Prima pagină » Actualitate » Economistul Nouriel Roubini consideră că a început Al Treilea Război Mondial

Economistul Nouriel Roubini consideră că a început Al Treilea Război Mondial

19 oct. 2022, 09:24, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Cunoscutul economist, Nouriel Roubini, lansează o bombă în ceea ce priveşte situaţia geopolitică de pe planetă. Acesta consideră că, într-o oarecare măsură, a început Al Treilea Război Mondial.

Nouriel Roubini este poreclit Doctor Doom datorită capacității sale de a prezice marile crize. Acesta a prevăzut şi criza din 2008, dar și alte căderi economice.

Al Treilea Război Mondial a început, consideră economistul Nouriel Roubini

Economistul Nouriel Roubine consideră că a început Al Treilea Război Mondial pentru că implicațiile războiului din Ucraina depășesc cu mult cele două forțe beligerante:

” Într-un anumit sens, Al Treilea Război Mondial deja a început. S-a pornit în Ucraina întrucât acest conflict are implicații mai largi care depășesc Rusia și Ucraina. Este începutul a cu totul altceva”, spune Nouriel Roubini, economistul poreclit „Doctorul Apocalipsă” după ce a prezis criză economică din 2008.

Acesta îşi continuă dezvăluirile spunând că pericolul unui război nuclear în Iran este unul mare și că SUA se află în fața unui conflict cu China din cauza tensiunilor din Taiwan. Comuniștii ar putea să invoce oricând preluarea militară a regiunii considerată de ei ca fiind parte integrantă din China. Cele două forțe militare, China și SUA se află deja într-un război rece și s-ar putea transforma în orice moment într-un conflict ”fierbinte”, consideră Roubine. Acesta arată că președintele Xi Jinping ar putea câștiga un nou mandat în fruntea țării și va dori să reunifice China și Taiwan, spre nemulţumirea americanilor.

Noua ordine mondială se face între Occident și Orient

Același economist sublinează faptul că sunt două blocuri care se luptă pentru Noua Ordine Mondială. Primul constă între SUA, Europa și Occident care dorește să continue starea socială, economică și geopolitică impusă după al Doilea Război Mondial. Al doilea bloc este format din puterile considerate revizioniste formate din Rusia, Iran, China, Coreea de Nord și Pakistan.

„În esență, ei contestă ordinea economică, socială și geopolitică pe care SUA, Europa și Occidentul au creat-o după cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus Roubini.

Interesant este faptul că actualele negocieri dintre SUA și Iran în legătură cu problema nucleară nu dau roade, iar Israelul amenință cu un atac dacă Iranul va căpăta forță nucleară. Un alt impas reprezintă ruperea legăturilor economice dintre SUA și China, cele două țări întrerupând transferul de muncă și tehnologie. În încheiere, economistul Nouriel Roubini avertizează că Al Treilea Război Mondial este în plină desfăşurare din mai multe perspective, iar în următorii 5-10 ani am putea asista la o escaladare a situației din Taiwan.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *