Prima pagină » Actualitate » E oficial! PSD a decis să înceapă negocierile cu PNL. Sorin Grindeanu: „Suntem deschiși pentru negocieri pentru a rezolva problemele românilor” – LIVE VIDEO
E oficial! PSD a decis să înceapă negocierile cu PNL. Sorin Grindeanu: „Suntem deschiși pentru negocieri pentru a rezolva problemele românilor” - LIVE VIDEO

E oficial! PSD a decis să înceapă negocierile cu PNL. Sorin Grindeanu: „Suntem deschiși pentru negocieri pentru a rezolva problemele românilor” – LIVE VIDEO

08 nov. 2021, 12:36,
BZI.ro, în Actualitate

Prim vicepreședintele social democraților, Sorin Grindeanu, face declarații în aceste momente după ce PSD a decis să înceapă negocierile cu PNL. Prim-vicepreședintele PSD a vorbit despre faptul că social democrații vin cu câteva măsuri urgente pentru români.

Printre măsurile pe care PSD le propune sunt testare extinsă, încurajarea campaniei de vaccinare, plafonarea prețurilor dar și creșterea salariilor și a pensiilor.

Sorin Grindeanu vrea măsuri urgente pentru români

Într-o declarație făcută public, Sorin Grindeanu a menționat că PSD propune câteva măsuri urgente pentru România. Primvicepreședintele social democrat a afirmat faptul că nu s-a discutat despre funcții ci despre programul de guvernare. Așadar, printre măsurile vizate de către PSD se regăsesc testarea extinsă, creșterea alocațiilor, a pensiilor și a salariului minim:

O echipă care va lucra pe programul de guvernare și o echipă pentru revizuirea Constituţiei. Suntem dispuşi sp negociem pentru rezolvarea problemelor românilor. Toate discuţiile s-au orientat pentru priorităţile de guvernare PSD. Nu au fost discuţii despre funcţiile politice. Vreau să vă spun câteva dintre măsuri

Pentru gestionarea pandemiei

Restabilirea încrederii în autorităţi prin aducerea în prima linie a specialiştilor
Măsuri pentru combatere pandemiei
Susţinerea vaccinării
Testare extinsă.

Plafonarea preţurilor
Compensarea facturilor la curent și gaz pentru consumatori casnici și IMM-uri la valoarea anului 2020.
Asigurarea subvenctiei la gigacalorie

În domeniul educaţiei
Asigurarea prin toate mijloacelor pentru desfăşurarea cursurilor în format fizic
Operaţionalizarea sistemului de operare hibrid
Descentralizarea reală a deciziilor privind închiderea unităţilor de învăţământ.

Aplicarea imediată a legii indexării de la 1 decembrie a pensiilor cu 11%. Creșterea indemnizatiei minime
Creșterea alocatiilor copiilor
De la 1 ianuarie, creșterea salariului minim de la 2550 de lei la 2600 de lei pentru studii generale

1 iulie 2022, creșterea la 2740 de lei și la 3000 de lei pentru studii superioare.

Ce spune, Sorin Grindeanu despre modificarea Constituției

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu a declarat că trebuie o dezbatere în spațiul public despre modificarea Constituției care, conform declarațiilor, nu ar mai corespunde în totalitate cerințelor actuale. Vă aducem aminte faptul că actuala Constituție a României a fost făcută în anul 1990:

Noi credem că actuala Constituție, care a fost modificată atunci când am devenit membri în UE. Limitele Constituției din anii 90 s-ar putea să nu mai corespundă necesităților şi nevoilor din România. Sunt specialiști, și nu oameni politici, care au lucrat în această la modificare. Vă dau un exemplu, în urmă cu 7 ani se vorbea despre regionalizare. Nu avem în Constituție această formă de administrație locală. Județele, ca și partenere sunt prea mici pentru regiunile din Germania. Această formă, legată de regiune, poate fi o temă. Nu zic că este bună sau rea. Cred și credem că o discuție serioasă legată de Constituția din anii 90 poate fi făcută. O discuție serioasă între parteneri serioși. a explicat Sorin Grindeanu.

Florin Cîțu, despre o eventuală coaliție cu Partidul Social Democrat

Președintele PNL Florin Cîțu a spus luni că așteaptă decizia partidului în ceea ce priveste colaborarea cu PSD. De asemenea, liderul PNL a spus că partidul va avea propria propunere de premier.

„Să vedem ce spune partidul, toți președinții de filială, după aceea…PNL va face propria propunere de premier.

Desemnarea o va face președintele României”, a spus Florin Cîțu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *