Prima pagină » Local » Ea este profesorul universitar care i-a uimit pe polițiștii din Iași! Femeia, prinsă beată la volan în repetate rânduri! Acum începe noul proces penal, după ce cadrul didactic a scăpat inițial de pușcărie! (Exclusiv)
Ea este profesorul universitar care i-a uimit pe polițiștii din Iași! Femeia, prinsă beată la volan în repetate rânduri! Acum începe noul proces penal, după ce cadrul didactic a scăpat inițial de pușcărie! (Exclusiv)

Ea este profesorul universitar care i-a uimit pe polițiștii din Iași! Femeia, prinsă beată la volan în repetate rânduri! Acum începe noul proces penal, după ce cadrul didactic a scăpat inițial de pușcărie! (Exclusiv)

30 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un profesor universitar din Iași a reușit să-i uimească pe polițiști, după ce a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice, în repetate rânduri. Femeia se numește Liliana Vornicu Albu și este conf. univ. dr. ing. la o universitate din Iași. Acum a început noul proces penal al cadrului didactic, după ce, la un alt dosar, a scăpat de pușcărie

Polițiștii ieșeni au avut parte de mai multe surprize din partea unui profesor universitar! Conf. univ. dr. ing. Liliana Albu Vornicu a fost prinsă băută la volan în repetate rânduri. Ieri, la Judecătoria Iași a început noul proces penal al cadrului didactic. Magistrații ieșeni au decis amânarea cauzei în care Liliana Albu Vornicu este acuzată de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
Amintim că, într-un alt dosar, la finele lunii iunie 2020, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea femeii la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„Instanța o obligă pe inculpata Liliana Albu Vornicu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția Fond Locativ sau la Direcția Generală Economică și Finanțe Locale Iași, pe o perioadă de 90 de zile”, au menționat atunci judecătorii ieșeni.

Liliana Albu Vornicu, acuzată că a băut și apoi a șofat pe străzile din Iași

În acest dosar, Liliana Albu Vornicu a ajuns din nou în fața instanței. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea ei în judecată sub acuzația de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
Conf.univ.dr.ing. în cadrul unei universități din Iași, Liliana Albu Vornicu a fost acuzată de mai multe ori că a urcat beată la volan. Totuși, de fiecare dată când a fost trimisă în fața intanței, femeia a scăpat cu pedepse cu suspendarea executării. În septembrie 2020, procurorii ieșeni au trimis-o din nou în judecată pe Liliana Albu Vornicu, atunci – pentru conducere cu alcoolemie și fără permis.

„Pe data de 8 august 2020, agenții din cadrul Secției II de Poliție au prins o femeie în vârstă de 58 de ani, în timp ce conducea o mașină pe o stradă din municipiul Iași. Aceasta avea permisul de conducere reținut. De asemenea, în urma testării sale cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au declarat la acea dată Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Profesorul universitar ieșean a ajuns în arest în urmă cu aproximativ un an

În luna ianuarie 2020, conf. univ. dr. ing. Liliana Albu Vornicu a fost prinsă în stare de ebrietate la volan.

„Agenții din cadrul Secției II de Poliție au oprit, pentru control, în municipiul Iași, un autoturism condus de o femeie. Aceasta mirosea a alcool, dar nu a putut fi testată cu aparatul alcooltest. Femeia a fost dusă la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Pe baza probatoriului administrat în cauză, pe data de 29 ianuarie 2020, femeia a fost reținută de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind dusă în arest”, au afirmat atunci reprezentanții IPJ Iași.

Liliana Vornicu nu este străină de problemele cu legea. În urmă cu mai bine de 9 ani, aceasta a urcat băută la volan și a provocat un accident rutier. În decembrie 2011, magistrații de la Judecătoria Iași au decis condamnarea femeii la 5 luni de închisoare, cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`