Prima pagină » Eveniment-Social » Ea este fetița din Iași care la numai 11 ani va fi reprezentantul României în cadrul celei mai mari competiții de dans din lume: „Asta e tot ce mi-am dorit pentru ea” – FOTO

Ea este fetița din Iași care la numai 11 ani va fi reprezentantul României în cadrul celei mai mari competiții de dans din lume: „Asta e tot ce mi-am dorit pentru ea” – FOTO

24 apr. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Miruna Lungu are 11 ani și este pasionată gimnastică. Fetița de la „Alice Gym” a ajuns în finala celei mai mari competiții de dans din lume, „Dance World Cup”, ce va avea loc în perioada 30 iunie – 8 iulie 2023, în Portugalia

Miruna este elevă la Școala Gimnazială „Elena Cuza” din Iași, în clasa a V-a și practică gimnastică de la vârsta de 5 ani. De-a lungul timpului a câștigat diferite premii, datorită muncii depuse și talentului pe care îl are.

Miruna va fi reprezentantul României în cadrul celei mai mari competiții de dans din lume, în Portugalia

o poză cu Miruna Lungu

Antrenamentele pe care fetița le face sunt luni, marți și miercuri gimnastică, joi balet și sâmbătă acrobație

Una dintre cele mai mari competiții de dans din lume este „Dance World Cup”, ce reunește dansatori de top din toată lumea și care a devenit o tradiție pentru comunitatea globală.

Miruna Lungu a participat în semifinala acestei competiții, la București, la „Dance World Cup Romanian”, în perioada 11-12 februarie, unde s-a calificat pentru finala din Portugalia, ce va avea loc în perioada 30 iunie – 8 iulie 2023. Ieșeanca reprezintă România la categoria ei de vârstă, la fantezie coregrafică.

Antrenamentele pe care fetița le face au loc luni, marți și miercuri la gimnastică, joi la balet și sâmbătă la acrobație. Deși este un program încărcat pentru un copil de 11 ani, Miruna face față cu brio și are rezultate bune la școală.

„Este foarte responsabilă, are note foarte bune la școală. Când ajunge de la școală se odihnește o oră, își face temele și după așteaptă cu nerăbdare să ajungă în sală ca să își facă antrenamentul. Deși are un program destul de încărcat, deoarece are cinci antrenamente pe săptămână, face față cu brio tuturor activităților în care este implicată. Sunt foarte mândră de ea că a ajuns în finala unei competiții atât de mari. Asta este tot ce mi-am dorit pentru ea, să facă ceea ce îi place și să reușească în viață”, mărturisește Mirabela Lungu, mama fetiței.

Miruna a făcut show la emisiunea „Românii au talent” și a primit un șuvoi de aplauze din partea publicului care s-a ridicat în picioare

o poză cu premiile câștigate de Miruna Lungu

De-a lungul anilor, ea a câștigat diferite premii, datorită muncii depuse și a talentului pe care îl are

Miruna Lungu a participat la „Românii au talent” cu un număr de gimnastică care i-a impresionat pe jurații ce au trimis-o în etapa următoare. Publicul a rămas surprins și s-a ridicat în picioare.

„Își dorea foarte mult să participe la «Românii au talent». Mereu când vedea la televizor scena pe care urcau concurenții își imagina cum ar fi să fie și ea acolo. A fost în totalitate inițiativa ei să participe la emisiune și cred că a avut un moment foarte frumos și emoționant. Mereu îmi spune că a fost o experiență foarte plăcută pentru ea și că s-ar întoarce oricând pe scenă”, adaugă Mirabela Lungu, mama fetiței.

Andra Măruță, jurat al emisiunii, a rămas plăcut surprinsă de numărul impresionant pe care l-a avut fetița de 11 ani și a mărturisit că s-a simțit bine în timp ce îi urmărea momentul artistic.

„Mă gândeam așa când mă uitam la tine. Un dansator se simte bine când dansează, chiar dacă nu dansează bine, dar, în momentul când întâlnești un dansator bun, te simți și tu bine, privindu-l, dacă el execută foarte bine acele mișcări, te face să dansezi, te face și pe tine să te simți bine, eu asta am simțit”, a spus Andra Măruță, jurat al emisiunii „Românii au talent”.

Miruna Lungu, reprezentantul României în cadrul celei mai mari competiții de dans din lume, este dovada că prin muncă și seriozitate poți ajunge unde îți dorești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *