E.ON distruge afacerile din Iași! Antreprenorii sunt disperați din cauza pierderilor uriașe. Patron: „Dacă ei mor, cine e tras la răspundere?”

E.ON distruge afacerile din Iași! Antreprenorii sunt disperați din cauza pierderilor uriașe. Patron: „Dacă ei mor, cine e tras la răspundere?”

30 aug. 2023, 02:00,
Raluca COSTIN, în Titlurile zilei

Antreprenorii din Iași aduc acuzații grave companiei de furnizare electricitate și gaze și susțin că E.ON le distruge afacerile. Din cauza întreruperilor dese de curent din ultima săptămână, aceștia au pierderi financiare uriașe și sunt nemulțumiți că nicio instituție nu ia nicio măsură. Oamenii vor să dea în judecată compania Delgaz Grid, noua denumire a E.ON

Antreprenorii din Iași sunt disperați din cauza întreruperilor dese de electricitate din ultima săptămână. Aceștia sunt nemulțumiți că E.ON nu a anunțat, iar din cauză că au operatorii economici nu au avut activitate, pierderile financiare sunt uriașe.

„În ultima săptămână au fost repetate întreruperi de curent, iar remedierea lor a durat foarte mult, câteva ore. Deci nu am avut deloc gaz și curent electric cu orele, într-o singură zi. Punctul culminat al acestei probleme a fost ieri (28 august 2023), când a picat curentul de la ora 14:00, până la 22:48. Nu am primit nicio notificare că va fi întrerupt curentul în niciuna din aceste zile.

În contractul cu furnizorul de electricitate scrie că, dacă apare orice defecțiune și se întrerupe curentul cel mult două ore, este o situație «normală», deși e absurd să scrii asta în contract, e un abuz. Păi dacă se întrerupe curentul aproape o zi, mai multe zile la rând, atunci este tot o situație «normală»? Problemele acestea cu întreruperile de curent nu au fost doar la noi, ci și la alți operatori economici, cu activități în zona centrala sau în Copou. Sunt oameni bolnavi care depind de furnizarea energiei electrice, cum sunt bolnavii care au nevoie de pompă de oxigen. Dacă ei mor, cine e tras la răspundere?

În această perioadă sunt zile caniculare, folosesc oamenii aerul condiționat. Cum să stai la 40 de grade, mai ales dacă ești și bolnav”, susține un antreprenor din Iași, cu afaceri în domeniul HoReCa.

E.ON distruge afacerile din Iași din cauza întreruperilor dese la electricitate

Acesta susține că a încercat să ia legătura cu furnizorul de electricitate, dar nu a avut succes. Este nemulțumit de faptul că instituțiile nu iau măsuri în cazul acestor abuzuri. Antreprenorul vrea să dea în judecată compania.

„E.ON (n.r. -actuala denumire este Delgaz Grid) deține monopolul, dar nu oferă servicii de calitate clienților. Nu au alocat niciun ban pentru modernizare, au dat oameni afară și lucrează cu oameni nepregătiți. Rețeaua electrică este veche, de pe vremea lui Ceaușescu, nu face față aparaturii pentru că acum folosim mult mai multe electronice și electrocasnice. Suni la dispeceratul lor și te ține robotul cel puțin jumătate de oră, nu poți să iei legătura cu nimeni. Noi am încercat să sunăm de mai multe ori, cred că suntem și blocați pentru că nu mai sună deloc la numărul de la dispecerat.

Deci cu cine luăm legătura să vedem cum se rezolvă aceste probleme? Guvernanții nu iau nicio măsură în cazul unei multinaționale care deține monopolul și face ce vrea? Cine plătește pentru pierderile financiare din aceste zile? Am 50 de angajați care nu muncesc din cauza problemelor cu E.ON-ul, care sunt plătiți pentru perioada în care nu e curent electric. Eu nu am deloc încasări din cauză că celor de la E.ON nu le pasă de clienții lor. Își bat joc de clienți, și de persoanele fizice, și de cele juridice. Aici e vorba de un abuz din partea lor.

