Prima pagină » Titlurile zilei » E.ON, gigantul care își permite orice aroganță! Locuitorii din Holboca au ajuns în pragul disperării. Rețeaua electrică este la pământ: „Șocurile de curent nu sunt doar ziua, ci și noaptea ”

E.ON, gigantul care își permite orice aroganță! Locuitorii din Holboca au ajuns în pragul disperării. Rețeaua electrică este la pământ: „Șocurile de curent nu sunt doar ziua, ci și noaptea ”

03 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Gigantul E.ON își permite orice aroganță. În comuna ieșeană Holboca, rețeaua electrică este la pământ. Localnicii au ajuns în pragul disperării

În comuna Holboca, localnicii au ajuns cu nervii la pământ din cauza întreruperilor dese de energie electrică. Electrocasnicele acestora sunt puse în pericol. Recent, din cauza unui șoc electric, priza din casa unei familii a luat foc, iar o nenorocire se putea întâmpla, dacă aceasta nu era acasă și nu observa situația. Probleme majore sunt și în Dancu.

Gigantul E.ON își permite orice aroganță. În comuna Holboca, rețeaua electrică este la pământ, iar localnicii au ajuns în pragul disperării

În comuna Holboca, problemele căderilor de energie sunt dese și persistă de ani de zile în toată localitatea. O tânără care locuiește pe strada Florarului a ajuns în pragul disperării. Aceasta susține că imobilul în care locuiește era cât pe ce să ia foc din cauza șocurilor de tensiune din rețea. O priză din casă a luat foc, iar norocul a făcut ca ea să fie în casă, altfel o adevărată tragedie se putea întâmpla.

„Se întrerupe curentul zilnic pe strada Florarului, dar și pe străzile principale. Zilele trecute, au fost șocuri de curent de mai multe ori pe zi. M-am confruntat și cu o situație ce se putea transforma într-o tragedie. Din cauza întreruperilor de curent, o priză din casă a făcut scurt, a luat foc, ieșea fum, noroc că eram acasă că altfel lua foc tot. Electrocasnicele se pot strica oricând, totul în casă se strică, frigiderul nu știu cât mai rezistă. Situația cu care ne confruntăm în Holboca este din ce în ce mai neplăcută, mai ales că aceste căderi de tensiune sunt din ce în ce mai dese în ultimele săptămâni. Primarul nu ne oferă explicații și suntem nevoiți să suportăm întreruperile de curent. Cu această situație se confruntă și magazinele din sat, care rămân fără curent. Șocurile de curent nu sunt doar ziua, ci și noaptea. Nu mai suportăm această situație, primarul ar trebui să rezolve problema cumva”, a spus o tânără care locuiește pe strada Florarului.

Primarul comunei Holboca a făcut sesizări la ANRE, însă nimic nu s-a întâmplat

Contactat de reporterii BZI, primarul comunei Holboca din județul Iași a transmis faptul că au fost trimise sesizări inclusiv la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, însă nu s-a rezolvat problema.

„Ei (n.r. – E.ON, actuala denumire este Delgaz Grid) au mai schimbat din transformatoare, noi am mai făcut pe la ANRE. Au făcut niște măsurători, la măsurători nu a ieșit rău, este o întreagă poveste. Ei nu au o explicație de ce sunt întreruperile de energie electrică atât de dese, nu ne-au dat o explicație nouă. Noi am făcut demersuri, am trimis și noi, la rândul nostru, sesizări. La ANRE am fost și eu, personal, le-au trimis celor de la E.ON să-și facă măsurători, să monitorizeze o perioadă. Sunt niște tronsoane cu probleme din cauza unor transformatoare mai vechi. Pe strada Florarului, de exemplu, e o rețea foarte veche. Acolo sunt undeva la 200 de metri, este veche rețeaua. Primăria a făcut demersuri și la E.ON, și la ANRE. Cauzele întreruperilor nu le știu, dar cred că, dacă își reînnoiesc rețelele, nu ar mai fi probleme. Și noi, ca primărie, am mai făcut întăriri de rețele, i-am mai ajutat și la extinderile de rețele. Reclamațiile trebuie depuse la E.ON. Primăria nu are cu ce să îi ajute, tot la call center sunăm și noi, dacă avem vreo sesizare”, a spus primarul comunei Holboca, Neculai Pamfil.

Deși clienții reclamă căderile dese de energie electrică, E.ON se laudă cu investiții de 1,1 miliarde de lei în județ

E.ON sau Delgaz Grid, așa cum se numește, în prezent, compania care furnizează energie în județul Iași, se laudă cu investiții de miliarde de lei, însă nimic nu se observă în teren. În continuare, oamenii se plâng de rețelele vechi care se defectează din ce în se mai des.

„Încă de la venirea sa pe piața de energie din România, în anul 2005, grupul E.ON a alocat consecvent, an de an, sume considerabile în modernizarea sistemului de distribuție a energiei electrice din zona de activitate, inclusiv în județul și municipiul Iași. Numai în ultimii 10 ani, în județul Iași au fost realizate investiții de peste 1,1 miliarde de lei, din care în municipiul Iași peste 580 milioane de lei. Lucrările au vizat modernizarea tuturor categoriilor de instalații (stații și posturi de transformare, rețele de medie și joasă tensiune, cu accent pe digitalizare și automatizare prin SCADA – sisteme de achiziție de date și control la distanță). Anul trecut, volumul de investiții a fost de aproape 200 de milioane de lei la nivelul întregului județ, din care jumătate a revenit municipiului Iași. Dintre investițiile realizate putem menționa: modernizarea posturilor de transformare subterane si a rețelei electrice de distribuție din municipiul Iași, automatizarea sistemului de distribuție și integrare în SCADA, posturi de transformare din municipiu, modernizarea distribuitoarelor subterane ce fac legătura între stațiile de transformare și zonele de consum din municipiu, implementare contorizare inteligentă la 10.000 de clienți din zona Nicolina, modernizarea și creșterea capacității din zona metropolitană (Valea Lupului, Valea Adâncă, Miroslava, Lunca Cetăţuii, Bucium, Ezăreni, Horpaz), modernizarea stațiilor de transformare Pașcani, Tg. Frumos, Gorban, precum și extinderi de rețele pentru alimentarea noilor consumatori”, au spus reprezentanții E.ON.

E.ON susține că întreruperile de energie electrică s-au diminuat în ultimii ani

E.ON susține că investițiile sunt vizibile, iar întreruperile de energie electrică s-au diminuat în ultimii ani.

„Rezultatele investițiilor sunt vizibile și măsurabile, astfel că principalii indicatori referitori la calitatea serviciului de distribuție și anume numărul și durata întreruperilor (SAIDI și SAIFI) au fost îmbunătățiți an de an. În 2014, durata întreruperilor era 382,4 minute la nivelul județului, respectiv 114 minute la nivelul municipiului Iași, în 2023, durata a fost redusă cu 80%, respectiv 60%. Similar, numărul de întreruperi a fost redus, în 2023, față de 2014, cu 53% la nivelul municipiului Iași. Aceste progrese sunt menționate și în rapoartele anuale ale Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru anii 2021 și 2022, care indică Delgaz Grid drept operatorul de distribuție (OD) din România care are cea mai bună performanță în ceea ce privește numărul și durata întreruperilor în raport cu ceilalți OD din țară, iar rezultatele din 2023 indică îmbunătățirea în continuare a acestor indicatori. Pentru comparație, durata întreruperilor la nivel de companie (județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui) a scăzut, în 2023, de circa 30 de ori față de valorile înregistrate înainte de privatizare, în 2005”, au mai declarat reprezentanții E.ON.

Amintim aici faptul că antreprenorii din Iași au reclamat avariile dese pe care E.ON le are.

Compania dă vina pe lucrările la infrastructura stradală

Reprezentanții companiei au spus și faptul că avariile sunt cauzate de lucrările la infrastructura stradală, care afectează cablurile electrice.

„Avariile în sistemul de distribuție pot fi cauzate de o multitudine de factori, unii controlabili de către OD, alții independenți de operator (intervenția unor persoane neautorizate, lucrări la infrastructura stradală ce afectează cablurile electrice etc.) și nu pot fi anunțate. Nu există noțiunea de «avarie programată». Ceea ce facem în aceste situații este să intervenim prompt, atât prin sistemele de control la distanță, cât și prin echipele de teren, astfel încât să reducem la minim durata întreruperilor și, implicit, impactul asupra consumatorilor. Pentru sesizarea deranjamentelor, pe lângă numărul de telefon consacrat 0800 800 929, clienții pot apela la varianta online pe pagina companiei, link DERANJAMENTE, unde pot afla dacă este un incident în derulare care afectează zona de interes și care este termenul estimat de remediere. În cazul întreruperilor necesare pentru lucrări, acestea pot fi și sunt anunțate, atât pe pagina de internet a companiei, link ÎNTRERUPERI PROGRAMATE, cât și în presă. Suplimentar, clienții care au specificat în datele de contact o adresă de e-mail validă primesc informări pe această cale”, au mai adăugat reprezentanții E.ON.

Deși compania E.ON caută scuze și încearcă să convingă populația de faptul că au investit miliarde de lei în infrastructura rețelelor electrice, clienții îi contrazic, iar dovadă sunt reclamațiile dese. În comuna Holboca, localnicii au ajuns în pragul disperării din cauza căderilor dese de energie.

