Prima pagină » Eveniment-Social » Echipa UAIC, desemnată câștigătoarea competiției internaționale de Astronomie “Andrea Milani Challenge”
Echipa UAIC, desemnată câștigătoarea competiției internaționale de Astronomie “Andrea Milani Challenge”

Echipa UAIC, desemnată câștigătoarea competiției internaționale de Astronomie “Andrea Milani Challenge”

17 sept. 2021, 17:06,
în Eveniment-Social

Echipa UAIC, formată din studenți ai Facultății de Matematică, a fost desemnată câștigătoarea competiției internaționale de Astronomie “Andrea Milani Challenge”, secțiunea dedicată deşeurilor spațiale.

Evenimentul, la care au participat studenți și cercetători din întreaga lume, a fost organizat de către Agenția Spațială Europeană (ESA), în parteneriat cu rețeaua europeană STARDUST-Reloaded (an European Innovative Training Network). Competiția, care a avut ca temă domeniul detecției şi monitorizării asteroizilor şi deşeurilor spațiale, a presupus activități de cercetare şi simulare pe parcursul mai multor săptămâni, încheiate joi, 16 septembrie 2021, cu prezentarea online a rezultatelor în fața unui juriu internațional.

Echipa UAIC a fost alcătuită din studenții doctoranzi Roberto PAULI (anul II) – coordonatorul echipei, Ana Gabriela AZAMFIREI NADABAICĂ (anul I) şi Alexandru CALIMAN, student la master.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`