Prima pagină » Local » Echipajele de la ISU Iași au avut peste 60 de intervenții în doar 24 de ore. Numărul operațiunilor a fost dublu față de media normală
Echipajele de la ISU Iași au avut peste 60 de intervenții în doar 24 de ore. Numărul operațiunilor a fost dublu față de media normală

Echipajele de la ISU Iași au avut peste 60 de intervenții în doar 24 de ore. Numărul operațiunilor a fost dublu față de media normală

22 nov. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Pe durata zilei de luni, 20 noiembrie 2023, echipajele de la ISU Iași au trebuit să intervină la 63 de intervenții. La un incendiu, un bărbat de 62 de ani a fost scos de sub dărâmăturile casei sale

Pompierii și echipajele de ajutor medical au avut parte de o zi mai aglomerată, având în vedere că numărul mediu de intervenții într-o zi se menține undeva la 30 de operațiuni. Nu au fost înregistrate cazuri extreme, însă cele mai notabile au fost un incendiu la o locuință în comuna Popricani și un accident în municipiul Iași.

Echipajele de la ISU Iași au intervenit de 63 de ori

În ceea ce privește incendiile, pompierii ISU au avut doar două cazuri în 24 de ore, însă unul a fost destul de serios. Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost salvat de sub dărâmăturile casei sale după o explozie violentă.

„Am avut o intervenție pentru stingerea unui incendiu de la o butelie, urmată de o explozie a acumulărilor de gaze, la o locuință din localitatea Cârlig, comuna Popricani, în urma căruia proprietarul, în vârstă de 62 de ani, a fost evacuat de sub dărâmături. Din locuință au fost evacuate 3 butelii GPL, iar o persoană de sex feminin s-a autoevacuat. Victima de sex masculin a fost transportată la spital. Cauza probabilă de producere a evenimentului a fost folosirea focului deschis în spații închise”, au transmis reprezentanții ISU Iași.

Ambulanțele SMURD au fost cele mai solicitate

Ca de obicei, cele mai multe cazuri au fost cele în care echipajele SMURD au trebuit să intervină. Cel mai grav incident a fost un accident în municipiul Iași, pe strada Moara de Foc, unde au fost 4 victime transportate la spital. În mare parte, cazurile nu au fost grave, însă numărul acestora este îngrijorător, dacă media era de 30 înainte, în ultima vreme s-a ajuns la 63.

„Două misiuni la accidente rutiere produse în municipiul Iași, strada Moara de Foc, unde au fost implicate 3 autoturisme, rezultând 4 victime, din care 3 dintre acestea au fost transportate la spital; localitatea Boureni, comuna Balș, unde un autotren a derapat și a ieșit de pe partea carosabilă.

Nu au fost înregistrate victime. 41 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. 4 alte misiuni: intervenție în localitatea Bârnova, pentru salvarea unei pisici blocate într-un perete, misiune pentru asistența persoanelor în localitatea Mogoșești, misiunea pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării echipajelor medicale, un exercițiu cu forțe și mijloace de intervenție în teren”, au mai specificat reprezentanții ISU Iași.

Echipajele de la ISU Iași au avut dublul numărului de intervenții pe care îl aveau de obicei, însă nu a fost niciun caz extrem de grav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024