Plătesc degeaba utilitățile, chiria, angajații. Cine îmi dă banii pierduți în aceste zile? E o situație extrem de gravă și nicio instituție nu ia nicio măsură. Urmează să dăm în judecată compania E.ON pentru că trebuie să ne recuperăm pierderile”, mai spune antreprenorul nemulțumit.

În trecut a fost semnalat faptul că, la Iași, abonații formau cozi kilometrice în fața sediului companiei, din cauza numărului mic de angajați de la ghișee.

Compania de electricitate este des reclamată de ieșeni

Întreruperile de curent au fost în ultima săptămână în mai multe locații din centrul Iașului, inclusiv la hoteluri. Astfel, antreprenorii cu afaceri în domeniul HoReCa spun că s-a întrerupt curentul de mai multe ori pe zi, perioade scurte sau mai lungi, în special pe 28 august 2023. Aceștia vor să depună reclamații și să dea în judecată compania Delgaz Grid, fosta E.ON. Compania este reclamată des de clienții săi, fiind depuse reclamații atât la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași, cât și la Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Reporterii BZI au trimis o solicitare către ANRE, însă nu au primit niciun răspuns până la închiderea ediției. De asemenea, reporterii BZI au transmis o solicitare pe adresa de e-mail a companiei E.ON, unde au cerut un punct de vedere în legătură cu reclamațiile ieșenilor, însă nu au primit niciun răspuns până la închiderea ediției.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în situația reclamată de antreprenorii care susțin faptul că E.ON distruge afacerile din Iași.

Comentarii
  • Hai sictir… cu HoReCa ta
    Nu zice nenea patronu ce putere instalata are in contracta!!A declarat un bec si un tv să plateasca putin la avizare :)))
    Acu are drepturi :))

  • Inchide firma, ca iesi in pierdere! Lasa.l pe altul sa isi deschida firma sibsa faca profit, daca nu te descurci!

  • ViceprimarMazuru G.

    Eon delgaz fac fraude la contoare de cel putin 20 de ani ,au fost prinsi cel putin 1000 de consumatori furand gaz la contori aranjati chiar se lucratorii delgaz cu acceptul anrgn si conducerii eon ,chiar politia gazului a mudamalizat sute de cazuri unde esau depistati angajati eon ,fraude se fac mai mult la consumatorii mari unde este consum mare de gaz si sar banutii ,unii si.au luat chiar case din furturile de gaz si curent ,lumea nu trebuie sa stie nimic …

  • s-au inventat si generatoarele de curent!

  • Sincer, nu inteleg de ce a trebuit privatizata distributia de energie electrica. Nu vad niciun avantaj. Preturi mari si servicii proaste. Degeaba reclami. Te confrunti cu un monopol privat intangibil. Nu obtii niciun rezultat.

    Nu stiu daca stiti, dar EON percepe 35% din pretul energiei. Producatorul percepe 40%. Deci EON incaseaza aproape cat producatorul numai pentru ca distribuie energia produsa de acesta. Parerea mea este ca incaseaza bani nemunciti.

  • lingaul si mitomanu de romanescu de la eon cu sleahta lui de escroci si putori angajati ce il ducea in mircea la minore curve in loc sa faca servici sau la pescuit in timpu serviciului a musamalizat mii de cazuri de fraude la contoarele de gaz ,si asta ca altii a papat miliarde si furturi la fraude in contoarele de gaz !!!

  • Vinovati suntem doar noi. Noi care am votat politicienii care au vandut Renel catre straini. Acum avem rezultatele.
    Mai mergeti la vot?

  • Am citit in cartile de istorie de Revolutia Franceza, cea de Catifea, cea Industriala. Utile carti, nu-i asa?

  • EON DELGAZ VA FURA INCONTINUU CU FACTURI MARITE SI MULTIPLE SI SARACII IESENI DORM CA OILE ..

  • Aflând toate porcăriile astea, furtul de curent parca nu mai suna atât de reprobabil. Romania, tara in care toată lumea fura pe toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *