Prima pagină » Local » Echipa Salubris își mărește echipa: Instituția este în căutarea unui nou prieten

Echipa Salubris își mărește echipa: Instituția este în căutarea unui nou prieten

09 apr. 2022, 00:01,
Maria Moldovanu în Local

În ziua de 7 aprilie 2022, s-a dat start vot, concursului pentru simbolul care va reprezenta salubritatea ieșeană. Ideea de mascotă care să reprezinte interesele instituției, a apărut din dorința de informare și instruire a copiilor cu privire la importanța păstrării unui mediu curat și a unui oraș salubru. Mascota câștigătoare va fi desemnată pe data de 21 aprilie 2022.

Reprezentanții instituției ieșene Salubris au dat start unui sondaj de opinie pentru a cere părerea și ajutorul cetățenilor. Potrivit acestora, se caută un nou prieten, care să fie alături de angajați în toate proiectele care vor fi demarate și să-i însoțească pe angajați în misiunea lor de a menține orașul curat și să le ofere un pic de bună dispoziție clienților care apelează la serviciile instituției de la mic la mare.

Ana Maria Schiopu

Potrivit Anei Maria Șchiopu, albina și furnica au fost selectate pentru calitățile de care dau dovadă ele ca vietăți și pentru importanța lor în lume

Echipa Salubris își mărește echipa: „Muncesc foarte mult și sunt curate. Ne reprezintă!”

 pubele pentru colectarea deseurilor

Ideea și conceptul de mascotă care să reprezinte interesele instituției, a apărut din dorința de informare și instruire a copiilor cu privire la importanța păstrării unui mediu curat și a unui oraș salubru

În ziua de 7 aprilie 2022, s-a dat start vot, în cadrul instituției publice Salubris, concursului pentru simbolul care va reprezenta salubritatea ieșeană. La „bătălie” au ieșit o albinuță și o furnică. Potrivit Anei Maria Șchiopu, șeful departamentului Managementul Calității Mediului și Relații cu Publicul, cele două insecte au fost selectate, dintr-un număr uriaș de alte idei, pentru calitățile de care dau dovadă ele ca vietăți și pentru importanța lor în lume.

„Având în vedere că în colectivul nostru a apărut o colegă care are un talent extraordinar la desen, am făcut o ședință de birou și ne-am zis să propunem un simbol. Au  fost mai multe idei, au fost mai multe tipuri de mascote, animăluțe, și pubele, iar în final au ajuns aceste două insecte. Am ales dintr-un număr mare de desene pe care le-am avut, din mai multe considerente. Pentru că sunt hărnicuțe, își gestionează singure, sau în grupul lor deșeurile proprii, și fac curățenie în în locurile unde stau și muncesc foarte mult și sunt curate. Ne reprezintă! ”, precizează Ana Maria Șchiopu.

Potrivit reprezentantei Salubris, ideea și conceptul de mascotă care să reprezinte interesele instituției, a apărut din dorința de informare și instruire a copiilor despre importanța păstrării unui mediu curat și a unui oraș salubru.

„Ideea  a pornit din dorința mea, eu sunt responsabilă de mediu, sunt șeful biroului de Mediu, și mă ocup în cadrul departamentului și cu instruirile persoanelor fizice, persoanelor juridice și în special ce îmi este mie drag, și o spun cu mare plăcere, informarea, conștientizarea și instruirea copiilor de la grădiniță până la licee și universități. Ne chinuiam să găsim ceva, care să le aducă aminte că trebuie să respecte legislația, să păstreze curățenia și să colecteze deșeurile”, susține șeful departamentului Managementul Calității Mediului și Relații cu Publicul.

 o autoutilitara Salubris langa niste pubele de reciclare

Pe data de 5 iunie 2022 va fi sărbătorită Ziua Internațională a Mediului

Ieșenii își vor putea alege mascota online până la sfârșitul lunii

 logo Salubris

Faptul că echipa Salubris își mărește echipa nu poate fi decât îmbucurător, întrucât reprezintă un simbol al unui oraș prosper și curat

Câștigătorul va fi desemnat pe data de 21 aprilie 2022, iar până atunci, toți ieșenii doritori, vor putea vota online, accesând link-ul de pe pagina de Facebook a instituției.

„Noi tot timpul inițiam concursuri în aceste campanii pentru copii și în urma concursurilor ne doream să îi atragem și cu niște premii, să se bucure. Am spus că nu trebuie să alegem noi, hai să întrebăm ieșenii, pentru că până la urmă ei trebuie să se bucure de mascotă și celelalte materiale promoționale cu chipul acesteia și a siglei noastre.  De pe 21 aprilie vom anunța mascota câștigătoare, și sperăm ca până de ziua mediului (5 iunie 2022) , anul acesta, să putem ieși cu prietena noastră, în public. O să facem o lansare, sperăm să reușim până de Ziua Mondială a Mediului. Nu știm cum lucrează fabricile, și la ce capacitate. Dar cert este că vrem să ne desfășurăm proiectele alături de mascota noastră. În perioada 30 mai – 5 iunie o să avem o serie de activități de ziua mediului, și un proiect pe care noi îl desfășurăm în fiecare an, cu ocazia acestei sărbători, iar fiecare copil care va participa la acțiunile noastre va primi câte un cadou, cărțulii de colorat, un breloc, un pix, o cutie cu creioane, sau chiar o jucărie de pluș cu mascota respectivă. Nu știm cum lucrează fabricile, și la ce capacitate. Dar sperăm să ne putem desfășura proiectele alături de simbolul Salubris”, precizează șefa departamentului, Ana Maria Șchiopu.

Faptul că echipa Salubris își mărește echipa nu poate fi decât îmbucurător, întrucât reprezintă un simbol al unui oraș prosper și curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *