Prima pagină » Titlurile zilei » Ea este cucoana de la CTP, care l-a trimis în cursă pe vatmanul ce a murit în tramvai. A decis de una singură că bărbatul poate transporta călătorii: „Noi o știm de mulți ani și asta e atitudinea ei” – FOTO

Ea este cucoana de la CTP, care l-a trimis în cursă pe vatmanul ce a murit în tramvai. A decis de una singură că bărbatul poate transporta călătorii: „Noi o știm de mulți ani și asta e atitudinea ei” – FOTO

04 ian. 2024, 02:00, 42 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Chiar în seara de 31 decembrie 2023, un vatman de la CTP a murit în tramvai după ce a făcut infarct. Decesul a intervenit imediat după ce bărbatul a oprit în stație. Acesta anunțase că se simte rău la dispecera de la Dacia, însă a fost total ignorat și trimis pe traseu, indiferent de consecințe

Ioan Vizitiu a sfârșit tragic în stație la Metalurgiei, în timp ce conducea tramvaiul pe traseul 11. Totuși, colegii vatmanului sunt indignați de faptul că acesta a anunțat că se simte rău cu două ore înainte de incident și nimeni nu a intervenit. Dispecera a hotărât ca vatmanul să plece pe traseu, deși nu era apt să conducă tramvaiul.

Vatmanul de la CTP a murit în tramvai

Ioan Vizitiu avea 56 de ani și era angajat de 3 săptămâni la CTP. Soția și doi băieți îl așteptau acasă în noaptea de revelion, însă nu a mai ajuns. Fiind nou, a vrut să își termine serviciul complet în seara de 31 decembrie și nu a contestat decizia dispecerei de a rămâne pe traseu, chiar dacă se simțea rău.

Colegii au rămas marcați de cele întâmplate și au strâns bani pentru un ajutor de înmormântare. Bărbatul a fost înhumat ieri dimineață la cimitirul „Petru și Pavel” din Iași. Dispecera care era de serviciu în acea seara la Dacia se numește Mihaela Rotaru, iar angajații o știau ca o persoană autoritară și exigentă. De asemenea, colegii vatmanului sunt revoltați că acesta a fost menținut pe traseu în stare de rău. După  declarațiile făcute de vatmani în cotidianul BZI, femeia și-a șters contul de pe platforma Facebook.

„Mare păcat ce s-a întâmplat, toți ne gândim acum că, dacă interveneam, ar fi fost bine. Problema este că el tot a anunțat că se simte rău, mergea greu și cu tramvaiul, l-a întrebat un coleg vatman ce e cu el și i-a spus că nu se simte bine. Când au ajuns la rondul din Tătărași, a zis că el mai merge până la Dacia și după gata, că nu mai poate continua. Ajuns la Dacia, mai erau acolo și alți colegi, așteptau să plece din nou. El i-a spus dispecerei, Mihaela Rotaru, că vrea să se retragă la depou, că nu se simte bine.

Atunci, ea i-a spus că nu are cum să rămână fără vagon la stradă și să plece din nou pe traseu, că și așa este ultima cursă și după se duce acasă. Uite că nu a mai ajuns niciodată acasă. Există un regulament, are și ea fișa postului, nu ai cum să lași un om în starea aia să conducă un tramvai. Dar pe lângă regulament, tu, ca ființă, vezi un străin pe stradă că nu se simte bine, îl ajuți, îl întrebi ce e cu el, dar nici măcar pentru un coleg să nu intervii. Noi o știm de mulți ani și asta e atitudinea ei, autoritară, nu stă la discuții, imediat te expediază pe traseu”, povestește un vatman de la CTP.

Dispecera trebuia să anunțe ambulanța

Conform regulamentului, un vatman sau un șofer anunță dispeceratul când i se face rău, după care este informat și dispeceratul central, dar și serviciul de siguranța circulației din cadrul CTP. În cazuri grave se cheamă imediat ambulanța. La orice suspiciune, șoferul sau vatmanul trebuie retras de pe traseu pentru mai multe investigații. Astfel puteau fi puși în pericol și călătorii sau alți participanți la trafic.

„Eu am fost acolo, am văzut ce s-a întâmplat. El se simțea rău din rond Tătărași și i-a atras atenția și dispecerei de acolo, chiar ne-a spus să fim atenți la el. A mers la Dacia cu tramvaiul, a vorbit cu dispecera, i-a zis că a luat o pastilă, că îi era foarte rău, iar ea i-a spus doar să meargă la Tătărași, să se retragă de acolo, nu de la ea. Când am ajuns și eu cu tramvaiul la Metalurgiei, mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva și am intervenit. El era întins jos, iar un coleg îi acorda primul ajutor. Clar nu trebuia lăsat să plece, având în vedere că el a spus că îi este rău, și noi am sesizat acest fapt”, povestește un alt vatman care a fost martor la incident.

Vatmanii doresc să își păstreze anonimatul, deoarece se tem de repercusiunile din partea conducerii.

Conducerea neagă toată povestea

Deși vatmanii susțin ce s-a întâmplat în seara de 31 decembrie 2023, conducerea este de altă părere. Deocamdată nu a fost luată nicio măsură asupra celor întâmplate și se așteaptă finalizarea anchetelor de la ITM și poliție.

„Sunt doar speculații, nu aveți informațiile de unde trebuie. Ancheta se desfășoară conform legii, după reglementările ITM. În paralel, și secția de poliție desfășoară anchetă proprie”, a transmis Cristian Stoica, directorul general CTP.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu Mihaela Rotaru, pentru a oferi un punct de vedere, însă nu au primit niciun răspuns.

Vatmanul de la CTP care a murit în tramvai a fost trimis pe traseu de dispecera Mihaela Rotaru, chiar dacă anunțase că se simte rău. Colegii săi sunt îngrijorați de această situație și cred că trebuia să se intervină, iar Ioan Vizitiu să fie retras de pe traseu. Poate acum ar fi fost în viață.

Comentarii
  • Mai bine se apuca toți de Uber/Bolt și o să vadă cum măresc ei salariile și timpul max va fi de 8 ore zilnic nu 12.

  • dra aurica s.

    o criminala si o curva ca toate din ctp iasi !

  • Ce față are! Cum sa te astepti la empatie de la o astfel de ,, cucoană „? Se vede ce are in cap , dupa modul cum isi etaleaza …haurul mancațiaș ! Mai mult de 10+1/2 profesionala n-are!😎

  • Plamadeala Mioara

    E neam cu harca hermafrodita de madam saiuz angelica care a luato in gura de la vatmani toata viata ei …..)))

  • o comunista frustrata, o tzoapa. cate functionare ca asta sunt in institutiile statului din toata tara, la greu.

  • Asa trebuie sa fie o dispecera. Pe vremea lui tanti claudia ii mai dadea si cateva scatoalce la vatman si il si f@@tea cu multe 8uriz, ca asa ii placea animalei. Apoi servea o apa plata. Pai da, mai, si asta pentru ca pulpele de pui le cumpara la bax.

  • Noi, publicul cititor, va rugam sa nu mai angajati toti analfabetii veniti de la coooru vacii!

  • Clar ca s va încerca mușamalizarea acestui incident. Se va pune și presiune pe unii vatmani.
    Gândiți-vă ca mâine puteți fi coi în locul acestui coleg decedat. Gândiți-vă ca o familie nu mai are soț și tată!! Datorita unei cocoane lipsita de empatie, cu un caracter prost lipsita de educație !!!

  • O dobitoaca in adevaratul sens al cuvantului. Sa-si dea demisia.

  • Lucrezi la CTP Iasi, ca bugetar, la butoane (este frectie la picior de lemn ce face duduia), dar esti plina de aur. Apropo, ori astia de la CTP incearca sa scape cu basmaua curata si dau vina pe cineva, ori mai marii juni din conducere nu-si asuma nici o responsabilitate legat de viata angajatilor si a calatorilor. Dubios este faptul ca nenea primarul Chirica nu iese deloc public cu un punct de vedere, desi, se stie ca el conduce compania de transport public din umbra.

  • Genul acesta de oameni sunt tinuti in functii de Chirica, astia care tipa la salariati, care il calca pe cap, lipsiti de empatie si de respect! Speranta e ca poate un alt primar va mai face curatenie, cu mascariciul asta nici o sansa… Vreo demisie ceva? Nici pomeneala! In orice alta tara directorul CTP ar fi plecat din scaun! In Iasi NU.

  • Evenimentul nefericit este o consecinta a unor grave erori. Daca vatmanul a fost angajat cu putin timp inainte, inseamna ca medicul de familie i-a eliberat adeverita de apt pentru locul de munca. Medicina muncii de la CTP nu a facut evaluare completa a angajatului iar angajata de la dispecerat a incalcat flagrant procedurile de lucru in astfe de situatii.

  • Cine l a angajat pe vatman ?
    Daca omul avea probleme de natură cardiaca, nu
    avea voie sa conduca vehicule,samd
    Angajările cum se fac ?….

  • ce fatza are …………… de dinainte de dinainte de „89…………o fi fost secretara de partid…………..

  • se arunca cu petarde si pocnitori peste tot.. moare lumea de atacuri de cord……………Politia locala ar trebui sa patruleze inainte de revelio0n si in noaptea de revelion sa anunte sa nu se arunce cu petarde si pocnoitri!!!!! MOR OAMENII DE ATACURI DE CORD DIN CAUZA PETARDELOR SI POCNITORILOR!!!!!!!!!!!!!!

  • N-am inteles niciodata ce il retine pe Chirica sa mai faca miscari de scaune si functii in institutiile primariei. Toate acestea se petrec atunci cand nimeni nu ia masuri si sistemul se impute, angajarile se fac dupa cheremul fiecarui director pe care doar moartea il mai scoate din birou, salariatii favoriti fac ce doresc in institutii si iata consecintele. Asteptam demisia lui Stoica si a acestei cucoane. Nimeni nu e de neinlocuit.

  • Da, Mircea, nu vad nicaieri politie locala care sa patruleze, sa controleze pietile, e un haos de nedescris in orasul asta, sat fara caini. Chirica n-a facut nimic cat a fost primar, s-a inconjurat de slugi, de lingusitori si lingusitoare, a stat doar la barfa ca atata poate, dar ceva concret pentru oras NIMIC. Bine ca vrea sa mai candideze, asta e grija lui, sa mai stea protopit in scaun si sa mai faca bai de multime cu mosnegi si babe!

  • Mihaela Rotaru este o femeie fara capatai pe care deseori o mai rezolva tiganu de la aprovizionare Barbu Radu care de altfel o si acoperea pentru toate prostiile facute! CTP-ul un club de curve si curvari!

  • O taranca inculta , moaca ei spune tot .

  • Mihaela Rotaru este o femeie fara capatai pe care deseori o mai rezolva tiganu de la aprovizionare Barbu Radu care de altfel o si acoperea pentru toate prostiile facute! CTP-ul un club de curve si curvari!

  • Mihaela Rotaru este o femeie fara capatai pe care deseori o mai rezolva tiganu de la aprovizionare Barbu Radu care de altfel o si acoperea pentru toate prostiile facute! CTP-ul un club de curve si curvari!

  • Si nici nu o sa intelegeti vreodata !, guvernele , statele , companiile , firmele , toate au mare nevoie si depind 100% de astfel de sociopati pentru bunul mers al sistemului !, in functii de control , de conducere sunt alesi doar sociopati !, cei cu frica de Dumnezeu, cu inima buna , umani , NU au ce cauta in ”sistem ” !, pentru ca se duce de ripa totul !, ei au nevoie de stapini de sclavi in astfel de functii si nu o sa se schimbe vreodata formula aceasta !, deci nu asteptati regrete , mila , schimbari , umanism !

  • Un om a murit din neglijenta unei institutii, un director trebuie sa-si dea demisia, clar. Cineva trebuie sa plateasca pentru asta. La ce sunt directori, nu au si responsabilitati in astfel de situatii, doar salarii uriase? Si apoi se ridica intrebarea oare faptul ca directorii au dat un concurs, asta inseamna ca sunt numiti pe viata directori, le cream posibilitatea sa se comporte ca niste dictatori pana la pensie in ideea ca nimeni nu le mai poate face nimic? Poate ca ar mai trebui umblat pe la legi sa se mai schimbe ceva!

  • Mihaela Rotaru o suje de la tigan zilnic in cabina ei din capat Dacia. cica si instructorii auto o mai “lovesc” in gatutz

  • Inca un incident care va fi dat uitarii, cum a fost si cel in care au murit cei patru salariati de la Citadin pentru familiile carora nu s-a facut nimic din partea primariei. Mortii nu-i mai aduc voturi lui Chirica ca sa-si bata capul sa schimbe ceva. Vine acus 24 ianuarie si va face baie de multime printre asistati si babe la vin fiert. Singurele amintiri pe care le vom avea dupa acest primar sters, tradator si oportunist, multa gargara si nimic altceva.

  • atatea tzatze pe la noi,,,,,,,,,,,,,,,, uite de aia nu intram in Schengen…………. Nu o sa vezi asa tzatze in Austria, Germania etc………

  • ITM-ul va cere documentele medicale. Daca era inregistrat cu boli cardiace, probabil avea niste recomandari; timp de lucru, fara ture de noapte,….Daca cineva nu a respectat recomandarile medicale e trist. Si faptul daca cineva a scris apt pentru postul de vatman. In rest nu se poate avea mari pretentii pentru personal angajat. Astia s-au gasit cu astia transportam poporul. Candva si eu as fi dorit ca un controlor sa aiba studii teologice, dar…..

  • Din cauza la tuta asta a murit un OM!

  • Conditii obligatorii pentru un vatman-șofer profesionist transport persoane si marfa ; tensiune maxim 14 cu 9 , glicemie maxim 120 , vedere…citire de la cel putin randul 3 de jos , -auz bun , psihiatric-neuro apt , fara varice ( se poate face oricand edem pulmonar si sucomba subit) , maiini – picioare in regula( fara handicap ) !!! Cati indeplineac conditiile …pe bune !???? Nu ca la zenmed !!!!!

  • Ce față de carmolistă are !

  • Doamna locuiește în cartier Astoria comuna Ciurea unde locuiește și domnul Stoica cum să nu îi țină trena la duduie. Stoica sa deplasat pe 31searala locul unde a decedat vatmanul NU dar știe el mai bine împreună cu mâncătorul de căcat al companiei.Domnule Stoica din istoricul medical reiese că suferiți de HTA,Diabet tip 2 etc . Sar putea să aveți soarta acelui OM și mai circulați și Cu Mașina, grijă mare pe unde mergeți.

  • 🚷Demisia !

    Demisia ! Acel vatman putea muri intr-o intersectie când semafoarele aratau roșu…CARNAGIU ERA PE ȘOSEA !
    DORIM DEMISIA ACESTEI FEMEI PT CA ALTI VATMANI SĂ NU MAI MOARĂ.

    DACĂ UN OM SE PLÂNGE CĂ ARE AMEȚELI ÎL TRIMIȚU LA SPITAL NU PE CEL MAI GREU TRASEU ! DACĂ ERA RETRAS DE PE TRASEU SI TRIMIS LA CONTROL, MAI MULT CA SIGUR CĂ ACEL VATMAN TRĂIA SI ACUM ȘI AR FI PETRECUT REVELIONUL CU FAMILIA! DEMISIA !

  • Dati-mi si mie numarul ei de telefon, as baga o data lemnul în gîtul ei…

  • Nu iau parte doamnei, însă dacă ar fi retras tramvaiul câți ați fi înjurat lipsa mijlocului de transport? Apoi, dacă știi ca ai probleme nu te duci în cursă, te retragi și gata. Apoi, doamna avea alternativă de înlocuire? A cui era sarcina să asigure alt tramvai? Aici intervine responsabilitatea altora, cei cu salarii bune, putorile din birouri.

  • Mai andule, femeia aia raspundea , decidea etc care cum pleaca pe traseu …ea era direct responsabila..punct.!

  • Ar trebui un primar ca piedonie să facă curățenie în ctp

  • Împodobită ca un brad de Crăciun.O idioata!

  • Conducerea actuala CTP trebuie bagata la inchisoare.

  • demisia la gara cu tine

  • Da,femeia raspundea,dar vezi ca zice: te duci in Tatarasi ,si te retragi de- acolo,asadar sa nu pice ea rau la dispeceratul central. Asta e perfidia si ea nu e singura. Era de asteptat la cita aroganta are…eu ma asteptam sa nu mai fie acolo la cit de urit se comporta cu calatorii sau inca nu era loc la birouri,poate de acum,pt.ca sa nu se streseze. Cine merge prin depou sau garaj sa vada cite lipsuri sint? Birourile sint pline de incompetenti,daca vrei vreo informatie,nu stiu nimic si- apoi te reped. Ma intreb: la care institutie ale statului nu este asa?

  • COCOANA e membra de partid la PSD ,are o atitudine de baroneasa .Deficienta CTP urca la un nivel inalt ,mai precis de la Primarie ,terorizarea angajatilor e dictata de conducere, pentru asi mentine functile pe care le au in conducere,pe salarii mari.Referitor la angajari la stat e cunoscuta,numai ei ne cred mai slabi, se stie ca fara pile,cunostinte,si in anumite posturi cu BANI.

  • Mai sunt ca idioata asta foarte multe în ctp. Afară agramatelor. Demisia și băgată pentru omor din culpă. Idioată împreună cu idioții care conduc ctp-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *