Prima pagină » Sanatate » Eczema poze. Cum să identifici la timp afecțiunea

Eczema poze. Cum să identifici la timp afecțiunea

22 apr. 2022, 12:30,
BZI.ro, în Sanatate

Eczema poate fi recunoscută după poze dar și după simptomele provocate de această afecțiune. Totul începe brusc. În primul rând, există o mâncărime puternică a pielii, aceasta devine roșie și umflată. Pe acest fundal apar mici bule împrăștiate cu conținut transparent, din adâncurile cărora se eliberează lichid. Pentru această capacitate de a pompa umiditatea din piele, ele sunt numite puțuri seroase.

Ca urmare, pe suprafețele afectate se formează zone mici, umede și noduli roz, fuzionați unul cu celălalt. Și în plus, există crăpături, cruste și mâncărimi severe. Treptat, pielea devine aspră și se îngroașă. Aceasta înseamnă că severitatea procesului inflamator scade și trece în stadiul cronic. Cel mai adesea, eczema apare la nivelul mâinilor și picioarelor, pe dosul mâinilor, antebrațelor și picioarelor. Dar dacă nu este tratată imediat, se poate răspândi în alte părți ale corpului.

persoana care sufera de mancarimi din cauza eczemelor

Cele mai eficiente unguent și cremă sunt cele pe bază de propionat de fluticazonă

Eczema poze. Ce nu trebuie să faci dacă ai observat o erupție provocată de această boală

Zonele afectate ale pielii nu trebuie să intre în contact cu apa, săpunul, detergenții și substanțele chimice de uz casnic. Este necesar să se urmeze o dietă lactată-vegetariană, excluzând toate alimentele picante, sărate, afumate, precum și alergene. Dintre acestea fac parte citricele, ciocolata, ouăle și căpșunile. De asemenea, este mai bine să nu mâncați alimente dulci și cu amidon. Trebuie să știi că alimentele cu carbohidrați exacerba eczemele.

Pacienții care suferă de eczemă se simt mai bine vara. Expunerea pielii la lumina soarelui, în limite rezonabile, are de obicei un efect antiinflamator. Mai ales sunt binevenite vacanțele de vară la munte și la mare. Știința modernă combină eczemele cu dermatita. La urma urmei, ele manifestă același tip de simptome, roșeață a pielii, mâncărime, umflături, erupții cutanate. Toate acestea sunt cauzate de aceiași alergeni și sunt tratate cu aceleași medicamente.

persoana care sufera de mancarimi din cauza eczemelor

Principala metodă de tratare a dermatitei și eczemelor este terapia externă cu preparate glucocorticosteroizi

Principala metodă de tratare a dermatitei și eczemelor este terapia externă cu preparate glucocorticosteroizi. Doar că unii oameni au prejudecăți față de hormoni, le este frică să-i folosească chiar și extern. Cu toate acestea, nu există niciun motiv pentru astfel de temeri. Cu utilizarea externă a GCS în modul corect vei scăpa rapid de afecțiune.

Remediul se aplică nu mai mult de 2 ori pe zi, frecând ușor, într-un strat subțire și într-o cantitate nu mai mare decât este necesar pentru a acoperi întreaga zonă afectată, până la obținerea efectului. Nu există niciun motiv să ne temem de reacții nedorite. Acest lucru se datorează faptului că agenții topici acționează la locul aplicării, fără a avea un efect sistemic asupra întregului organism.

Ce medicamente sunt eficient în tratarea eczemelor

Printre aceste medicamente se numără cremele și unguentele. Când a fost utilizat tratamentul cu creme și unguente într-un studiu clinic, a fost obținută o îmbunătățire vizibilă a pielii la 90% dintre pacienții cu eczeme.

persoana care sufera de mancarimi din cauza eczemelor

Pacienții care suferă de eczemă se simt mai bine vara

Cele mai eficiente unguent și cremă sunt cele pe bază de propionat de fluticazonă, componenta antiinflamatoare de ultimă generație cu efect antiinflamator pronunțat asupra pielii. Fluticazona micronizată acționează asupra mecanismului de inflamație a pielii la nivel celular, ajutând la gestionarea simptomelor cauzate de dermatită și eczeme.

Atunci când suferi de eczemă la fel ca în poze, trebuie să știi că pe suprafețele umede, în timpul exacerbării eczemei ​​se folosește crema cu o componență menționată anterior, iar pe leziunile uscate, solzoase, același preparat însă sub formă de unguent. Ambele forme de medicament sunt aplicate într-un strat subțire de 1-2 ori pe zi. Durata tratamentului este de până la 4 săptămâni. Acest timp este de obicei suficient pentru a reda pielea sănătoasă și încrederea în sine tuturor celor cărora până de curând le era rușine de eczema și încercau să iasă mai rar din casă.

mainele unei persoane care sufera de eczema

Ca urmare, pe suprafețele afectate se formează zone mici, umede și noduli roz, fuzionați unul cu celălalt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *