E.ON pune în cap afacerile din Iași. Din cauza întreruperilor dese de curent, antreprenorii au pierderi financiare însemnate
Multinaționala își bate joc de proprii clienți. Nicio avarie nu este anunțată, iar antreprenorilor le sunt afectate afacerile. Mai mult decât atât, deși întreruperile dese de energie se întâmplă de ani de zile, mai ales vara, E.ON nu a investit niciun leu în modernizarea infrastructurii rețelelor de electricitate.
E.ON pune în cap afacerile din Iași! Întreruperile dese de energie electrică afectează financiar clienții
În fiecare vară, de ani de zile, din cauza suprasolicitării instalațiilor electrice intervin des avarii. Impulsurile de energie pun la pământ componentele electrice. Afectați sunt toți clienții, atât cei casnici, persoanele fizice, cât și persoanele juridice. Situația este una revoltătoare și de care se face vinovată multinaționala din Germania. Putem spune că din partea E.ON (n.r. – actuala denumire este Delgaz Grid) este reavoință, de ani de zile nu a investit în infrastructura rețelelor electrice, deși cunoaște clar faptul că ieșenii folosesc din ce în ce mai des instalațiile de aer condiționat pe timpul perioadelor caniculare, iar rețeaua este suprasolicitată.
Magazinele din Iași, restaurantele, hotelurile, clădirile de birouri, cabinetele medicale private au probleme majore și pierderi financiare substanțiale din cauza întreruperilor dese de energie electrică. De exemplu, în magazine, frigiderele se defectează, la fel și casele de marcat, clienții nu mai pot beneficia de serviciile achitate în hoteluri, nu se pot efectua plăți, astfel că o parte din activitatea antreprenorilor este întreruptă, însă multinaționala nu răspunde de pierderile financiare pe care aceștia le provoacă.
„Problema avariilor, mai ales pe timpul verii, care sunt din ce în ce mai dese, este cunoscută de cei de la E.ON. Pierderile sunt mari, iar ei nu trimit nicio notificare, nu anunță nimic. Trebuie să începi tu să suni, să stai cu robotul de vorbă minute în șir ca să afli ce se întâmplă. De multe ori, suni și robotul îți spune că nu este anunțată nicio avarie în zonă, deși curentul este întrerupt de 30 de minute. Ei trebuiau să facă ceva, mai ales că oamenii folosesc aerul condiționat în această perioadă caniculară, e de așteptat faptul că sunt mai mulți consumatori decât în restul anului. Nu poate sta nimeni la 40 de grade”, a declarat un antreprenor din Iași, cu afaceri în domeniul HoReCa.
Întreruperile de energie electrică din Iași sunt cauzate de lipsa investițiilor. Bolnavii dependenți de oxigen sunt grav afectați
Deși întreruperile de curent nu par a avea consecințe serioase la prima vedere, toate domeniile și toți clienții sunt afectați grav. Din cauza acestor avarii, multe unități medicale își blochează activitatea, iar aparatura poate fi compromisă. De exemplu, sunt oameni bolnavi ce au nevoie de aparate de oxigen fără de care nu ar putea trăi.
Amintim faptul că antreprenorii din Iași s-au declarat disperați din cauza întreruperilor dese de electricitate și anul trecut. Aceștia au fost nemulțumiți și atunci, la fel ca și acum, din cauză că E.ON nu anunță avariile. Mai mult decât atât, patronii afacerilor din oraș sunt nemulțumiți și că instituțiile statului protejează multinaționala în loc să o sancționeze pentru abuzurile asupra clienților.
„Nu am auzit și nu am văzut nicio instituție a statului să ia măsuri și să stopeze aceste abuzuri. Multinaționalele la noi sunt protejate, chiar dacă își bat joc de clienți”, a mai adăugat antreprenorul din Iași.
Reporterii BZI au solicitat un punct de vedere din partea companiei, însă reprezentanții multinaționalei din Germania nu au răspuns până la închiderea ediției.
E.ON pune în cap afacerile din Iași. În fiecare vară, de ani de zile, din cauza suprasolicitării instalațiilor electrice vechi intervin des avarii. Impulsurile de energie pun la pământ componentele electrice și electrocasnice.
Nu exista nicio imbunatatire de cand EON a preluat distributia de energie electrica si de gaze. Partea lor din pretul energiei electrice este 35%, aproape cat productia energiei (40%)! Dar desi iau o caruta de bani, serviciile lor sunt de foarte slaba calitate. Sa vedem ce va fi cand reteaua de distributie existenta isi va fi epuizat durata de viata. Suntem foarte aproape de acel moment.
plus un management hipercentralizat, bazat pe principii si metode artificiale. daca nu ar avea un quasi-monopol (practic garantat de stat, btw), ar fi dat faliment de multa vreme.
Ca sa iasa basma curata, eon a cedat managementul retelelor de gaz si electricitate care Delgaz Grid. Astia se ocupa de distributia curentului si gazelor, retelele fiind acum in sarcina Delgaz.
Iar ca sa muriti de ciuda, aflati ca directorul Delgaz Grid Iasi este o burta verde adusa de la Suceava, via Barlad. Cu stangi politice. Asta merita fugarit cu bardita pe strada.
Plm ✠, sunt doua nuante aici.
La un moment din trecut, la multi ani dupa privatizare, Ponta a dat in judecata EON (la New York) pentru neindeplinirea clauzelor contractuale (in epoca Base-Boc nu s-a observat nimic). Of course, tribunalul a decis ca era prea tarziu. Imediat dupa aceea a aparut Delgaz, care nu este decat o firma-paravan controlata in intregime de EON. Asta ar fi prima nuanta.
Politica de HR a EON pentru middle management este subordonata total principiului lead from behind. Sunt numiti in functii oameni care nu ar fi ajuns acolo prin forte proprii, motiv pentru care executa orice li se comanda. Asta ar fi a doua nuanta.
Poate ne explica eon cum si mai ales de ce a deconectat zona Copou de la reteaua electrica a Iasului si l-a reconectat la reteaua electrica a unei comune suburbane.