Prima pagină » Culinar » Eclere de casă. Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros

Eclere de casă. Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros

26 apr. 2023, 13:20,
în Culinar

Dacă vrem să facem un desert aromat, cremos și gustos, ideale sunt niște eclere de casă. Acestea necesită mai mult timp de preparare, ingrediente alese cu grijă, iar la final rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Eclerele de casă sunt delicioase și nu pot lipsi de la mesele festive alături de alte delicii. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert savuros.

Eclere de casă

La ceas de sărbătoare sau atunci când vrem să ne răsfățăm cu un desert aromat și cremos putem face niște eclere de casă. Acestea au o savoare aparte, sunt rafinate și necesită atenție în preparare. Savurosul desert poate reprezenta o provocare pentru gospodine, însă dacă se ține cont de rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert irezistibil la mesele aniversare, pe lângă delicioasele eclere putem pregăti și niște prăjituri festive de casă. Acestea se fac rapid, cu un aluat fraged, iar pentru umplutură vom folosi fructe, creme după prefrințe și alte ingrediente care ne vor ajuta să obținem un desert încântător.

Pentru persoanele cu restricții alimentare putem face rapid și câteva prăjituri pentru diabetici. Acestea sunt delicioase și sănătoase. Când vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și spectaculoase. Fie că ne pregătim pentru o masă festivă, fie vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros, ideale sunt niște eclere de casă.

Rețeta cu care vei obține un desert cremos și gustos

Pentru a pregăti acasă niște eclere delicioase vom avea nevoie de 100 ml de lapte, 100 ml de apă, 85 g de unt, 170 g de făină, un praf de sare, 4 ouă, ingrediente necesare pentru cojile de eclere. Pentru crema de ciocolată vom folosi 4 gălbenușuri, 100 g de zahăr, 50 g de amidon, 500 ml de lapte, 250 g de mascarpone, 200 g de ciocolată cu lapte și esență de vanilie. Pentru glazură vom avea nevoie de 150 g de ciocolată și de lapte cât să aibă ciocolata consistența dorită.

Mai întâi se pregătesc cojile de eclere. Se pune laptele la fiert împreună cu apa, untul și sarea. Când începe să clocotească se adaugă făina și se amestecă cu un tel foarte bine. Se lasă compoziția de aluat la răcit, apoi se adaugă ouăle și se amestecă din nou. Aluatul pentru eclere se pune într-un posh și se șprițează în tava tapetată cu hârtie de cop. Se dau cojilor o formă de bastonașe groase. Se pudrează cu zahăr și se pune tava cu coji de eclere la cuptor, iar după un timp se scot și se întorc pentru a se rumeni uniform. După ce sunt gata, se scot și se lasă la răcit.

După aceea se pregătește crema de ciocolată. Gălbenușurile și zahărul se pun într-o cratiță și se bat spumă până când zahărul se topește. Se adaugă amidonul și laptele, apoi se amestecă din nou. Vasul cu cremă se pune la baie de aburi și se fierbe până când se îngroașă crema. Se adaugă la final ciocolata ruptă în bucăți potrivite și se amestecă până când aceasta se topește. Pentru un plus de savoare se toarnă și esența de vanilie, după gust.

Crema obținută se pune la frigider timp de câteva ore, apoi se scoate, se mixează din nou și este gata pentru a umple eclerele cu ciocolată. Cojile de eclere se taie în două și se umplu cu cremă apoi se unesc. La final se pune glazura făcută din ciocolata topită și puțin lapte. Peste delicioasa glazură se adaugă alune sfărâmate, iar desertul este gata.

Eclerele de casă sunt gustoase, cremoase și rafinate, însă necesită mai mult timp de preparare. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. La final, ne vom încânta papilele gustative cu un desert savuros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *