Prima pagină » Local » Echipele companiilor municipale fac curățenia de toamnă în oraș! Se pregătește de zor începerea noului an școlar!

Echipele companiilor municipale fac curățenia de toamnă în oraș! Se pregătește de zor începerea noului an școlar!

18 aug. 2022, 02:00,
Andreea Andrei în Local

Primăria Municipiului Iași și companiile de ordine și curățenie din subordine s-au mobilizat pentru menținerea curățeniei și ordinii publice din municipiul Iași. Se pregătește de zor începerea noului an școlar, motiv pentru care s-a acordat o atenție specială spațiilor și zonelor din preajma unităților de învățământ

În Iași se pregătește de zor începerea noului an școlar. Companiile din cadrul municipalității ieșene sunt mobilizate pentru a menține curățenia și ordinea publică. În ultimele zile, au fost făcute lucrări de reparare în jurul unităților de învățământ. Compania de Transport Public face constant lucrări de întreținere a stațiilor, macazurilor și a liniilor de tramvai, pregătind cursele care vor fi repuse pe trasee de la începutul școlii

Se pregătește de zor începerea noului an școlar

Primăria Iași pregătește orașul pentru un nou an școlar, amenajând spațiile din jurul școlilor și menținând curățenia și ordinea publică. Echipele Citadin, ale Salubris, ale Serviciilor Publice și ale Companiei de Transport Public din Iași s-au mobilizat pentru „curățenia de toamnă”.

„Deși este perioada de concedii, lucrăm în permanență pentru a asigura buna funcționare și aspectul civilizat al orașului, precum și ordinea publică. Echipele companiilor municipale sunt mobilizate pentru a asigura începerea școlii în cele mai bune condiții! Echipele Citadin SA au făcut reparații în zona Colegiului Agricol și de Industrie Alimentară «Vasile Adamachi», Seminarului Teologic Ortodox «Sfântul Vasile cel Mare», Liceului Tehnologic «Petru Poni», Colegiului Național de Artă «Octav Băncilă» și a unităților școlare din cartierul Păcurari, dar și pe strada Pompei, bulevardul Socola la intersecție cu bulevardul Nicolae Iorga, strada Păcurari, strada Prof. Ion Inculeț, fundacul Socola, strada Răzoarelor (parcare), strada Mușatini, strada Prof. Ion Simionescu și strada Plăieșilor, precum și marcaje rutiere pe șoseaua și strada Păcurari, strada Muntenimii, șoseaua Bucium, strada Toma Cozma, stradela Canta și strada Războieni”, a transmis edilul Iașului, Mihai Chirica.

Companiile municipale pregătesc orașul

În perioada imediat următoare, echipele Citadin vor continua să facă marcaje rutiere în zona unităților de învățământ din cartierele Alexandru cel Bun, Dacia, strada și șoseaua Păcurari, strada Muntenimii, cartierele Păcurari și Copou.

Echipele Salubris desfășoară permanent acțiuni de salubrizare stradală, iar în cursul zilei de marți, 16 august 2022, au intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor produse de ploi.

„La rândul lor, pe lângă multe alte intervenții în întregul oraș, echipele Serviciilor Publice SA fac lucrări de întreținere a spațiilor verzi (cosit, încărcat gunoi, plantat flori), toaletări de arbori, mătură și încarcă deșeurile de pe alei, repară sau schimbă mobilierul stradal și montează popici de protecție la unitățile de învățământ. Compania de Transport Public SA continuă programul adaptat la vacanța elevilor și face în permanență lucrări de întreținere a stațiilor, macazurilor și liniilor de tramvai și, ocazional, în funcție de necesități, asigură transport pentru refugiații de război din Ucraina către Gară, Aeroport sau locuri de cazare temporară. Pe lângă activitatea curentă de ordine publică și de siguranță rutieră, agenții Poliției Locale asigură suport permanent companiilor municipale”, completează Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Companiile din cadrul municipalității ieșene lucrează permanent pentru un oraș mai curat, mai ordonat și mai frumos. Se pregătește de zor începerea noului an școlar, motiv pentru care s-a acordat o atenție specială spațiilor și zonelor din preajma unităților de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *