Prima pagină » Economic Local » Ea este tânăra care îmbracă medicii din Iași. Luciana Uglea face costume pentru cadrele medicale. „Am început să fac asta de nevoie” – FOTO

Ea este tânăra care îmbracă medicii din Iași. Luciana Uglea face costume pentru cadrele medicale. „Am început să fac asta de nevoie” – FOTO

24 mai 2023, 02:00, 5 ,
Raluca COSTIN în Economic Local

Luciana Uglea este tânăra care îmbracă medicii din Iași, ea fiind designer vestimentar și antreprenoare de peste 10 ani. Aceasta a început afacerea cu o investiție de câteva mii de lei, realizând rochii de ocazie și ținute pentru copii, iar în perioada pandemiei, din cauza situației grave din domeniul textil, s-a reprofilat pe producția de haine pentru cadrele medicale. Cifra de afaceri a brandului „Nouvelle By Luciana Uglea” a ajuns la jumătate de milion de lei în anul 2022

Luciana Uglea, o tânără din Iași care de peste 10 ani are o afacere în domeniul textil, produce și ținute pentru cadrele medicale din clinicile din toată țara. În urmă cu 2 ani a fost nevoită să se reprofileze pentru că din cauza pandemiei de COVID-19 a scăzut cererea pentru ținutele de ocazie.

„Noi am început afacerea cu ținute pentru copii și rochii de ocazie. Ne-am dezvoltat treptat. În pandemie, din cauza situației dificile din domeniu, ni s-a oferit ocazia să ne reprofilăm. La propunerea unei clinici private din Iași am început să facem ținutele pentru cadrele medicale.

Am început să fac asta de nevoie. Cererea a crescut și am început să colaborăm cu clinici din toată țara. Am participat la evenimente din acest domeniu chiar recent, unde de obicei veneau doar furnizori de echipamente și ne-a bucurat să vedem că deja eram cunoscuți în rândul celor prezenți, ceea ce înseamnă că produsele noastre sunt apreciate. Noi primim comenzi online și de la persoane fizice care sunt medici sau asistente și vor ținute personalizate.

În prezent, 50 la sută din comenzile noastre sunt reprezentate de clienții din zona medicală, iar 50 la sută de la clienții care vor ținute de ocazie, pentru copii, trusouri, ținute pentru balerine. Intenționăm să ne extindem internațional cu produsele pentru cadrele medicale”, susține Luciana Uglea, antreprenoare din Iași.

Luciana Uglea este tânăra care îmbracă medicii din Iași

Ieșeanca a investit în afacere aproximativ 10.000 de euro și a angajat inițial două croitorese, iar echipa s-a extins între timp. Pentru că anul acesta a crescut cererea din partea clienților, a mai angajat 4 croitorese. Cea mai mare provocare pentru antreprenori a fost să se adapteze situațiilor dificile de pe piață.

„Cine nu s-a adaptat a închis afacerea. Am văzut că foarte multe ateliere din Iași au fost scoase la vânzare pe OLX. Ultimii 3-4 ani au fost dificili pentru micile afaceri, atât din cauza pandemiei, cât și din cauza scumpirilor. Anul acesta nu vor scădea prețurile pentru că toate s-au scumpit și noi suntem nevoiți să mărim puțin prețurile. Cred că cea mai mare provocare a antreprenorilor de acum este să rămână pe piață, să supraviețuiască. Noi am investit mulți bani în promovarea online, în partea aceasta de online, pentru că era nevoie. Cine nu e pe online nu cred că are șanse să rămână pe piață”, mai spune Luciana Uglea.

Tânăra creează și ținute de lux.

Tinerele vor ținute simple la evenimentele din Iași

Designerul vestimentar a creat, în această perioadă, ținute de ocazie pentru tinerele care au mers la petrecerea de la final de an. Spune că bugetul alocat pentru rochiile vaporoase și din materiale de calitate, precum mătasea sau tafta, este de la 600 de lei în sus.

„Avem multe comenzi pentru aceste ținute de la final de an școlar, pentru clasele a VIII-a sau a XII-a. Rochiile sunt simple, în general, dar sunt și câteva excepții de comenzi de rochii mai sofisticate. Noi mai luăm comenzi pentru evenimentele din lunile iulie, încolo, iar acestea trebuie făcute măcar cu două luni înainte”, mai spune Luciana Uglea.

O altă afacere de succes a unei tinere din Iași este cea deținută de Corina Dogaru.

Pe de altă parte, Luciana Uglea, tânăra care îmbracă medicii din Iași, vrea să dezvolte afacerea în următorii doi ani.

Comentarii
  • Oricum daca mariti doar putin preturile medicii nu vor simti absolut deloc marirea, la ce salarii si spagute primesc!!!!! Succes la imbracat medici, dar de dezbracat cine o face?????

  • Cum adica tinute pentru cadre medicale? Uniformele medicale sunt standard: medic, asistent, infirmier etc. Nu e ca la stewardese, cu uniforme diferite. Nișă de făcut bani!

  • Chiar de nevoie s-a apucat de „moda”. Daca n-a mers magazinul din Palas…. Afacerea cu gablonzuri vandute la usa, s-a dus…. Foame, familie de intretinut, copil, sot etc. Reclama… etc

  • Eu stiu multe fete care dezbraca medicii din Iasi. Pacat ca nu s-au gandit sa ii si imbrace la loc, castigau mai mult 🙂

  • Nici macar la stat nu exista o unitorma standard, daramite in spitalele private! Asta era doar pe vremea lui Ceasca. Bre, ti-a reusit calatoria in timp? Vii din anii 80?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *