar va acorda în permanență asistență reprezentanților Primăriei Municipiului Iași și Poliției Locale Iași pentru respectarea condițiilor de mai sus. La finalizarea lucrărilor se va întocmi un proces verbal de predare-primire a amplasamentului la care vor participa persoanele responsabile și care vor urmări ca amplasamentul să fie cel puțin la aceiași parametri tehnici ca înainte de execuția lucrărilor. Procesul verbal de predare-primire va fi însoțit de material fotografic”, se mai arată în dispoziția dată de Mihai Chirica.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a mai găsit o scuză pentru drumurile pline de gropi din oraș. Acesta dă vina pe firmele de utilități pentru întârzierea proiectelor începute în Iași.

Comentarii
  • PENSIONAR IASI

    LA PUSCARIE CU PENALU ESCROC FIU DE CURVA KIRIKA CE ISI BATE JOC DE TOT IASU !!!

  • Acest alcoolist si bruta de primar doar fura de 10 ani si este lingaul jadanilor ..

  • anal fabetu de laba trista chirica 7 vile e fost ales de putorile sociale si mafia di primarie platiti din banii si munca noastra ,cand o sa se trezeasca oile din Iasi ???

  • Zii chirica mitomanu si trage apa %)))

  • primaru pune meletia locala sa ii urmareasca dusmanii,,politici si pe cei ce nu sunt de acord cu combinatiile lui dar nu stie ca s.ar putea sa ajunga ca tatuca lui nikita care a ajuns la mititica spalator la dusuri # vezi primare ca ai sa ti.o iei pe strada de la oameni pt ca iti bati joc de ieseni de prea multi ani .

  • Toti handicapatii care l-au votat sa plateasca in solidar cu el !!!

  • poponaru de kikirica te asteapta sapunu su curdunenii sati umple kuru !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *