Prima pagină » National » Edi Iordănescu recunoaște superioritatea Olandei înaintea meciului de la Munchen
Edi Iordănescu recunoaște superioritatea Olandei înaintea meciului de la Munchen

Edi Iordănescu recunoaște superioritatea Olandei înaintea meciului de la Munchen

01 iul. 2024, 21:40,
BZI.ro, în National

Echipa națională de fotbal a României joacă marți în optimile EURO 2024 contra Olandei. Tricolorii sunt cotați cu șansa a doua în acest duel, ce va avea loc pe stadionul Allianz Arena din Munchen.

După ce a strâns patru puncte și a terminat prima într-o grupă cu Belgia, Slovacia și Ucraina, naționala pregătită de Edi Iordănescu se pregătește de cel mai important test de la acest Campionat European.

Edi Iordănescu recunoaște superioritatea Olandei înaintea meciului de la Munchen

Pe stadionul de la Munchen, marți, începând cu ora 19:00, tricolorii întâlnesc Olanda, selecționată care a terminat pe poziția a treia într-o grupă cu Austria, Franța și Polonia.

La conferința de presă premergătoare partidei, Edi Iordănescu a recunoscut superioritatea adversarului, dar a transmis că România are șansa ei și că jucătorii vor da totul pentru o calificare în sferturi.

„Nu există vreun meci ușor de pregătit. Nu va fi ușor, va fi destul de greu. Cu realism vă spun că Olanda e favorită. Au jucători cu o cotă de piață mare, au experiență la turneele finale, dar avem și noi atuurile noastre. Am construit o echipă și avem în spate toată România.

Vorbim de altă generație, ne dorim să ne jucăm șansa și asta vom face. Trebuie să fim aproape de perfecțiune ca să ne calificăm. Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere. Din punct de vedere mental trebuie să lucrăm și să demonstrăm prin fapte. Nu trebuie să facem greșeli individuale, e capital.

E un sentiment plăcut să te întorci aici. Știm că românii vor fi din nou la putere pe stadion. Băieții întreabă constant de biletele cumpărate de suporteri. Eu sunt sincer și spun că Olanda a produs mereu fotbal. Ca și antrenor, cred că nu sunt singurul, m-am inspirat de aici”, a transmis acesta, potrivit FRF.

EURO 2024, tabloul optimilor

Elveția – Italia 2-0

Germania – Danemarca 2-0

Anglia – Slovacia 2-1 (după prelungiri)

Spania – Georgia 4-1

Franța – Belgia / 1 iulie, ora 19:00

Portugalia – Slovenia / 1 iulie, ora 22:00

România – Olanda / 2 iulie, ora 19:00

Austria – Turcia / 2 iulie, ora 22:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 iulie 2024
03 iulie 2024