Prima pagină » Sanatate » Dureri în zona inghinală la femei. Din ce cauză apar și cum să scapi de disconfort

Dureri în zona inghinală la femei. Din ce cauză apar și cum să scapi de disconfort

04 dec. 2024, 11:07, 1 ,
în Sanatate

Unele dureri în zona inghinală la femei cauzează disconfort sau senzații anormale în pliul dintre burtă și coapsă, chiar deasupra sa ori dedesubt. Durerea poate fi pe oricare parte a corpului tău și poate începe brusc sau se poate dezvolta treptat. Multe lucruri pot cauza disconfortul, însă cea mai frecventă cauză este o întindere, și anume o leziune a mușchiului sau tendonului din zona inghinală.

Această leziune provoacă o senzație ascuțită de tragere sau rupere în momentul în care se produce, iar ulterior s-ar putea să simți o durere persistentă în zona inghinală atunci când te miști. Acest lucru poate persista timp de câteva zile sau chiar săptămâni.

Dureri în zona inghinală la femei

Pe lângă leziunile legate de exerciții fizice, o gamă largă de alte afecțiuni pot provoca dureri inghinale. Acestea includ hernii, artrită de șold, fracturi osoase, chiar ruptură de menisc, infecții ale tractului urinar, chisturi ovariene și afecțiuni ale sistemului nervos. Rareori, disconfortul rezultă dintr-o urgență medicală, cum ar fi o hernie strangulată, care și-a pierdut aportul de sânge, sau apendicită. Pentru că există atât de multe cauze, este important să consulți un specialist care va diagnostica problema de bază a durerii tale și va recomanda un tratament adecvat pentru a o ameliora.

Multe tipuri diferite de leziuni și afecțiuni medicale pot cauza dureri în zona inghinală la femei. Acest lucru este cauzat de faptul că mușchii, tendoanele, nervii și alte structuri trec prin zona respectivă sau o înconjoară. Astfel, problemele care afectează oricare dintre aceste structuri pot provoca dureri. Acestea pot începe în zona inghinală, la fel ca în cazul unei întinderi musculare sau hernii, sau într-o altă zonă, cum ar fi spatele, și se pot răspândi prin semnale nervoase.

Furnizorii de servicii medicale se referă la durerea inghinală ca fiind fie primară, fie secundară. Prima dintre acestea se dezvoltă din cauza unei leziuni sau a unei afecțiuni medicale și nu este legată de o intervenție chirurgicală anterioară. Cea secundară, pe de altă parte, se dezvoltă ca o complicație a intervenției chirurgicale.
Durerea primară în zona inghinală apare cel mai frecvent atunci când întinzi mușchii, caz frecvent întâlnit în sporturile care necesită multe schimbări de direcție, lovituri sau alergare rapidă. Acestea includ fotbalul, hocheiul, baschetul, patinajul artistic și tenisul. Totuși, întinderile inghinale pot apărea și în alte situații și există multe alte cauze care nu sunt legate de sport.

Disconfortul poate deveni mai intens în timpul anumitor activități sau când corpul se află în anumite poziții. De asemenea, este posibil să simți cea mai ascuțită durere când te trezești și încerci să te ridici din pat sau s-ar putea să nu ai nicio problemă la începutul zilei, dar să observi o agravare pe măsură ce seara se apropie. Senzația de durere în zona inghinală la femei nu este aceeași pentru toată lumea, deoarece disconfortul poate fi un simptom al multor afecțiuni diferite.

Cum să scapi de disconfort

Un specialist te va întreba despre istoricul medical și va efectua un examen fizic pentru a găsi cauza durerii. În acest sens, va examina cu atenție zona inghinală și cele înconjurătoare, inclusiv spatele, șoldul și picioarele. Este posibil să îți ceară să faci anumite mișcări sau să îți ghideze picioarele în anumite poziții pentru a vedea ce provoacă disconfort. În plus, pot apăsa anumite zone cu degetele pentru a vedea unde simți durere sau sensibilitate.

În funcție de cauza durerii, un medic specialist va recomanda o schemă de tratament. Când o întindere musculară este cauza, de obicei poți ameliora disconfortul cu măsuri conservatoare, cum ar fi odihna, însă alte cauze pot necesita planuri de tratament mai complexe. Pentru durerea primară în zona inghinală se recomandă odihna, inclusiv o pauză de la sport, aplicarea de gheață în zona dureroasă, terapia fizică, vitamine, medicamente pentru durere sau chiar intervenția chirurgicală. Tratamentul cauzelor durerii secundare include medicamente pentru durere, blocaje nervoase, injecții cu steroizi sau intervenție chirurgicală. Disconfortul care nu dispare poate semnala o altă problemă subiacentă.

Nu poți preveni întotdeauna durerea inghinală, însă, cu toate acestea, poți reduce riscul unor leziuni prin încălzirea înainte de antrenament. Astfel, poți colabora cu un antrenor personal sau un fizioterapeut pentru a crea un plan de exerciții care să fie sigur pentru tine, îți poți seta obiective de fitness intense sau solicitante, luând o zi de odihnă când corpul tău se simte obosit sau dureros. Vizita la medic pentru un control anual este, de asemenea, importantă. Astfel de controale pot ajuta la diagnosticarea și tratamentul precoce al afecțiunilor care duc la dureri inghinale.

Chiar dacă ai impresia că știi cauza, este important să soliciți îngrijiri medicale pentru a fi sigură. Un specialist poate și va recomanda tratamente pentru a viza problema de bază și pentru a ajuta la ameliorarea unei dureri în zona inghinală la femei.

Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
redactia.ro
George Simion a plecat din țară în ziua în care Nicușor Dan a fost validat președintele României. Simion a fost surprins într-un loc neobișnuit la discuții
Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
a1.ro
Jennifer Lopez, accident vestimentar la un concert caritabil. Decolteul prea adânc a lăsat la vedere tot ce ascundea sub rochie
Playtech.ro
Bancnota românească pe care o cumpără colecționarii cu 2500 de lei. Nu este rară, mulți încă o au acasă
observatornews.ro
Ilie Bolojan şi-ar putea aduce city managerul în Guvern. Numele de miniştri vehiculate: Birchall, Cioloş sau Drulă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Veste de coșmar pentru sute de mii de pensionari. Promisiunile au rămas doar promisiuni
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
Playtech.ro
Românii care își distrug buletinele și pașapoartele pe TikTok riscă amendă. Ce spune legea despre acest trend periculos
Dailybusiness.ro
Boloș: Decât să așteptăm minuni pentru PNRR, mai bine implementăm proiecte
RomaniaTV
BOMBĂ în showbiz! Despărțire în familia Danei Nălbaru și a lui Dragoș Bucur! Ea deja a plecat de acasă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Becali îl DISTRUGE pe Simion: ''A luat-o razna și ia substanțe. Primește ordine din Austria. E un om terminat. La revedere, pentru mine nu mai există''
redactia.ro
Cum l-a numit Mihai Gâdea pe George Simion după ce președintele AUR a jignit femeile din România
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`