Prima pagină » Culinar » Eclere la tavă. Rețeta marilor bucătari pentru un desert rafinat

Eclere la tavă. Rețeta marilor bucătari pentru un desert rafinat

03 iul. 2023, 12:10,
în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert aromat, spectaculos și extrem de gustos, ideale sunt niște eclere la tavă. Acestea necesită mai mult timp de preparare și ceva îndemânare în bucătărie, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține niște eclere la tavă delicioase și făcute la noi acasă. Iată rețeta marilor bucătari pentru un desert rafinat.

Eclere la tavă

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu, ideale sunt niște eclere la tavă. Pentru acest desert avem nevoie de ingrediente alese cu grijă, de pricepere în bucătărie și de câteva trucuri ale marilor bucătari, iar succesul culinar va fi garantat.

Eclerele făcute la tavă sunt aromate, cremoase și au un aspect deosebit, fiind perfecte de servit la mesele festive. Pe lângă acestea, putem face pentru cei dragi și o prăjitură cu blat de biscuiți. Pentru iubitorii de deserturi rafinate, gustoase și aromate ideală este o prăjitură cu foi și cremă de lămâie.

Prăjitura cu cremă de lămâie are o savoare deosebită, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un desert irezistibil.

Eclerele la tavă sunt preferate de mulți dintre noi și pot fi pregătite la mesele festive alături de alte deserturi alese.

Rețeta cu care vei pregăti un desert cremos și aromat

Pentru aluatul de eclere vom avea nevoie de 200 ml de apă, 100 ml de ulei, sare, 100 g de făină și 3 ouă. Pentru crema de vanilie vom folosi 4 gălbenușuri, 150 g de zahăr, 500 ml de lapte, 8 g de gelatină, sare, vanilie și 300 ml de smântână. Pentru a pregăti frișca vom avea nevoie de 250 ml de smântână, o lingură de zahăr pudră și 3 picături de zeamă de lămâie. Pentru decor vom folosi 50 ml de smântână pentru frișcă și 50 g de ciocolată neagră.

Mai întâi se prepară aluatul de eclere.  Într-o cratiță se pune apa apoi uleiul și un strop de sare. Când apa începe să fiarbă se toarnă făina și se amestecă continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Când compoziția de aluat este aproape gata, se adaugă ouăle, se mixează și se ia de pe foc apoi se lasă la răcit. Aluatul obținut se pune într-o tavă unsă cu ulei și se întinde foarte bine. Aluaul trebuie ridicat pe pereții tăvii. În cuptorul preîncăzlit se pune tava și se coace aluatul timp de 15 minute. Se scoate aluatul și se răstoarnă pe un blat de lemn.

Următorul pas constă în prepararea cremei. Se pune gelatina la hidratat. Într-un bol se pune smântâna pentru frișcă și se mixează foarte bine. Laptele se pune la foc mic împreună cu esența de vanilie. În altă cratiță se pun gălbenușurile împreună cu zahărul peste care se adaugă un praf de sare. Se toarnă treptat și făina, apoi laptele cald cu vanilie. Se pune compoziția la fiert la foc mic și se amestecă constant până când se îngroașă.

Când este gata se răstoarnă crema într-un vas și se lasă la răcit. Se pune și gelatina, apoi se adaugă smântâna pentru frișcă și ciocolata. Se amestecă din nou până când obținem o cremă delicioasă. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se pune blatul în tavă, se întinde crema de vanilie apoi se adaugă frișca cu glazura de ciocolată. Se pune desertul la rece pentru câteva ore apoi se scoate și se feliază pentru a fi servit.

Eclerele la tavă pot fi decorate cu sos de ciocolată sau cu frișcă. Acest desert este rafinat și aromat, fiind ideal la zilele festive și nu numai. Eclerele făcute la tavă sunt gustoase, aromate și pe placul multora dintre noi.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Moment istoric la Chefi la cuțite, în această seară: toți cei patru Chefi oferă cuțitele de aur după o jurizare
Playtech.ro
Cea mai simplă reţetă de paste. Are 5 ingrediente şi a fost inventată de Jamie Oliver
observatornews.ro
Cod galben de ploi în mai multe județe, până vineri, ora 12:00. Vremea se strică în toată țara
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Evenimentul politic al anului, la TV. Unde se vede marea finală
SportpeSurse
Amor pasional între Ion Țiriac și nepoata lui Ion Iliescu. A dus-o la altar pe fugă, toți au fost luați prin surprindere
Playtech.ro
Când este următoarea minivacanţă. Angajaţii vor putea sta acasă 4 zile
Dailybusiness.ro
Călătoria cu trenul din Europa pe care nu ar trebui să o ratezi! Ai ocazia să vezi 3 țări, iar prețul biletului este accesibil
RomaniaTV
Vestea dată de Smiley și Gina Pistol! E bucurie mare în familia lor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Peste 10.000 de bugetari vor fi concediaţi, anunţul de la Ministerul de Finanţe
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 martie 2025
26 martie 2025