Prima pagină » Culinar » Edamame rețetă. Tocăniță de inspirație egipteană, delicioasă și sănătoasă
Edamame rețetă. Tocăniță de inspirație egipteană, delicioasă și sănătoasă

Edamame rețetă. Tocăniță de inspirație egipteană, delicioasă și sănătoasă

21 nov. 2023, 12:54,
BZI.ro, în Culinar

O reinterpretare a clasicului preparat egiptean “ful medames” (o pastă de fasole fava foarte condimentată), această versiune este făcută cu edamame care sunt mai ușor de găsit. A fost demonstrat că edamamele (boabe proaspete de soia verde) reduc colesterolul LDL. Acestea pot fi găsite decorticate în secțiunea cu congelator a supermarketurilor bine aprovizionate. Această rețetă cu edamame este delicioasă servită alături de cuscus, bulgur sau cu pâine pita integrală călduță care absoarbe sosul.

Edamame. Rețetă de tocană egipteană

Ingredientele de care aveți nevoie constau în 1 1/2 pachete de 280 grame de edamame decorticate și dezghețate, 1 lingură ulei de măsline extra-virgin, 1 ceapă mare tocată, 1 dovlecel mare tăiat cubulețe, 2 linguri usturoi tocat fin, 2 lingurițe cumin măcinat, 1 linguriță coriandru măcinat, 1/8 linguriță ardei iute (sau după gust), 1 cutie de 800 grame de roșii cuburi, 1/4 ceașcă coriandru proaspăt tocat sau mentă, 3 linguri suc de lămâie.

Pregătiți o oală mare cu apă și aduceți la punctul de fierbere. Adăugați edamame și gătiți până când acestea sunt moi, timp de 4 până la 5 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar apoi scurgeți-le bine.
Încălziți uleiul într-o oală încăpătoare la foc mediu. Adăugați ceapa și căliți-o acoperită cu un capac, amestecând din când în când, până când începe să se înmoaie, pentru aproximativ 3 minute. Adăugați dovlecelul și gătiți, acoperit, până când ceapa începe să se rumenească, pentru încă aproximativ 3 minute.

Adăugați usturoiul, cuminul, coriandrul și ardeiul iute și gătiți, amestecând, până își eliberează aromele, ceea ce ar trebui să dureze aproximativ 30 de secunde. Adăugați roșiile și lăsați-le să dea în clocot, iar apoi micosrati focul și gătiți până se reduc ușor, adică aproximativ 5 minute. Adăugați edamame și gătiți pentru aproximativ 2 minute sau până când se încălzesc. Îndepărtați de pe foc și presurați coriandrul (sau menta) și sucul de lămâie.

Cum ce poți alătura această mâncare de legume

Edamamele se găsesc în secțiunea de congelator a supermarketurilor mari și a magazinelor de produse naturale, fiind vândute sub formă de păstăi, sau doar boabele scoase din acestea. Pentru această rețetă, veți avea nevoie de edamame decorticate.

Această tocană merge foarte bine cu o porție de de cuscus integral sau orice alt bob întreg după preferință. Încercați să folosiți un spiralizator pentru a face fâșii din dovlecel în loc să-l tăiați cubulețe pentru o abordare distractivă și inedită.

Edamamele sunt niște boabe delicioase și elastice, sunt rapid de gătit și pot fi o gustare ușoară pe care o poți lua cu tine oriunde. Există atât de multe modalități de a integra edamame într-o dietă sănătoasă și echilibrată. Poți achiziționa boabele proaspete atunci când sunt în sezon (vara) sau congelate (decorticate sau nedecorticate) din secțiunea de congelator a magazinului local.

O modalitate clasică de a găti o rețetă de edamame este să le fierbi, să le prepare la aburi sau să le faci la cuptorul cu microunde, apoi să le presari cu puțină sare de mare (sau cu condimentele preferate) și să le savurezi. Acestea sunt de asemenea perfecte pentru a fi adăugate în tocănițe, salate și taco, sau poți să-ți faci chiar propriul humus folosind edamame decorticate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *