Ana Botnariuc este prima tânără care s-a apucat de această meserie la Iași. Lash-artist și trainer, a devenit cunoscută în domeniul beauty și spune că poți să câștigi bani frumoși din această meserie. Povestea sa este prezentată într-un nou episod de #PodcastBZI
Ana Botnariuc, în vârstă de 30 de ani, este prima tânără care a practicat meseria de lash-artist în Iași. Aceasta povestește că a muncit 11 ani ca să ajungă la acest nivel, fiind și trainer.
„Am început să fac goblenuri când eram pe la 16 ani și am vrut să îmi fac bănuții mei. Mama m-a ajutat și am investit într-un curs de unghii cu gel. Pentru că gelurile alea erau foarte toxice, am căpătat o alergie și m-am lăsat de unghii. Apoi am continuat cu make-up-ul, în clasa a 12-a, am terminat liceul francofon, după aceea m-am înscris la Medicină. M-am dus o lună la cursuri. Nu mi-a plăcut deloc și am venit la Iași. Făceam make-up, dar, fiind sezonier, mi-a venit ideea să fac extensii de gene.
Apoi am mers să fac multe cursuri de perfecționare în Republica Moldova, în Ucraina, pentru că acolo e mama beauty, și atunci nu erau informațiile de acum. E o meserie ce am îndrăgit-o din prima și pofta a venit practicând această meserie. Este greu să pui extensii de gene, ai nevoie de răbdare, precizie, să știi să comunici cu clienta. Nu mai este de mult doar despre aplicarea extensiilor de gene. În primăvară se fac 11 de ani de practicare a acestei meserii. Eu sunt prima din Iași care m-am apucat de pus gene fir cu fir”, povestește Ana Botnariuc, fondator „Anna Ardor Lashes”, într-un nou episod de #PodcastBZI.
Ana Botnariuc este prima tânără care s-a apucat de această meserie la Iași
Lash-artist și trainer, Ana spune că poți să ajungi să câștigi mulți bani din această meserie, dar muncești și 16 ore pe zi.
„Dacă ai o meserie care îți aduce și satisfacție, și bani, ai câștigat jackpotul. Eu am câștigat jackpotul. E ca o familie, ca un soț. Dacă nu te înțelegi bine cu ea, nu are cum să funcționeze. Acum nu mai e vorba de beauty, ci cum te face să te simți în pielea ta acest serviciu. Comparativ cu alte meserii din domeniul beauty, cum este cea de make-up artist sau cosmeticiană, care sunt de mult timp, cea de lash-artist este o meserie relativ nouă, apărută prin 2005, în China, Coreea, apoi a ajuns și în Europa.
Este singura meserie pe care nu ți-o poți face acasă, să îți pui singur gene. Eu pot să spun că se câștigă bine ca și lash-artist. Recent, mi-am luat o mașină în leasing. Eu și prietena mea, care face unghii, ne-am luat mașinile visurilor noastre. Costă vreo 100.000 de euro fiecare mașină și, când am pus video pe TikTok, am primit mult hate. Dar ne așteptam la asta (n.r. – râde)”, povestește Ana.
Eliza Bogdan a înființat o afacere de succes cu paste artizanale.
Ana Botnariuc: „Am avut cliente în salon care la 15 ani au venit cu mamele lor și și-au pus gene”
Aceasta primește multe întrebări referitoare la vârstă la care poți să îți pui gene, dar și despre problemele cu care te poți confrunta după.
„Mă întreabă fetele de la ce vârstă pot să-și pună gene. Eu le spun: «de la ce vârstă îți dă voie mama» (n.r. – râde). Am avut cliente în salon care la 15 ani au venit cu mamele lor și și-au pus gene. Acum nu este vorba doar despre genele propriu-zise, ci și despre sănătatea clientei, a ochilor, a pielii, a genelor, confortul clientei din timpul purtării lor. Ce folos că arată bine, dacă pe ea o deranjează, o dor, o ustură, o înțeapă. Totul este în funcție de geana naturală. Asta nu înțeleg multe purtătoare de extensii de gene, faptul că extensia de gene este normal să cadă împreună cu geana naturală.
Multe fete îmi scriu mesaje online: «am fost la gene și am ieșit cu ochii roșii». Prima întrebare pe care o pun este dacă au vorbit în timpul aplicării genelor. Dacă îmi spun că da, atunci este greșeala ta. Nu ai voie să vorbești atunci când îți aplică genele”, mai spune Ana Botnariuc.
O altă tânără care are o afacere de succes este Andreea Druță. Pe de altă parte, Ana Botnariuc este prima tânără care s-a apucat de meseria de lash-artist la Iași.
Mai sunteti un ziar de stiri local ? sau ati devenit doar o jalnica agentie de publicitate la orice ?
Prima stire din Sectiunea Cultural este „Iată cât costă o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din București”. Rezulta clar ca articolul asta despre gene este foarte potrivit ca editorial.
In colonie se mai vorbeste/scrie limba romana? De ce folosim cuvinte englezesti daca avem corespondent in limba romana?
Sa avem pardon madam , sa fi vazut in perioada Junimei cit frantuzism incapea in doua fraze , parol !, apoi in perioada comunista a lui Dej mai aveam oleaca si visam in limba rusa , acum its actual romglish but wait , the future is belong to China asa ca vom trebui sa invatam si chineza , chinezisme deja avem pe noi , in noi si prin toate colturile casei
Off, nu mai incapem de hair-stylisti/e, makeup artisti/e, lash-artisti/e, nail-artisti/e…. Adica coafeze, frizeri, cosmeticene si manichiuriste…La fiecare colt de bloc este un salon, in conditii insalubre, ilegale. E simplu ca sa iti deschizi genul asta de ~afacere~…. Faci un curs, iti faci reclama, la inceput sunt preturi promotionale!!! si fetele si baietii dau buluc. Se lucreaza cu usile inchise, ca nah, sa nu vina vreun control de la Sanepid sau organele de control. Cate saloane respecta normele de igiena si sterilizare/igienizare a instrumentelor??? Intreaba cineva cand deschide usa unui astfel de salon??? Daca e ieftin e posibil sa iei si o hepatita, un panaritius….
Dacă nu zicea ca și a luat mașina de 100mii,exploda…Mama beauty e în Ucraina și Moldova??V ați tâmpit?Pana la urma a plătit articolul sa vadă prostii de fapt, ca ea și prietena și au luat mașini de 100mii fiecare,ca na…Asa se cunoaște din prima un sărac veritabil: expune lucruri scumpe pe care de fapt nu și le permite!casa în rate,masina in rate,haine de firma dar fake,figuri multe și stomacuri goale…Incredibil articol!!!!
Mda…. ”profesia asta pare nouă pe la noi!! Nu prea am auzit de ”plantatori de gene”. După cum reiese din articol, se pare că unele persoane s-au nascut fără gene, că altfel, ce le-ar mai trebui să-și pună altele. Deși, în realitate, nu am văzut oameni născuți fără gene, deh……ce le mai place unora să se schimonosească, asta când nu ai ce face cu banii. Multă prostie, dar și mulți naivi. FAta ne mai arată că ea știe și multă engleză, folosind din când în când și câte un englezism(beauty, hate, etc.).
Meserie?! Nu e prevăzută în nomenclatorul de meserii din Romania. Poate că o fi ea meseriașă, dar nu are o meserie. Despre ea poate să spună orice. Important este cine și câți o cred.
Mai e una prin state, regina sprâncenelor. Pe când și regina parului anal? Cu sau fara extensii.
Din cauza unora ca asta, dimineața după beție ne trezim cu un monstru in pat. Și cu o imagine care ne afectează emotional: genele împrăștiate prin tot patul, smocuri de păr fake pe la dus, tencuiala de pe fata transferată pe perna, și alaturi, hidoșenia în toată splendoarea ei. Hai sictir cu fake-urile tale.
La ce-i trebuie lant la palarie?
De unde scoateti toate panaramele astea? Daca eram pe timpul lui Ceașcă, astea nu erau mai mult de strungărițe ! Le dadea ceașcă loc de munca, asa planteaza gene !
Bravo. Felicitari.