E.ON pune în pericol sănătatea ieşenilor. O instalaţie electrică implementată prost a explodat în această dimineaţă în municipiul Iaşi. În zona Hala Centrală, o instalaţie electrică subterană a explodat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit ci au fost înregistrate doar pagube materiale.
E.ON pune în pericol sănătatea ieşenilor! O instalaţie electrică explodat
Momente incredibile în Iaşul anului 2020. Se întâmplă chiar în mijlocul municipiului, iar cetăţenii sunt puşi în situaţii nu tocmai plăcute. O lucrare executată de E.ON a explodat în zona Hala Centrală. Din fericire nimeni nu a fost rănit, dar există potenţialul unei posibile catastrofe dacă explozia era mai mare. Instalaţia respectica a răbufnit în luneta unei Dancii Sandero parcată regulamentar. Pagubele nu sunt enorme, dar riscul a fost uriaş. La faţa locului au intervenit totuşi un echipaj E.ON. Organele abilitate ar trebui să deschidă o anchetă în acest sens să se vadă cum este posibil ca în mijlocul oraşului să se întâmple un asemenea lucru.
Întrebările sunt multe, răspunsurile, momentan, inexistente. În lipsa unei comunicări oficiale, putem crede că aces incident se putea solda şi cu pagube omeneşti dacă în momentul exploziei, în zonă ar fi trecut mai multe persoane. Menţionăm faptul că explozia nu a fost una uriaşă, dar îndeajuns de mare încât să provoace unele pagube materiale.
E.ON, o obişnuită a tragediilor în Iaşi! Explozia din Copou care s-a soldat cu victime omeneşti, doi oameni au murit. Nimeni nu a plătit
O explozie devastatoare a avut loc într-un imobil din Copou, în august 2016, în urma unei acumulări de gaz. O bubuitură a scos din casa zeci de ieşeni şi a băgat panica în alte câteva sute. Ceea ce s-a petrecut în inima Iaşului este greu de descris în cuvinte. Odată cu explozia devastatoare, s-a dat startul unui întreg lanţ de verificări şi anchete, în urma cărora se va afla cine se face vinovat de producerea acestui dezastru.
Un imobil construit în jurul anului 1975 a fost distrus în totalitate, în urma unei explozii puternice cauzată de o acumulare de gaz. Mai multe echipaje de la SMURD, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţa şi de la Pompieri s-au luptat ore întregi pentru a salva cât mai multe vieţi. Din nefericire, profesorul universitar Victor Bulacovschi şi fost prorector al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi şi soţia acestuia şi-au pierdut viaţa. Practic, ambii au fost prinşi printre dărâmături şi scoşi cu greu de către pompieri.
Unsprezece răniţi şi zeci de persoane speriate
În intervale scurte de timp, pompierii ieşeni scoteau dintre dărâmături persoanele rănite. În momentul producerii exploziei, în imobil se aflau zeci de persoane. Cele mai afectate locuinţe au fost cele situate la parter, însă avarii serioase au suferit şi cele aflate la etajele superioare. Conform declaraţiilor martorilor de la acea vreme, în blocul cu pricina mirosea puternic a gaz. Desigur, E.ON ar fi fost anunţată despre acest lucru, dar nimeni nu s-a obosit să vină să verifice situaţie.
Principalul vinovat pentru tragedie ar fi tocmai E.ON Gaze care a şi fost acţionată în judecată. Procesul nu s-a încheiat nici la patru ani de la dată în care două persoane au murit. Desigur, toţi beneficeaza de prezumţia de nevinovăţie…