Prima pagină » Local » Ea este tânăra ucisă de urs, în Bușteni! Diana Maria era îndrăgostită de natură, iar asta i-a adus sfârșitul

Ea este tânăra ucisă de urs, în Bușteni! Diana Maria era îndrăgostită de natură, iar asta i-a adus sfârșitul

10 iul. 2024, 13:31, 33 ,
BZI.ro, în Local

Diana Maria, în vârstă de 19 ani, a murit omorâtă de urs la Bușteni. Tânără ieșeancă era îndrăgostită de natură, iar din nefericire asta i-a adus sfârșitul.

Fata, de loc din Popricani, s-a mutat la București pentru a avea un trai mai bun. Aceasta avea un iubit cu care îi plăcea să călătorească printre munți.

Poliţiştii au inițiat un dosar penal pentru ucidere din culpă și braconaj cinegetic, după ce marți un urs a atacat mortal o tânără aflată pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi. Ursul a fost împușcat ulterior deoarece manifesta un comportament agresiv și refuza să părăsească zona unde se afla corpul victimei.

„Cercetările continuă pentru a stabili toate cauzele și circumstanțele în care s-a produs incidentul, în cadrul unui dosar penal deschis pentru infracțiunile de ucidere din culpă și braconaj cinegetic. Parchetul urmează să se pronunțe și asupra legalității împușcării ursului. Din verificările de până acum, a reieșit că a fost o stare de necesitate care a impus împușcarea ursului pentru a preveni alte evenimente negative”, a transmis miercuri Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Ursul care a omorât-o pe Diana Maria va fi testat pentru rabie

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, George Stratulat, a declarat miercuri pentru Agerpres că ursul împușcat va fi testat pentru rabie.

„Suntem pregătiţi să primim probe pentru examinare anatomo-patologică şi virusologică pentru rabie. Avem un protocol prin care toate animalele sălbatice împuşcate sunt supuse acestor teste. Aşteptăm să fie adus ursul sau probele necesare”, a explicat el.

O tânără de 19 ani din Iași, care locuia temporar în București, a fost ucisă de un urs pe traseul Jepii Mici. Salvatorii montani au afirmat că victima a fost târâtă și sfâșiată de animal.

Recuperarea corpului a fost extrem de dificilă din cauza prezenței ursului în zonă, care a fost ulterior împușcat.

„Având în vedere că ursul reprezenta un pericol pentru salvatorii prezenți, deoarece a încercat în repetate rânduri să îi atace, echipa de intervenție constituită conform OUG 81/2021 a decis împușcarea acestuia”, a informat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

Citește și: Tânăra ucisă de urs la Bușteni era din Iași. Nu a avut nicio șansă în fața sălbăticiunii

A fost emis mesaj Ro-Alert pentru a semnala prezența urșilor în Bușteni. Ieșeanca omorâtă de animalul sălbatic nu a fost extrasă din râpă

Mărturisiri tulburătoare făcute de iubitul fetei omorâte de urs, la Bușteni. Tânărul a povestit cu lux de amănunte atacul animalului

Prima declarație a mătușii fetei omorâte de urs, în Bușteni. Tânăra era din Popricani

Comentarii
  • pe munte mergeti in grup, faceti zgomot …… nu mergeti doua persoaen iubiti care cine stie ce faceau……..mergeau tacuti? Cand mergeti pem unte informati-va despre toate …….echipament, ce sa faceti la furtuna fulgere trasnete, ce sa faceti cand va intalniti cu ursul , ce sa faceti ca sa nu va intalniti cu ursul………………Nu mai mergeti prin munti bre, statui acasa, ca se impusca ursi bruni din cauza voastra (analf funct)

  • Fără discriminare UE

    Traseul l-am făcut de ce puțin 10 ori, dar în viața mea nu am văzut un urs, ci doar câteva capre negre…regretabil, Elvețienii nu au niciun urs, austriecii la fel…la Iași și în pădurea din Dobrovăț au fost urși…până când nu va cădea un politician pe mana ursului nu se va lua nici o măsură.Dumnezeu sa o ierte, iar vinovații să aibă coșmaruri in fiecare noapte!

  • Aviz pitipoancelor, doar ursilor le mai place de voi! Dar daca stia ursul pe unde a umblat isi vedea de treaba lui…

    • Pentru ANONIM Mare peost mai esti poate te intalnesti si tu cu un urs pensatule si cu blugi mulati te oftuci ca era mai pitipoanca ca tine sa zicem daca era ??
      Intreb si eu daca vezi o fata mai frumoasa mai aranjata gata e pitipoanca . daca vezi una simpla gata e taranca dar tu de unde ai iesi ??? Din pitioanca sau țărancă ?? Eu zic sa te abtii la comentariile astea ca poate se intoarce carmă si iti ia ce ai mai drag pe lumea asta !!

  • Statul ocroteste ursii, nu oamenii! Altfel ar fi legea: cum prinzi un urs in localitate, sat, il impusti! Scurt pe doi.

  • Noi suntem aici pe veci...

    Stat eșuat codus de urși și alti….

  • O BOARFA !!!!

  • Foarte bine i-a facut !!!!!!

  • Bravo ursului !!!!

  • La Durău coboară ursii in stațiune, la Slănic Moldova la fel. Cat timp va fi viața urșilor mai importantă decât a oamenilor aceste tragedii se vor repeta.
    Incredibil cat de multa prostie și nepăsare poate sa existe în tara asta.
    Iar nesimțire, cat cuprinde. Până și la un astfel de articol se fac miștouri și victima batjocorită….

  • arata a onlyfansita..
    clar au facut ei ceva de au infuriat ursul (videouri si alte prostii)

  • mai e si vrajeala ca „prietenul a facut tot ce a putut sa o salveze” .. cum ar fi ? te-ai luptat cu ursul ca un viking adevarat cu mainile goale ?
    sau ai inceput sa urli si sa fugi ca un pitipoi ? (doh!)

  • da oamenii nu pot scapa de ursi fara sa astepte idiotii din conducerea statului care nu i au masuri?

  • wow, asta ar trebui sa fie definitia din DEX pt „pitipoanca montana”

  • Pare a fi o vagaboanta ….

  • nu putea si ursul sa prinda o grasa urata… avea de mancare mai mult timp
    pacat!

  • Ursu excitat

    Haimanaua s-a dus la bucale să presteze online și la bar de noapte ! Am văzut-o i-o și mi s-o sculat ariciul !, acu ce caută ea la mine acasă ? Am prins-o și i-am dat-o din toate pozițiile !
    Aviz proastelor și proștilor care veniți pe teritoriul nostru în natură , stați în ploua mea acasă la voi în civilizație !, nu mai veniți peste noi în pădure ca va maninca Ursu !

  • I-am dat-o bagaboantei montane !, i-am făcut niște perversiuni cum făcea ea pe videochat la București !, ca tot se lăuda ea live ca adoră hardcore și măciuci de urs !, pițipoancele montane să apeleze la noi urșii în natură ca avem cu ce

  • Urat neam mai suntem. Sincer, plin de frustrati si de supermani ascunsi in spatele unui nickname. Indiferent cine era si ce facea (desi nu aveti nicio certitudine cu privire la ce facea aceasta fata) nu trebuie sa moara in astfel de conditii. Iar voi nici macar nu stiti care a fost viata fetei ca deja va pronunatati. Mari curajosi ce sunteti

  • Condoleanțe ursului !, nu a avut nici o vină ca a fost invadat ! Și-a apărat teritoriul de niște idioti

  • comentariile spun multe despre calitatea acestei fiţuici infecte autointitulate „ziar”. Sper să culegeţi ceea ce semănaţi „comentatorilor”….

  • nici macar nu e ea fata din poza asta, si pentru ratatii care comentati asa mizerii despre saraca fata, ar fii bine sa patiti de doua ori mai rau

  • Până și ursul a simțit că e curva după cum arată …..

  • E vizibil după cum arată. Uite că nu e că în filme!

  • Legends of the Fall

    „It was a good death”

  • de ce nu a fost transchilizat ursul si analizat?????
    Acum UDMR adica ministerul mediului foloseste acest motiv pentru a pune din nou in discutie uciderea ursilor brun din Ro. AFARA UDMR!!!!!!!!!!!!!

    Pe Transfagarasan se opresc toate masinile si hranesc ursii , isi fac poze cu ei si pot fi agresati si ucisi oricand.

    Educatie ii trebuie Romaniei, nu ucidere!!!!!!!!!!!!!!! Educatie,. ca sa nu mai mearga dobitorcii prin munti si paduri de parca s-ar duce la Piata Nicolina din Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *