Prima pagină » Titlurile zilei » Ea este tânăra care a încercat să-i păcălească pe polițiștii ieșeni! A scos un document, crezând că îi va duce de nas pe oamenii legii. Acum a venit nota de plată pentru ieșeancă! GALERIE FOTO (Exclusiv)

Ea este tânăra care a încercat să-i păcălească pe polițiștii ieșeni! A scos un document, crezând că îi va duce de nas pe oamenii legii. Acum a venit nota de plată pentru ieșeancă! GALERIE FOTO (Exclusiv)

04 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

O tânără de 25 de ani, din județul Iași, s-a ales recent cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după ce a fost acuzată că a încercat să îi păcălească pe oamenii legii. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au condamnat-o pe Mădălina Amoșiesei la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul fără permis, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Conform anchetatorilor ieșeni, tânăra ar fi încercat să îi inducă în eroare pe polițiști, cu un permis fals

Ea este tânăra care a încercat să-i păcălească pe polițiștii ieșeni! Tânăra a scos un act, crezând că îi va duce de nas pe oamenii legii. Însă, acum, a venit „nota de plată” pentru ieșeancă! Astfel, o tânără de 25 de ani, din județul Iași, s-a ales recent cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după ce a fost acuzată că a încercat să îi păcălească pe oamenii legii.
Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au condamnat-o pe Mădălina Amoșiesei la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul fără permis, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Conform anchetatorilor ieșeni, tânăra ar fi încercat să îi inducă în eroare pe polițiști, cu un permis fals.

„Instanța o obligă pe inculpată ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, activitate care se va desfășura fie în cadrul Primăriei Comunei Scobinți, fie în cadrul Școlii Generale din comuna Scobinți ori în alte instituții publice din comunitate”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Ieșeanca Mădălina Amoșiesei, acuzată că a încercat să îi păcălească pe polițiști

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșencei Mădălina Amoșiesei a început pe data de 10 iunie 2021.

„Pe data de 6 ianuarie 2020, inculpata a condus pe drumurile publice autoturismul marca Volkswagen fără a avea permis, iar, în momentul în care a fost oprită pentru control, le-a înmânat polițiștilor un permis de conducere fals”, au afirmat procurorii ieșeni.

De altfel, oamenii legii au efectuat verificări în bazele de date și au constatat că documentul respectiv este fals. Ulterior, tânăra ieșeancă a fost dusă la audieri.

Inculpata, asistată fiind de apărătorul său ales, a arătat că înțelege să recunoască în totalitate săvârșirea faptelor reținute în sarcina sa prin actul de sesizare a instanței”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Ce au spus magistrații cu privire la fapta ieșencei

Magistrații ieșeni au considerat că poate fi admisă cererea de judecare în contextul recunoașterii vinovăției.

„Instanța reține că inculpata, recunoscând săvârșirea infracțiunilor și fiindu-i admisă cererea sa de judecare potrivit procedurii simplificate în cazul recunoașterii învinuirii, va beneficia de reducerea cu o treime a limitelor speciale de pedeapsă cu închisoarea prevăzute de lege. În concluzie, analizând toate circumstanțele reale și personale ale inculpatei, instanța ajunge la concluzia că scopul pedepsei poate fi atins pentru aceasta și fără executarea pedepsei închisorii în regim de detenție, respectiv fără privarea acesteia de libertate. Instanța apreciază și că, în perioada procesului penal, inculpata a realizat gravitatea faptelor săvârșite, iar funcțiile de constrângere și de reeducare, precum și scopul preventiv al pedepsei pot fi realizate numai printr-o justă individualizare judiciară a sancțiunii, cu luarea în considerare a persoanei căreia îi este destinată pedeapsa, pentru a fi ajutată să se schimbe, în sensul adaptării ei la cerințele socio-etice impuse de societate.

În acest sens, instanța reține faptul că inculpata este cunoscută ca persoana care își câștiga existența prin muncă și prezintă perspective de reintegrare socială, putând avea o evoluție comportamentală pozitivă în viitor. Prin urmare, instanța apreciază că introducerea acesteia în mediul penitenciar ar fi de natură să îi compromită șansele sale de reinserție socială, fiind de preferat ca aceasta să suporte rigorile pedepsei rezultante aplicate în sânul familiei, pentru a putea fi ajutată să se îndrepte și pentru a se putea implica în activități profesionale. La aprecierea acestor aspecte, instanța are în vedere că perioada prezentului proces penal a fost de natură să atragă atenția inculpatei asupra gravității faptelor săvârșite”, au încheiat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`