Multă lume caută tratament de acasă pentru durerile de spate. Această afecțiune este din ce în ce mai frecventă în ultima vreme, chiar și în rândul tinerilor. Locurile de muncă care necesită foarte mult efort fizic, sau din contră, cele de birou, pot dăuna extrem de mult spatelui. Există modalități de a combate durerea de spate, chiar și acasă.
De câte tipuri sunt durerile de spate
Această durere poate apărea în diferite regiuni ale spatelui. Așadar, putem vorbi despre durerea cervicală, lombară sau toracică. Cel mai des, apar dureri în zona inferioară a spatelui, adică în zona lombară pentru că aceasta susține cea mai multă greutate.
La fel ca și la alte afecțiuni, durerea de spate poate fi de tip acut, sub-acut sau chiar cronic. Durerea cronică este aceea care apare pe o perioadă mai îndelungată de timp, în mod regulat sau chiar constant.
Ce indică durerea de spate
Atunci când ne gândim la acest tip de durere, nu ne vin în minte și alte simptome. Totuși, odată cu durerea de spate, putem experimenta mai multe senzații. Acest lucru, tocmai din cauză că aceasta nu este o boală în sine, ci mai mult un simptom, la rândul său.
Pot apărea și schimbări ale greutății, durerea care ajunge în picioare, chiar și dificultate atunci când urinăm. Există și manifestări mai grave precum pierderea controlului asupra materiei fecale, odată cu amorțirea la nivelul feselor.
Așadar, dacă apar simptome de acest tip, trebuie să ne prezentăm imediat la doctor. Acestea pot semnala niște boli grave.
Care sunt cauzele apariției durerii de spate
Durerile acute de spate sunt, de obicei, cauzate de un traumatism, adică de o căzătură care a provocat și fracturi. De asemenea, poate fi provocată de mușchii încordați, alături de tensiunea musculară.
Atunci când vine vorba de persoanele care stau o mare parte din zi pe scaun, la birou, poziția incorectă le poate provoca durerea de spate.
Un alt motiv, este, desigur, efortul intens pe care îl depunem, cum ar fi ridicarea anumitor greutăți.
Durerile de spate – Tratament acasă
Este important să știm că deși, suferim de durere de spate, nu ar trebui să stăm prea mult întinși în pat! În loc să facem asta, trebuie să încercăm să facem exerciții de întindere a spatelui și poate treptat, exerciții fizice mai complexe. Acestea pot ameliora durerea de spate pentru că îl readuc la poziția corectă. De asemenea, prin exercițiile fizice ne putem întării mușchii, astfel în timp, durerile cronice pot dispărea.
O altă modalitate ar putea fi aplicarea unor comprese cu gheață pe zona dureroasă. Acest lucru se face odată la două ore, timp de 10-20 de minute. O altă compresă care poate funcționa este cea cu varză sau cea cu pasta de argilă.
De asemenea, chiar și dieta poate avea un rol important asupra durerilor. Este indicat să consumăm alimente bogate în calciu, cum ar fi brocolli, spanacul, varza, somonul ș.a. Acestea vor ajuta la întărirea coloanei.
Vitamina C și vitamina D au și ele roluri benefice. Acestea pot limita durerea și crampele la nivelul mușchilor.
Ceva ce nu toată lumea știe, este faptul că sucul de cireșe împreună cu sucul de struguri, au efect antiinflamator. Așadar, se recomandă și acesta în combaterea durerilor de spate.
Pentru durerile de spate există și tratament de acasă, nu numai cele de tip medicamentos. Aceste remedii naturiste există de foarte mult timp și sunt mult mai benefice întregului organism.