Comentarii
  • Se fura gaz si curent in Iasi chiar cu ajutorul angajatilor sau fostilor angajati in draci …

  • POLIZIA GAZULUI

    DRAGI CONSUMATORI SA NU FURATI GAZ CA SUNTETI PASIBILI DE AMENZI MARI ,AU VOIE DOAR CEI DIN ARGN CEI CE AU CUNOSTINTE SI NEAMURI LA EON DELGAZ ,ANGAJATII SAU COLABORATORII CU EON SI MARII CONSUMATORI DE GAZ !

  • Daca ar avea Condica de Reclamatii s-ar umple in cateva minute….. Cred ca va dati seama de ce……

  • Reteaua electrica este la pamant si in Dobrovat.

  • Mister cordaci romanescu ma lucra la gaz ? mai fregventeaza cuibusoru cu puicute din dacia ?

  • dau curent gratis in judeonazicraina, iar voua va palpaie becul

  • jean valjean

    Stiti cate constructii s.au facut si se fac cu curent legat direct la stalp ,stiti cat curent fura ciorile de la ciurea ,odata ce oile de romanasi platesc benevol ce mai conteaza 8))

  • MAFIA ROMANESCU /URSACHE /ANDREI MAI EXISTA LA EON DELGAZ IASI PACURARI ? CELE MAI MARI FRAUDE LA CONTOARELE DE GAZ AU FOST MUSAMALIZATE DE ACESTI MITOMANI ,ESCROCI SI CURVE UMANE ,LUAU SPAGA PESTE TOT ,LA ORCE LUCRARE LUAU TAXE DE SMECHER ,COMISIOANE PESTE COMISIOANE CU TICALOSII SI SCURSURILE CORUPTE DIN MILITIA GAZULUI UNDE UN ANGAJAT CHELBOS PLECA ZILNIC CU PORBAGAJUL PLIN DE CADOURI SI BAUTURA ACASA ….

  • Trebuie verificati si acei samsari – firme ce colaboreaza sau au colaborat cu E-on-ul si stiu si fac smecherii la retele de electricitate si de gaz, lucru care este inradacinat de foarte mult timp si la apartamentele din oras, din cate se aude in popor.

    In ultimul timp nu am mai vazut ca fac verificari pentru a depista fraude.
    Trebuie sa investeasca in posturi trafo si se va rezolva, deoarece reteaua este supraincarcata si asta mai dureaza destul de mult, cu siguranta.

    In alte zone de la periferia orasului precum este Holboca a durat 3-4 ani, dar in final au rezolvat si acum e totul ok.

    Nici ei nu pot face investitiile astea batand din palme ca nu se poate financiar si fizic, desi si cei care au construit cartiere de case in zona trebuia sa investeasca in astfel de posturi trafo.

    Cei ce nu au facut asta si-au vazut doar de castigul lor si nu i-a interesat de oamenii ce vor locui in zona respectiva.

    Pacat, pentru ca se strica electrocasnicile si electronicile din gospodarie si nimeni nu a raspuns pentru aceste lucruri, pana acum.

  • dispecer eon gaz

    curvulita de iren care ii placea mult anal ce face cate mii de km de melestee are la bord sa ajunga mare in functie 8@

  • Butnarica Mihaela

    Pe timpul lui Stefura nu era mafie in distrigaz Iasi ,,incepand cu bunescu tatuca escrocilor din gaz si terminand cu romanescu actual escroc 99 % dintre inginerasii si sefii din delgaz Iasi au furat si fura cu toate ca fiecare castiga 10000 lei lunar pe spatele muncitorilor ce isi rup spatele prin santuri

  • Lucrari de mantuiala bransamente paralele combinatii contoare fraudate zilnic magarii marca eon delgaz Iasi

  • Este inutili sa ai pretentii de la un monopol privat.

  • Pensionar Iasi

    La puscarîe cu mafia eon/delgaz Iasi firma condusa de betivi curve putori si escroci penali .

  • Dancu? Holboca? Ha!
    In Copou, in zona dintre parcul Expozitiei si USAMV, Eon (prin Delgaz Grid) intrerupe energia electrica repeat si voit, noaptea. Pe la 2. De fiecare data cand o constructie noua se conecteaza la retea. Si nu e vorba de constructii noi din zona Copou, ci de cele din Aroneanu. Asta pentru ca o burta verde si cap sec de la Eon a decis in urma cu ceva ani ca zona Copou sa fie alimentata de la un punct de transformare din Aroneanu, si nu invers cum era pana atunci. Mai pe scurt, orasul se alimenteaza de la tara. Cool sau ce?
    Asa ca hai sictir eon. Si multa m*ie.

  • AIVANOAIEI M.

    DELGAZ GRID EON IASI = O MAFIE CE NE FURA DE 20 DE ANI ZI DE ZI INCONTINUU ,PANA CAND ?????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
05 iulie 2024
05 iulie 2024