Prima pagină » Razboi în Ucraina » Dureros! Ultimul mesaj trimis de o ucraineancă soțului ei înainte ca armata lui Putin să atace mașina în care se afla

Dureros! Ultimul mesaj trimis de o ucraineancă soțului ei înainte ca armata lui Putin să atace mașina în care se afla

01 apr. 2022, 12:51,
în Razboi în Ucraina

Armata rusă a bombardat mașina în care de afla Lesia și fiica ei de doar 10 luni. Ucraineanca a ieșit din autoturismul cuprins de flăcări și și-a salvat fiica, însă a fost grav rănită. Iată cum s-a terminat întreaga poveste!

Ucrainenii trăiesc o adevărată dramă și sunt constrânși să-și lase în urmă munca de-o viață și să plece către tările învecinate care să le ofere siguranța zilei de mâine. Peste 10 milioane de femei, copii, vârstinici au părăsit Ucraina, iar bărbații au rămas să lupte. Pentru unele persoane, fuga pe timpul războiului poate fi chiar condamnarea la moarte.

Ultimul mesaj trimis de o ucraineancă soțului ei

Lesia și-a luat fiica, în vârstă de de doar 10 luni, și alături de alți prieteni au încercat să fugă din Kiev cu un autoturism.

Pe drum, însă, mașina lor a fost atacată de armata rusă, iar din 6 oameni doar 3 au scăpat cu viață.  Ucraineanca i-a trimis un ultim mesaj soțului ei, iar legătura dintre ei a fost întreruptă.

„Mașina lor a fost bombardată lângă Gostomel. Dintre cei șase pasageri, doar trei au reușit să supraviețuiască: Lesia și doi copii. Are o rană prin împușcare în mână, iar Kira, de 10 luni, are trei fracturi la picior.

«Te iubesc! Suntem împușcați!», a fost ultimul lucru pe care tânăra a reușit să-l spună, telefonic, soțului ei Artem. Cu câteva ore înainte de asta, bărbatul le-a pus pe Lesia și pe fetița lor într-o mașină cu prietenii din Demidov, regiunea Kiev, ca să poată scăpa de la periferia capitalei. El a rămas să ajute la evacuarea localnicilor. Și apoi legătura a fost întreruptă.

Trei prieteni au fost uciși pe loc.

Lesia abia a reușit să iasă dintr-o mașină în flăcări și să-și ia copila și fiul de 3 ani al prietenei ei. Femeia cu cei doi copii a fost protejată de o familie din Gavrilivka. La sunetele sirenelor, au stat toată noaptea în subsol, iar dimineața, salvatorii i-au dus la Borodianka, unde tânăra și fetița au primit primul ajutor medical”, este începutul poveștii Lesiei, care este încă în stare de șoc.

Lesia a fost grav rănită de armata lui Putin

Cele două au ajuns la un centru medical din Liev, după 10 zile de la bombardamentele la care i-au supus rușii. Copilul de doar 10 luni este atent îngrijit de medici, iar Lesia are mare nevoie de o operație delicată, căci are toate oasele zdobite dintr-o mînă, iar acum cadrele medicale trebuie să-i reconstruiască un deget.

„La 10 zile după bombardament, o femeie cu copii vine la Lviv și cere ajutor în Prima Asociație Medicală din Liov. La Spitalul de Copii, Kira primește un tratament antibacterian intensiv, terapie antiinflamatorie, i se tratează rănile. Medicii sunt încântați să spună că fracturile nu pun în pericol viața copilului și nu vor dăuna mișcării piciorului copilului și creșterii ei.

Între timp, în Spitalul 8 al asociației noastre medicale, medicii fac tot posibilul să salveze mâna Lesiei. Toate oasele sunt zdrobite. Lipsește un deget. Specialiștii în microchirurgie reconstruiesc degetele mamei. Urmează o serie de intervenții chirurgicale pentru restabilirea funcțiilor mâinii”.

Lesia și soțul ei s-au regăsit

Lesia răsuflă acum ușurată, căci după zile în care a suferit, acum a văzut și luminița de la capătul tunelului. Ea și fiica ei s-au reunit cu Artem, soțul Lesiei. Familia nu-și poate explica de la armata lui Putin a văzut în ei o amenințare atât de mare încât au încercat să-i ucidă.

„Și cel mai important lucru, toată lumea este în viață și în siguranță. Și Lesia și fiica ei s-au întâlnit în sfârșit cu Artem. Bărbatul mulțumește lui Dumnezeu că i-a salvat cei mai frumoși oameni pentru el și nu-și poate explica: de ce rușii au tras în civili!”,  se mai arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Primei Asociații Teritoriale Medicale din Liov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *