Prima pagină » Eveniment-Social » Ea este tânăra din Iași care a luat locul 3 la Olimpiada ASF. Ce premii a primit eleva de la Școala „Ion Creangă”

Ea este tânăra din Iași care a luat locul 3 la Olimpiada ASF. Ce premii a primit eleva de la Școala „Ion Creangă”

01 apr. 2023, 02:00, 1 ,
Andrei ROTARU în Eveniment-Social

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în parteneriat cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), a desfășurat concursul național de educație financiară – Olimpiada ASF – în perioada 26 noiembrie 2022 – 25 martie 2023. Aflată la a doua ediție, această olimpiadă a fost dedicată tuturor elevilor de clasa a VIII-a și a XI-a din România și a fost susținută online. 35 de elevi din toată țara au ajuns să susțină ultimul test la Olimpiada ASF. Marta Fernandez Agavriloaiei, elevă la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași, a obținut locul 3 la ultimul test și susține că a învățat foarte mult ca să le promoveze pe toate

Deși este născută și crescută în Spania, Marta Fernandez Agavriloaiei a venit în România în clasa a IV-a. Nu știa limba română și a fost nevoită să o ia de la început. În numai 4 ani a devenit o elevă eminentă, atât la limba română, unde a obținut 9,70 la simularea ce a avut loc recent, cât și la celelalte materii, unde are rezultate deosebite.

Tânăra din Iași care a obținut locul 3 la Olimpiada ASF

Olimpiada ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în parteneriat cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), a desfășurat concursul național de educație financiară – Olimpiada ASF, în perioada 26 noiembrie 2022 – 25 martie 2023

Marta Fernandez Agavriloaiei, elevă la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași, spune că a avut de parcurs 3 etape, iar la ultimul test a obținut locul 3.

„Am fost puțin stresată la început că am greșit unele întrebări. Au fost 3 etape cu câte 21 de întrebări. La ultima etapă au participat 35 de elevi din toată țara. Am obținut locul 3. Materia a fost pusă la dispoziție de ASF, dar și de doamna profesor”, spune Marta Fernandez Agavriloaiei.

Eleva este extrem de fericită datorită rezultatelor obținute și spune că ASF a oferit diverse premii pentru premianți.

„Sunt foarte fericită. Nici nu mă așteptam. Primul premiu a fost un laptop, al doilea niște câști wireless și al treilea o boxă portabilă”, mai susține Marta Fernandez Agavriloaiei.

Mama elevei, Alexandra Veronica Agavriloaiei, precizează că fiica ei a învățat foarte mult pentru a susține testele pentru această olimpiadă, plus că în paralel a învățat și pentru simulările clasei a VIII-a.

„A învățat foarte mult, având în vedere că au fost întrebări care nu erau în materie. Doamna profesor i-a făcut un manual după care să învețe. În ultimele 2 săptămâni a învățat zi de zi pentru acest concurs, plus că a învățat și pentru simulările clasei a VIII-a”, precizează Alexandra Veronica Agavriloaiei.

Eleva a locuit în Spania până la 10 ani

Oameni, olimpiada ASF

Aflată la a doua ediție, Olimpiada ASF își propune să contribuie activ la creșterea nivelului de educație financiară în rândul tinerilor, fiind important ca ei să cunoască în mod corect piața financiară nebancară, produsele și serviciile aferente acesteia

Marta Fernandez Agavriloaiei s-a născut în Spania și până la 10 ani a locuit și studiat în statul spaniol. Limba română a învățat-o în clasa a IV-a, atunci când a fost transferată la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași. La ultima simulare avută la Limba și literatura română a obținut nota 9,70.

„Sunt foarte mândră. Fetița mea a învățat în Spania până în clasa a IV-a. Când am venit în România nu știa limba română. Acum a reușit să obțină locul 3 la o olimpiadă națională și 9,70 la simularea avută la Limba și literatura română”, mai spune mama elevei.

Așadar, Marta Fernandez Agavriloaiei este tânăra din Iași care a luat locul 3 la Olimpiada ASF. Aceasta a studiat foarte mult și a trecut cu succes de toate cele 3 etape desfășurate de ASF. Cu toate că a început să învețe limba română la 10 ani, în numai 4 ani a reușit să devină una dintre cele mai bune eleve ale Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *