Prima pagină » Actualitate » Ea este femeia care a adus mascatii in biroul lui Adomnitei. Vezi unde traieste aceasta
Ea este femeia care a adus mascatii in biroul lui Adomnitei. Vezi unde traieste aceasta

Ea este femeia care a adus mascatii in biroul lui Adomnitei. Vezi unde traieste aceasta

09 iun. 2015, 21:50,
Silviu Bordeianu, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:501187;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Isi vede linistita de afaceri, chiar daca nu are voie sa paraseasca curtea vilei in care locuieste @ In urma scandalului, activitatea firmelor gestionate de femeia care l-a bagat pe Cristian Adomnitei in arest functioneaza fara probleme

Nu mai departe de acum o luna, Iasul a fost lovit de furtuna anchetarii presedintelui Consiliului Judetean intr-un dosar in care se vorbeste de o teapa de sute de mii de lei. Alaturi de Cristian Adomnitei, in dosarul instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie mai sunt acuzate doua subalterne ale acestuia, Teodora Jinga, sefa Directiei de proiecte din institutie, si Carmen Ingrid Irimescu, sefa Serviciului de Proiecte si Parteneriate. Unul din personajele cheie ale dosarului este insa Letitia Popa, fina primarului Gheorghe Nichita, administratorul companiei Laser Co, un contract cu aceasta societate fiind punctul de plecare a scandalului care s-a lasat cu arestari la domiciliu pentru cei implicati.

Laser Co merge ca pe roate cu patroana in arest la birou

In conditiile in care cei trei reprezentanti ai CJ nu pot sa calce in institutie, fiind plasati in arest la domiciliu, dintre toti cei patru implicati in dosarul „Albumul”, cea mai putin afectata pare a fi Letitia Popa, administratorul firmei Laser Co. Aceasta a fost gasita ieri de reporterii BUNA ZIUA IASI chiar in sediul firmei din Copou, acolo unde si locuieste familia Popa. Letitia Popa a fost practic plasata in arest la birou, de unde isi poate gestiona linistita contractele privind organizarile de evenimente, derulate prin cadrul firmei care a bagat mascatii in Casa Patrata. De mentionat ar fi ca sotii Popa sunt implicati in mai multe firme, cu activitati conexe activitatii de publicitate, Helen Invitatii Nunta, Helen Wedding, Essential Events, ocupandu-se de organizarea de evenimente festive. Este deja de notorietate fapul ca in Primaria Iasi evenimentele care necesitau pregatirea unor aranjamente florale sau amenajari de acest tip erau gestionate de firmele Letitiei Popa. „Haideti, va rog, lasati-ne, credeti-ne ca suntem satui. Nu ne-a afectat cu absolut nimica (activitatea firmei – n.r.). Va rog sa nu scrieti nimic despre noi. Inteleg ca va faceti meseria, dar chiar nu vreau sa ma pronunt in niciun fel, lucrurile sunt deja in instanta. As dori sa va rog sa nu faceti nicio afirmatie despre noi”, a declarat Letitia Popa.

Finii primarului, Gabriel si Letitia Popa, si-au castigat notorietatea acum cativa ani, atunci cand presa centrala a vorbit chiar despre un „deficit de moralitate” al celor doi afaceristi, care au incercat inregistrarea la OSIM a marcii Copou, demersurile fiind intr-un final intoarse dupa ce, initial, în Buletinul Oficial de Proprietate Industriala, din decembrie 2007, a fost publicata decizia de atribuire a marcii Copou catre firma „Laser Co” pe mai multe domenii, printre care: publicitate, administratie comerciala, asigurari, afaceri financiare, monetare si imobiliare.

Cum au bagat mascatii in Casa Patrata cateva albume

Tot balamucul de la Consiliul Judetean Iasi a plecat de la un contract incheiat pe data de 27 septembrie 2013 cu firma Laser Co SRL. De acesti bani, reprezentantii SC Laser Co SRL se angajau sa presteze servicii publicitare, de promovare a judetului. Practic, cu acesti bani trebuiau tiparite diverse brosuri, calendare, harti, mape de prezentare, albume, fotografii etc. In urma unui audit intern inceput in luna februarie 2015, lucratorii din cadrul Serviciului de Audit au descoperit ca nu au fost predate materiale in valoare de 213.000 lei. Efectele contorului au iesit ulerior la iveala, in ciuda incercarilor presedintelui CJ Cristian Adomnitei de a tine problema sub controlul intern al institutiei. Valoarea contractului incheiat cu CJ este de circa o treime din valoarea medie a cifrei de afaceri a SC Laser Co SRL din ultimii cinci ani, cand a oscilat intre valori de circa 200.000 si 300.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *