Prima pagină » Culinar » Eclere de casă. Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros

Eclere de casă. Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros

26 apr. 2023, 13:20,
în Culinar

Dacă vrem să facem un desert aromat, cremos și gustos, ideale sunt niște eclere de casă. Acestea necesită mai mult timp de preparare, ingrediente alese cu grijă, iar la final rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Eclerele de casă sunt delicioase și nu pot lipsi de la mesele festive alături de alte delicii. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert savuros.

Eclere de casă

La ceas de sărbătoare sau atunci când vrem să ne răsfățăm cu un desert aromat și cremos putem face niște eclere de casă. Acestea au o savoare aparte, sunt rafinate și necesită atenție în preparare. Savurosul desert poate reprezenta o provocare pentru gospodine, însă dacă se ține cont de rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert irezistibil la mesele aniversare, pe lângă delicioasele eclere putem pregăti și niște prăjituri festive de casă. Acestea se fac rapid, cu un aluat fraged, iar pentru umplutură vom folosi fructe, creme după prefrințe și alte ingrediente care ne vor ajuta să obținem un desert încântător.

Pentru persoanele cu restricții alimentare putem face rapid și câteva prăjituri pentru diabetici. Acestea sunt delicioase și sănătoase. Când vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și spectaculoase. Fie că ne pregătim pentru o masă festivă, fie vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros, ideale sunt niște eclere de casă.

Rețeta cu care vei obține un desert cremos și gustos

Pentru a pregăti acasă niște eclere delicioase vom avea nevoie de 100 ml de lapte, 100 ml de apă, 85 g de unt, 170 g de făină, un praf de sare, 4 ouă, ingrediente necesare pentru cojile de eclere. Pentru crema de ciocolată vom folosi 4 gălbenușuri, 100 g de zahăr, 50 g de amidon, 500 ml de lapte, 250 g de mascarpone, 200 g de ciocolată cu lapte și esență de vanilie. Pentru glazură vom avea nevoie de 150 g de ciocolată și de lapte cât să aibă ciocolata consistența dorită.

Mai întâi se pregătesc cojile de eclere. Se pune laptele la fiert împreună cu apa, untul și sarea. Când începe să clocotească se adaugă făina și se amestecă cu un tel foarte bine. Se lasă compoziția de aluat la răcit, apoi se adaugă ouăle și se amestecă din nou. Aluatul pentru eclere se pune într-un posh și se șprițează în tava tapetată cu hârtie de cop. Se dau cojilor o formă de bastonașe groase. Se pudrează cu zahăr și se pune tava cu coji de eclere la cuptor, iar după un timp se scot și se întorc pentru a se rumeni uniform. După ce sunt gata, se scot și se lasă la răcit.

După aceea se pregătește crema de ciocolată. Gălbenușurile și zahărul se pun într-o cratiță și se bat spumă până când zahărul se topește. Se adaugă amidonul și laptele, apoi se amestecă din nou. Vasul cu cremă se pune la baie de aburi și se fierbe până când se îngroașă crema. Se adaugă la final ciocolata ruptă în bucăți potrivite și se amestecă până când aceasta se topește. Pentru un plus de savoare se toarnă și esența de vanilie, după gust.

Crema obținută se pune la frigider timp de câteva ore, apoi se scoate, se mixează din nou și este gata pentru a umple eclerele cu ciocolată. Cojile de eclere se taie în două și se umplu cu cremă apoi se unesc. La final se pune glazura făcută din ciocolata topită și puțin lapte. Peste delicioasa glazură se adaugă alune sfărâmate, iar desertul este gata.

Eclerele de casă sunt gustoase, cremoase și rafinate, însă necesită mai mult timp de preparare. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. La final, ne vom încânta papilele gustative cu un desert savuros.

Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
redactia.ro
Omul lui Hagi, în stare critică. Fostul campion al României a căzut inconștient pe trotuar
Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
a1.ro
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
Playtech.ro
Țara din UE care a suspendat Schengen. Reapar controalele la graniță pentru români
observatornews.ro
Şi-a comandat verighetele de pe internet, iar cu 3 zile înainte de nuntă a aflat că a fost păcălită. "521 de euro"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
O comoară ascunsă printre munții României. Locul unde natura alină suferințele
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anunțul care schimbă polii de putere între George Simion și Nicușor Dan. BREAKING NEWS
Playtech.ro
Cum se împarte un apartament când nu ești căsătorit, dacă a fost cumpărat la comun. Detaliile legale din Codul Civil
Dailybusiness.ro
Noi scumpiri pentru români. Facturi mai mari la energie, bilete de tren şi fructe mai scumpe
RomaniaTV
Se schimbă banii, preşedintele anunţă referendum pentru trecerea la EURO
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ! Gabi Bădălău este în culmea fericirii! 💗
redactia.ro
Ce ocupație are soția lui Ionel Ganea și cum a început povestea de dragoste dintre ei. Cei doi trec prin momente cumplite
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`