Prima pagină » Local » Ea e femeia care da clasa tuturor barbatilor din Iasi – FOTO, VIDEO

Ea e femeia care da clasa tuturor barbatilor din Iasi – FOTO, VIDEO

28 iul. 2013, 21:58,
Vlad Alexa, în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:379952;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Are numai 25 de ani, dar straluceste intr-o lume controlata de barbati @ Gratioasa si eleganta, atunci cand trece pe strada, toti intorc privirea dupa ea si zambesc admirativ la ideea ca aceasta femeie chiar are curaj @ Tanara ieseanca spune ca a cautat sa faca ceea ce-i place in viata si asa a ajuns sa fie printre cei mai buni in aceasta meserie @ Sefii si colegii au numai cuvinte de lauda la adresa iesencei

Unele femei arata ca pot straluci in meseriile monopolizate si controlate de sexul masculin. Sofatul este considerat de cei mai multi o treaba facuta doar pentru barbati si dese sunt cazurile in care femeile sunt puse in ipostaze de-a dreptul hilare atunci cand se afla la volan.

Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa, iar cel mai bun exemplu este o tanara din Iasi, care conduce cu o mana de fier un vehicul ce cantareste cel putin 18 tone, adica unul dintre autobuzele RATP-ului. Numele ei este Anca Mihaela Scripniciuc si la varsta de 25 de ani da dovada de reale calitati in arta sofatului, pentru care multi barbati ar fi invidiosi.

Gratioasa si eleganta, se strecoara prin traficul infernal de pe strazile Iasului de parca ar conduce o masina mica de oras si nu un imens autobuz VanHool, plin cu calatori. „Mai demult conduceam masina de acasa si am prins o pasiune pentru asta. Apoi mi-am dorit sa conduc autobuze. Initial, la RATP lucram pe maxi-taxi, dar am cerut sa intru pe autobuz pentru ca asta mi-am dorit de la inceput.

A fost pur si simplu o pasiune de-a mea, iar cei apropiati m-au incurajat”, povesteste Anca Scripniciuc. Cand trece pe strada, toti intorc privirea dupa ea si zambesc admirativ la ideea ca aceasta femeie chiar are curaj sa isi asume responsabilitatea pentru sutele de calatori care urca in masina zi de zi. Tanara este angajata la RATP Iasi din anul 2012 si spune ca traficul aglomerat din oras este cea mai usoara parte din job-ul pe care si l-a ales. „Nu e vorba de trafic, asta e partea cea mai usoara. Programul cu calatorii e mai dificil”, a mai spus tanara ieseanca.

Aceasta s-a nascut in Targu Frumos, dar s-a mutat in Iasi imediat dupa ce s-a angajat la RATP. Soferita spune ca se intelege bine cu toti colegii, majoritatea barbati, dar este sigura ca ei o mai barfesc din cand in cand. „Colegii, in general, ma felicita. Dar stiu ca, atunci cand nu sunt prezenta, mai fac glumite si cred ca exista si vorbe urate la adresa mea. Odata, un coleg i-a spus viitorului meu sot ceva urat despre mine, fara sa stie ca ne cunoastem. El lucreaza la Unistil si asa am aflat ca mai sunt si barfe”, a mai spus Anca Scripniciuc.

„E cea mai buna, ati vazut cum schimba vitezele?”

Calatoria cu tanara ieseanca este una cat se poate de linistita. Franele bruste si smuciturile la schimbarile de viteza nu se simt asa cum se intampla in general in celelalte autobuze. „O cunosc, merg des pe traseul asta. E cea mai buna, ati vazut cum schimba vitezele? Inainte era pe maxi-taxi, iar acum e pe autobuz. Eu am mers de mai multe ori cu ea si va spun ca e cea mai buna”, a spus un calator pensionar.

Niciodata n-a existat o sesizare pe numele ei, iar de incidente in trafic nu s-a auzit pana acum. Sefii Ancai spun ca si-ar dori ca toti soferii sa fie ca ea. „Anca Scripniciuc lucreaza la noi din august 2012 si este un conducator auto foarte bun. In ceea ce priveste dorinta noastra de a avea personal feminin pe acest domeniu, vrem sa marim numarul angajatelor, pentru ca niciodata nu am avut sesizari in cazul angajatei noastre cu privire la conduita sau incidente in trafic”, a spus Maricel Gherca, director general al RATP Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *